Την Δευτέρα το βράδυ στη Νέα Υόρκη πραγματοποιήθηκε η ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με την Κατάσταση του Έθνους ενώπιον των αντιπροσώπων και των δύο κομμάτων, τόσο του Ρεπουμπλικανικού όσο και του Δημοκρατικού. Και τότε συνέβη κάτι μοναδικό που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στο αμερικανικό κοινοβόλιου, αλλά ούτε και σε κάποια ομιλία αντίστοιχης σημασίας για τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Όλες οι γυναίκες εκπρόσωποι του Δημοκρατικού κόμματος εμφανίστηκαν στην αίθουσα ντυμένες στα λευκά ως φόρος τιμής στο ισχυρό κίνημα των Σουφραζετών που άλλαξε για πάντα τον κόσμο και την θέση της γυναίκας στην κοινωνία στις αρχές του 20ου αιώνα. Ανάμεσα τους και η δυναμική ακτιβίστρια Alexandria Ocasio-Cortez που συζητήθηκε πάρα πολύ τόσο χάρη στην εντυπωσιακή λευκή κάπα που φορούσε πάνω από το λευκό παντελόνι της, όσο και εξαιτίας της παγωμένης αντίδρασης της την ώρα που ο Τραμπ ολοκλήρωσε την ομολία του. Μάλιστα, πολλοί υποστηρικτές των Ρεπουμπλικανών σχολίασαν πω η Cortez θα έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη από τον Αμερικανό Πρόεδρο για τη στάση της με την ίδια να απαντά:«Δεν πρόκειται να ζητήσω συγγνώμη γιατί αυτό που έζησε η χώρα εχθές ήταν μία φρική νύχτα για το Έθνος». 

Η εκπρόσωπος της πολιτείας της Φλόριντα Lois Frankel έκανε ένα καταπληκτικό tweet, συνοδεδόμενο από μία όμορφη, ομαδική φωτογραφία, γράφοντας «Φορώντας το λευκό των Σουφραζετών στο #SOTU2019 στέλνουμε ένα μήνυμα προς όλους όσους ψήφισαν για το κόμμα των Δημοκρατικών δίνοντας στις γυναίκες την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, βοηθώντας μας συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για το λαό, για την οικονομική ασφάλεια των γυναικών και τις οικογένειες τους».

Λίγη ώρα αργότερα και η Χίλαρι Κλίντον, υποψήφια των Δημοκρατικών για την Προεδρία της Αμερικής το 2016, έγραψε στο Twitter: «Τι υπέροχο θέαμα είναι αυτό». 

Δείτε το βίντεο.

 

Στο ίδιο πνεύμα μερικοί από τους άντρες εκπροσώπους των Δημοκρατικών, ανάμεσα τους ο Steny Hoyer του Μέριλαντ, φόρεσαν επίσης λευκά ως ένδειξη στήριξης και αγάπης προς τις γυναίκες του κόμματος τους.

 

TAGS