Έγινε γνωστός ως «ο πιο μοναχικός ελέφαντας του κόσμου», αλλά ευτυχώς πολύ πρόσφατα τα πράγματα άλλαξαν προς το καλύτερο για τον 36χρονο Kaavan, ένα τεράστιο Ασιατικό ελέφαντα που πέρασε περισσότερες από 3 δεκαετίες αιχμάλωτος σε έναν ζωολογικό κήπο στο Ισλαμαμπάντ του Πακιστάν. Από τότε που η σύντροφος του, η Saheli, «έφυγε» από τη ζωή το 2012, ο Kaavan έμεινε εντελώς μόνος στον ζωολογικό κήπο δίχως να έχει έρθει σε επαφή με το είδος του για 8 ολόκληρα χρόνια. 

Η λυπητερή ιστορία του συγκίνησε εκατοντάδες φιλόζωους σε ολόκληρο τον πλανήτη, ανάμεσα τους και η διάσημη ποπ σταρ Cher, που ταρακουνήθηκε τόσο πολύ από τη μοναξιά του Kaavan ώστε υποσχέθηκε πως θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να την βοηθήσει. Και τα κατάφερε. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Αυτή τη στιγμή ο Kavaan βρίσκεται ελεύθερος στη ζούγκλα της Καμπότζης και μόλις συναντήθηκε τρεις ακόμα ελέφαντες οι οποίοι θα είναι από δω και στο εξής οι νέοι του φίλοι. Οι όμορφες εικόνες από την επανένωση του Kavaan με τη νέα του συντροφιά έχουν γίνει viral δικαιώνοντας τον αγώνα της Cher που έδωσε μάχη μέσω του οργανισμού NGO Free the Wild για την απελευθέρωση του.

Ο ζωολογικός κήπος στον οποίο πέρασε ο Kavaan 30 χρόνια της ζωής του είναι ένα φρικτό μέρος στο οποίο κανένα ζωό δεν θα έπρεπε να ζει ούτε για μία μέρα. Ο Kavaan πέρασε πάρα πολλά χρόνια δεμένος με αλυσίδες, υποσιτιζώταν και παρουσίασε σοβαρά προβλήματα συμπεριφοράς λόγω της αθεράπευτης μοναξιάς του. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Η Cher ταξίδεψε μέχρι το Πακιστάν για να συναντήσει τον Κaavan πριν εκείνος αναχωρήσει για τη Καμπότζη.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Με πληροφορίες από το MyModernMet

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram 

TAGS