ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

O Guardian αποφάσισε. 5 ελληνικές, πανέμορφες παραλίες στις 40 καλύτερες όλου του κόσμου

Ποιες είναι οι παραλίες της Ελλάδας που κέρδισαν επάξια μία θέση στη λίστα.

O Guardian αποφάσισε. 5 ελληνικές, πανέμορφες παραλίες στις 40 καλύτερες όλου του κόσμου

Από τον Ατλαντικό ωκεανό μέχρι το Αιγαίο και από τη Μεγάλη Βρετανία μέχρι την Τουρκία, οι ταξιδιωτικοί συντάκτες της βρετανικής εφημερίδας Guardian ξεχώρισαν τις αγαπημένες τους παραλίες για κολύμπι, σέρφινγκ, πάρτι και φαγητό.

Από τις επιλογές τους δεν θα μπορούσαν να λείπουν και κάποιες ελληνικές, οι οποίες κέρδισαν τους ειδήμονες με την ομορφιά και τα θέλγητρά τους, καλύπτοντας μάλιστα μια ευρεία γκάμα επιθιμιών και αναγκών.

Βοϊδοκοιλιά, Πελοπόννησος

O Guardian αποφάσισε. 5 ελληνικές, πανέμορφες παραλίες στις 40 καλύτερες όλου του κόσμου

Σε απόσταση 10 χλμ. από την Πύλο και δίπλα στη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, στο δυτικό τμήμα της Μεσσηνίας, συναντάται η εντυπωσιακότερη παραλτης Μεσσηνίας (και όχι μόνο) και η πιο φημισμένη και πολυφωτογραφημένη του νομού, η Βοϊδοκοιλιά.

Με σχήμα μισοφέγγαρου, ψιλή, λευκή σαν πούδρα αμμουδιά και τιρκουάζ, κρυστάλλινα νερά πρόκειται για έναν φυσικό κόλπο με βασικό χαρακτηριστικό του, την απόλυτη φυσική ομορφιά που συγκεντρώνει όλους τους επισκέπτες του νομού.

Η παραλία, μάλιστα, διαθέτει και ιστορικό ενδιαφέρον καθώς στο ένα άκρο της ακτής εντοπίζεται το Παλαιόκαστρο –το πρώτο κάστρο της Πύλου– όπου βρίσκεται και η σπηλιά του Νέστορα, ενώ στο άλλο άκρος διαφαίνεται ένας μυκηναϊκός θολωτός τάφος, που αποδίδεται στο γιο του Νέστορα, Θρασυμήδη (χωρίς ωστόσο να έχει επιβεβαιωθεί και επιστημονικώς).

Καλαδί, Κύθηρα

Για τους περισσότερους επισκέπτες του νησιού το Καλαδί είναι η καλύτερη παραλία των Κυθήρων. Με τον χαρακτηριστικό της βράχο να αποτελεί και το σημείο αναφοράς της –δεν υπάρχει επισκέπτης που να μην έχει φωτογραφίσει από ψηλά το υπέροχο σκηνικό της– πρόκειται σίγουρα για την πιο πολυφωτογραφημένη ακρογιαλιά του νησιού.

Ονειρικά κρυστάλλινα και πεντακάθαρα νερά, λευκό βότσαλο και απόλυτη ησυχία (δεν υπάρχει καμία οργάνωση στην παραλία) στα βασικά χαρακτηριστικά της που αποζημιώνουν και με το παραπάνω τα 130 περίπου σκαλοπάτια που σας χωρίζουν από αυτή.

Το Καλαδί βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του νησιού, δίπλα στην Παλαιόπολη, και χωρίζεται σε τρία επιμέρους μέρη, με πιο εντυπωσιακό όλων την μικρή σπηλιά που αν την περάσετε οδηγεί σε μια πολύ μικρή παραλία.

Παλιοχώρι, Μήλος

Στο Παλαιοχώρι, περίπου 8 χλμ. από τον Αδάμαντα, το λιμάνι της Μήλου, εκτείνεται η ομώνυμη παραλία 2 χλμ. που συγκαταλέγεται στις πιο εντυπωσιακές του νησιού. Η ακτή αποτελείται από τρεις επιμέρους ακρογιαλιές με πολύχρωμα βότσαλα, χοντρή αμμουδιά και πεντακάθαρα βαθιά νερά.

Αυτό, ωστόσο, που χαρακτηρίζει την παραλία δεν είναι άλλα από τα επιβλητικά και πολύχρωμα κατακόρυφα βράχια που φτάνουν στην ακτή, αποτέλεσμα της ηφαιστειακής ενέργειας και γεωλογικής ιδιομορφίας της περιοχής.

Super Paradise, Μύκονος

Μία από τις πιο δημοφιλείς παραλίες του νησιού, σε απόσταση 7 χλμ. από την Χώρα της Μυκόνου, που έχουν συνδυάσει το όνομά τους εδώ και πολλά χρόνια με τα ξέφρενα parties που διοργανώνονται εδώ και ξεσηκώνουν τα πλήθη, σχεδόν σε καθημερινή βάση (κυρίως κατά την διάρκεια του Αυγούστου). Αμέτρητος κόσμος, ασταμάτητο clubbing και εκκεντρικότητα στα βασικά χαρακτηριστικά της που εκτόξευσαν την δημοφιλία της στα ύψη μετά την δεκαετία του ’50.

Μπάλος, Χανιά

Η εξωτική λιμνοθάλασσα του Μπάλου εντοπίζεται στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού και σχηματίζεται μεταξύ του ακρωτηρίου Τηγάνι και της χερσονήσου της Γραμβούσας. Η γαλήνια λιμνοθάλασσα διαθέτει αβαθή, κρυστάλλινα, ζεστά νερά, λευκή απέραντη αμμουδιά, η οποία σε ορισμένα σημεία γίνεται ροζ, καθώς και μία καντίνα για τα απολύτως απαραίτητα.

Ακολουθήστε το WomanTOC στο Instagram.

Read Next

25 Απρ 2024

Την ημέρα που η Σαρλίζ Θερόν τσακώθηκε με έναν υπάλληλο σε τράπεζα άνοιξε ο δρόμος για την καριέρα της

Πώς ένας τσακωμός στο γκισέ μίας τράπεζας οδήγησε τη διάσημη ηθοποιό στην κορυφή του Χόλιγουντ;

25 Απρ 2024

Αλμπέρ Ουντερζό: Ο ευφυής συνδημιουργός του Αστερίξ που ήξερε να μας κάνει να γελάμε

Ο διάσημος δημιουργός κόμικς, το όνομα του οποίου εμφανίζεται στα εκατοντάδες εκατομμύρια των αντιγράφων των περιπέτειων των αμετάβλητων Γαλατών που πωλούνται στον κόσμο από το 1961, γεννήθηκε στις 25 Απριλίου 1927 και πέθανε στις 24 Μαρτίου 2020, σε ηλικία 92 ετών.

Περισσότερα από

Stories

24 Απρ 2024

Βέρα Γουάνγκ: Ο μυστικός συνδυασμός ομορφιάς που ακολουθεί για την αιώνια νεότητα στα 74

Οι εικόνες της διάσημης σχεδιάστριας δεν σταματούν να διχάζουν το κοινό λόγω της ηλικίας που δηλώνει.

24 Απρ 2024

Ζαν-Πολ Γκοτιέ: Το enfant terrible της μόδας κλείνει τα 72

Στα 13 του χρόνια, δημιούρησε μια ολόκληρη κολεξιόν ρούχων για την μαμά και την γιαγιά του. Σήμερα 60 χρόνια μετά, συνεχίζει να εκπλήσσει.

24 Απρ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ σε ηλικία 13 ετών -Η ασπρόμαυρη φωτογραφία

"Αυτό το challenge είναι και μια υπενθύμιση για όλους εμάς που ασκούμε κριτική στον εαυτό μας".

24 Απρ 2024

50 χρόνια πριν: Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό TIME

"Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, ο Ελληνισμός αποχαιρετούσε τον ηγέτη που άλλαξε την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας".

24 Απρ 2024

Ο εθισμός στα ναρκωτικά ήταν ο λόγος που η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ απομακρύνθηκε από τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Το "ξεχασμένο" νεανικό ειδύλλιο που κράτησε για περισσότερα από πέντε χρόνια.

24 Απρ 2024

Όταν ο Κάρολος έλιωνε για την Μπάρμπρα Στρέιζαντ

Κι όμως! Υπήρξε έντονο φλερτ ανάμεσα σε εκείνον και την διάσημη σταρ, η οποία σήμερα, κλείνει τα 82.

24 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Απόσπασμα, από τον πρώτο τόμο του αυτοβιογραφικού έργου της Πηνελόπης Δέλτα, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 24 Απριλίου 1874.

23 Απρ 2024

Ο θυελλώδης έρωτας της Τζέσικα Λανγκ με τον Τομ Σέπαρντ

"Αγαπώ αυτή την γυναίκα με έναν τρόπο που δεν μπορώ να περιγράψω" έγραφε εκείνος σε έναν φίλο του.

23 Απρ 2024

Ποιος σκότωσε τον Αλέξανδρο Ωνάση και οι θεωρίες συνομωσίας

Πίσω στο 1973 ο γιος του Αριστοτέλη Ωνάση σκοτώνεται σε αεροπορικό δυστύχημα. Τα πορίσματα δείχνουν δολοφονία και οι θεωρίες συνομωσίας κάνουν το γύρο του κόσμου.

22 Απρ 2024

Μάνος Χατζιδάκις : "Μπορεί κανείς να φανταστεί ποτές, πως μια βραδιά κεφιού του, είναι δυνατόν να την καλύψει μια Σονάτα του Mπετόβεν;"

Όταν ο Μάνος Χατζιδάκις άλλαξε την πορεία της ελληνικής μουσικής μιλώντας για το ρεμπέτικο.