Η ψυχική νόσος αποτελεί ακόμα μεγάλο ταμπού όχι μόνο για την ελληνική κοινωνία αλλά και γενικά. Οι πάσχοντες τείνουν να στιγματίζονται ενώ τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα στα παιδιά, που με τον αυθορμητισμό και την έλλειψη γνώσεων, μπορούν να προκαλέσουν άθελά τους μεγάλο κακό.

Οι ψυχικές νόσοι είναι ταμπού, όπως και οτιδήποτε άλλο, λανθασμένα, έχουμε κατατάξει στο φάσμα αυτό. Όπως τους ανθρώπους που πάσχουν από το σύνδρομο Άσπεργκερ, το οποίο είναι μία διαταραχή του φάσματος του αυτισμού. Ο Ίλον Μασκ πρόσφατα αποκάλυψε ότι πάσχει από τη διαταραχή αυτή, η οποία ιδίως στα παιδιά εμφανίζεται με δυσκολίες στην κοινωνική αλληλεπίδραση αλλά και στην επικοινωνία.

Ο Ίλον Μασκ πρόσφατα αποκάλυψε ότι πάσχει από τη διαταραχή αυτή, η οποία ιδίως στα παιδιά εμφανίζεται με δυσκολίες στην κοινωνική αλληλεπίδραση αλλά και στην επικοινωνία.

Η λίστα με τους διάσημους και πετυχημένους που έχουν μιλήσει ανοιχτά για την μάχη τους με τη διαταραχή αυτή δεν είναι μικρή και καθόλου αδιάφορη, ενώ λίγες ώρες πριν, ακόμη ένα αναγνωρίσιμο πρόσωπο, ήρθε να κάνει το δικό του… coming out.

Ο Έλληνας μπασκετμπολίστας Δημήτρης Παπανικολάου, ο οποίος έχει προσφέρει πολλά στο ελληνικό μπάσκετ και ακόμα περισσότερα στους Έλληνες φιλάθλους, αποκάλυψε μέσω μία ανάρτησης στο facebook, ότι πρόσφατα διαγνώστηκε με Άσπεργκερ.

Δείτε ολόκληρη την ανάρτηση παρακάτω:

Kεντρική φωτογραφία: NDP

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

 

TAGS