Ένα νέο έργο του Banksy, του διάσημου καλλιτέχνη από το Μπρίστολ της Βρετανίας, έκανε την εμφάνιση του στο μετρό του Λονδίνου με έναν αρκετά θεαματικό τρόπο.

Ο γνωστός street artist που θεωρείται ο κορυφαίος της γενιάς του εμφανίστηκε στον υπόγειο σιδηρόδρομο φορώντας στολή επαγγελματία καθαριστή και μάσκα στο πρόσωπο, μπήκε σε ένα βαγόνι και σχεδίασε στους τοίχους αρουραίους να φορούν προστατευτικές μάσκες μίας χρήσης. Στόχος της κίνησης ήταν να στείλει στον κόσμο ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Φορέστε μάσκα. 

Όπως βλέπουμε στο βίντεο που ανέβηκε στην επίσημη σελίδα του καλλιτέχνη στο ίνσταγκραμ ο Banksy έφτιαξε το έργο μπροστά στα έκπληκτα μάτια επιβατών με όλο το εγχείρημα να μοιάζει με περφόρμανς.

Την ίδια στιγμή, η Transport for London (TfL) δήλωσε ότι το έργο αφαιρέθηκε «πριν από μερικές ημέρες» σύμφωνα με την «αυστηρή πολιτική κατά των γκράφιτι». 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ένα τρωκτικό φαίνεται να φτερνίζεται, ενώ ένα άλλο φαίνεται να βάζει αντισηπτικό. Το όνομα του καλλιτέχνη μάλιστα γράφτηκε στην πόρτα του οδηγού του μετρό. «Θα θέλαμε να προσφέρουμε στον Banksy την ευκαιρία να περάσει το μήνυμά για τους επιβάτες μας σε πιο κατάλληλη τοποθεσία» δήλωσε ωστόσο εκπρόσωπος της Transport for London.  

Σύμφωνα με τους κανονισμούς όλοι οι επιβάτες των μέσων μαζικής μεταφοράς στο Λονδίνο πρέπει να φορούν μάσκα προσώπου.    

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS