Ο Φρανσουά είναι πέρα για πέρα τσιγκούνης. Το οποιοδήποτε έξοδο τον πανικοβάλλει, οι οικονομίες είναι γι’ αυτόν η απόλυτη ευτυχία, η αποταμίευση το νόημα της ζωής του. Έχει οργανώσει την καθημερινότητά του έτσι ώστε να μην ξοδεύει ούτε ένα ευρώ παραπάνω απ’ ό,τι χρειάζεται - ακόμη κι όταν πραγματικά το χρειάζεται.

Οι ισορροπίες στην ολιγαρκή του ζωή, όμως, θα ανατραπούν τελείως όταν ερωτευτεί μια γοητευτική γυναίκα αλλά και όταν γνωρίσει την κόρη του, την ύπαρξη της οποίας αγνοούσε μέχρι σήμερα. Ο Φρανσουά αποφασίζει να κρύψει την εμμονή του με τις οικονομίες από τις δύο γυναίκες κι έτσι ξεκινά μια σειρά από ξεκαρδιστικά γεγονότα και γκάφες. Γιατί μπορεί τα ψέματα να είναι βολικά, αλλά μερικές φορές πρέπει να πληρώσεις το τίμημα. Ένα πολύ, πολύ υψηλό τίμημα. 

Η σεναριακή ιδέα του υπερβολικά τσιγκούνη ανθρώπου που ουσιαστικά είναι δυστυχισμένος αλλά δεν το γνωρίζει είναι καλή και ο Ντάνι Μπουν είναι έξοχος και εκφραστικός στο ρόλο αυτό. Από ένα σημείο και μετά όμως, η υπερβολική τσιγκουνιά του καταντάει καρτουνίστικη και βλέποντάς τον, το μυαλό σου πηγαίνει περισσότερο προς τον Σκρουτζ Μακ Ντακ, παρά στον άνθρωπο Φρανσουά, που βρίσκεται προ αδιεξόδων και πέφτει από το ένα ψέμα στο άλλο.

Έτσι, η κατάσταση αλλάζει δραματικά και η ταινία αποβάλλει το καρτουνίστικο στυλ της και φτάνει στο άλλο άκρο. Γίνεται διδακτική σε υπερβολικό βαθμό, στην προσπάθεια να γίνει πειστική η μεταβολή του χαρακτήρα του Φρανσουά.

Ο Ντάνι Μπουν υποδύεται έξοχα τον Φρανσουά, που υποτίθεται ότι βαθιά μέσα του κρύβει πολλή ανθρωπιά, παρά το ότι είναι τσιγκούνης. Δίπλα του, η Νοεμί Σμιτ η οποία υποδύεται την κόρη που αναπάντεχα μπαίνει στη ζωή του και η Λοράνς Αρνέ, η οποία υποδύεται τη ντροπαλή μουσικό Βαλερί που τον ερωτεύεται, φαντάζουν υπερβολικά αφελείς που αργούν να καταλάβουν τι ακριβώς συμβαίνει μ’ αυτόν.

Ο Φρεντ Καβαγιέ παρά τις υπερβολές του σεναρίου έχει φτιάξει μια ανάλαφρη κωμωδία, που τελικά βλέπεται ευχάριστα και δεν σε δυσαρεστεί. Αυτό που λέμε: καλοκαιρινή κωμωδία με τα σχετικά σνακς και αναψυκτικά.

Δείτε το τρέιλερ:

 

Πηγή: myfilm.gr

TAGS