Μία από τις μεγαλύτερες και πιο πετυχημένες εταιρίες ένδυσης στον κόσμο, η ισπανική Inditex, ανακοίνωσε μόλις, μέσω του επίσημου αντιπροσώπου τoυ ιδιοκτήτη της, Αμάτσιο Ορτέγκα, ότι θα προχωρήσει στο κλείσιμο 1.200 καταστημάτων σε ολόκληρο τον κόσμο - και κυρίως σε Ευρώπη και Ασία.

Η Inditex έχει στο δυναμικό της, εκτός απο τα Zara, τις εταιρίες Bershka, Pull & Bear, Massimo Dutti, Oysho και Uterque.

Σύμφωνα, με την ίδια ανακοίνωση οι θέσεις του προσωπικού στα καταστήματα που θα κλείσουν δεν θα επηρεαστούν, αφού οι εργαζόμενοι θα απορροφηθούν σε άλλους τομείς όπως το online τμήμα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Η Inditex, που έχει εδώ και καιρό στρέψει την προσοχή της στα ιντερνετικά της καταστήματα, σκοπεύει να δώσει ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στις ηλεκτρονικές αγορές, αφού αυτή είναι η βασική πηγή εσόδων του ομίλου. Συγκεκριμένα, κατα την περίοδο της καραντίνας σημειώθηκε πτώση 40% επί των φυσικών πωλήσεων, τη στιγμή που τα online stores κατάφεραν να σώσουν την κατάσταση έχοντας άνοδο της τάξης του 50% για την περίοδο από τον Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο και 95% μόνο για την μήνα Απρίλιο. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS