Κοστούμια εποχής, εντυπωσιακά φτερά, κατάλευκες περούκες μπαρόκ αισθητικής, πανέμορφες, χρυσές μάσκες. Ερωτισμός και μυστήριο πάνω στη Γέφυρα των Στεναγμών και οι ήχοι του βιολιού να ακούγονται δυνατά από κάθε στενό, από κάθε κανάλι. Το πιο όμορφο καρναβάλι του κόσμου μόλις ξεκίνησε και φέτος και στη Βενετία χιλιάδες άνθρωποι συρρέουν για να το ζήσουν στο έπακρο. 

«Ένιωσα τόση ενέργεια. Αισθάνθηκα την ενέργεια να ανεβαίνει από τα πόδια μου στο υπόλοιπο σώμα ακόμα κι αν πετούσα στον αέρα. Ένιωθα τα μάτια των ανθρώπων πάνω μου σαν να ήταν ένα μοναδικό και ενιαίο όργανο που δονούταν, σαν μια καρδιά που χτυπούσε» δήλωσε στο AFP-TV η Λίντα Πάνι.

Εχθές το μεσημέρι, όπως κάθε χρόνο, πραγματοποιήθηκε το παραδοσιακό «πέταγμα του Αγγέλου» πάνω από την κεντρική πλατεία του Αγίου Μάρκου κατά το οποίο μία νεαρή κοπέλα κατεβαίνει με ένα σκοινί από το μεγάλο καμπαναριό της εκκλησίας, πετώντας πολύχρωμα κονφετί στους παρευρισκόμενους. «Ένιωσα τόση ενέργεια. Αισθάνθηκα την ενέργεια να ανεβαίνει από τα πόδια μου στο υπόλοιπο σώμα ακόμα κι αν πετούσα στον αέρα. Ένιωθα τα μάτια των ανθρώπων πάνω μου σαν να ήταν ένα μοναδικό και ενιαίο όργανο που δονούταν, σαν μια καρδιά που χτυπούσε» δήλωσε στο AFP-TV η Λίντα Πάνι, ο «άγγελος» στις φετινές εκδηλώσεις.  

Κοστούμια εποχής, εντυπωσιακά φτερά, κατάλευκες περούκες μπαρόκ αισθητικής, πανέμορφες, χρυσές μάρκες. Ερωτισμός και μυστήριο πάνω στη Γέφυρα των Στεναγμών και οι ήχοι του βιολιού να ακούγονται δυνατά από κάθε στενό, από κάθε κανάλι.

«Ήταν φανταστικό. Ένιωθα τον αέρα, τη γη και τη φωτιά πάνω μου», συνέχισε εκστασιασμένη η νεαρή γυναίκα.  «Επομένως, όταν κάποιος ρωτάει, "είστε ευτυχισμένος", είναι περίπλοκο να απαντήσει κανείς. Όμως, εάν η ευτυχία είναι κάτι το τόσο δύσκολο να ορίσει κανείς, εγώ ίσως να πέρασα τα τρία πιο ευτυχισμένα λεπτά της ζωής μου, διότι ήταν κάτι που λαχταρούσα.

Χιλιάδες κόσμου και φέτος στη Βενετία για το καρναβάλι,

Κάθε πρώτη Κυριακή του καρναβαλιού της Βενετίας, το μεσημέρι, μια νεαρή γυναίκα κατεβαίνει "πετώντας" από το καμπαναριό της βασιλικής του Αγίου Μάρκου, κρεμασμένη από ένα καλώδιο, και πετάει κονφετί στους χιλιάδες μεταμφιεσμένους που φορούν μάσκες και κοστούμια εποχής κι έχουν κατακλύσει την πλατεία, για να συναντήσει κατόπιν τον δόγη 80 μέτρα χαμηλότερα.

«Εάν η ευτυχία είναι κάτι το τόσο δύσκολο να ορίσει κανείς, εγώ ίσως να πέρασα τα τρία πιο ευτυχισμένα λεπτά της ζωής μου, διότι ήταν κάτι που λαχταρούσα».
Η Λίντα Πάνι «ο Άγγελος» των φετινών εκδηλώσεων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS