Δύο έφηβες βοσνιακής καταγωγής, το έσκασαν το 2015 από το σπίτι τους στην Αυστρία και πήγαν στην εξωτική Συρία, να πάρουν μέρος σε έναν εξωτικό πόλεμο. Τα νέα για την τύχη τους παραμένουν ασαφή.

Τον ίδιο χρόνο κυκλοφόρησε η είδηση πως η μία από αυτές είναι νεκρή. Στο προφίλ της σε κοινωνικό δίκτυο εμφανίστηκε να δηλώνει περιχαρής πως κυοφορεί έναν απόγονο ποιος ξέρει ποιου "ηρωικού" μαχητή του Αλλάχ. Άλλες πηγές αναφέρουν πως η μία από αυτές επικοινωνεί με την οικογένειά της και φαίνεται πως θέλει να επιστρέψει (αλλά πώς;), ενώ η άλλη, μάλλον η εγκυμονούσα, δεν είναι ακόμα έτοιμη.

Στο προφίλ της σε κοινωνικό δίκτυο εμφανίστηκε να δηλώνει περιχαρής πως κυοφορεί έναν απόγονο ποιος ξέρει ποιου "ηρωικού" μαχητή του Αλλάχ.

Αυτή είναι μία μόνο ιστορία από τις πολλές, κοριτσιών 15, 16 και 17 ετών που εγκαταλείπουν τα σπίτια τους για να σταδιοδρομήσουν ως "Νύφες τζιχάντ". Οι περισσότερες είναι παιδιά μουσουλμάνων μεταναστών, δεύτερη ή τρίτη γενιά, που έχουν ανατραφεί σε δυτικές χώρες. Στην περίπτωσή τους όμως, "το χωνευτήρι των πολιτισμών" δεν έκανε καλή δουλειά. Από την άλλη, φαίνεται πως η σταδιοδρομία αυτή γίνεται της μόδας και για κορίτσια μη μουσουλμάνων.

Οι "Νύφες τζιχάντ", των οποίων ο αριθμός αυξάνεται, στην καλύτερη περίπτωση γίνονται σύζυγοι ενός μαχητή υπό τον Νόμο της Σαρία, κουκουλώνονται από την κορυφή ως τα νύχια, γεννάνε παιδιά για την τύχη των οποίων δεν έχουν κανέναν λόγο και δεν μπορούν ούτε να ανασάνουν χωρίς την άδεια του αφέντη τους. Στη χειρότερη, καθίστανται κοινόχρηστα σκεύη σεξουαλικής εκτόνωσης και παραγωγής απογόνων των πολεμιστών, ώστε ευτυχείς και απερίσπαστοι να φέρουν εις πέρας το φρικώδες έργο τους. Άλλωστε, γιατί να περιμένεις τον παράδεισο για να έχεις 72 παρθένες αφού μπορείς να τις έχεις τώρα.

Εκατοντάδες κορίτσια από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη (κυρίως από τη Βρετανία) έχουν ήδη πάρει αυτό τον δρόμο.

Όταν δεν είναι απασχολημένες με την βασικά τους καθήκοντα, αναλαμβάνουν την στρατολόγηση και άλλων κοριτσιών απ' όλο τον κόσμο, παρουσιάζοντας στα social media μία ειδυλλιακή εικόνα της ζωής τους. Παρέχουν ακόμα όλες τις απαραίτητες οδηγίες για το πώς μπορεί η υποψήφια "νύφη" να φτάσει με ασφάλεια στο Ιράκ ή στη Συρία και πώς να αντιμετωπίσει στη συνέχεια τη νοσταλγία για την οικογένειά της. Λύνουν ακόμα και πρακτικά προβλήματα, όπως παροχή διαβατηρίου και έξοδα ταξιδιού. Άλλες στελεχώνουν την "Αστυνομία των Ηθών", σώμα του οποίου ηγείται μία Βρετανή. Κάθε αφελής νέα, μπορεί να ξεγελαστεί από τις όμορφες εικόνες που δημοσιεύουν στα προφίλ τους οι γυναίκες του τζιχάντ, συνήθως όμορφα ηλιοβασιλέματα και χαριτωμένα ζωάκια.

Όσο η διαδικτυακή "φιλία" προχωρά, η περιέργεια φουντώνει για την παράξενη αυτή αδελφότητα γυναικών που αποτελούν μέρος ενός μεγαλειώδους, θεϊκού σχεδίου.

Όσο η διαδικτυακή "φιλία" προχωρά, η περιέργεια φουντώνει για την παράξενη αυτή αδελφότητα γυναικών που αποτελούν μέρος ενός μεγαλειώδους, θεϊκού σχεδίου. Πιθανότατα, στη συνέχεια έρχονται σε επαφή με τοπικές ομάδες, από τις οποίες προσηλυτίζονται και ενθαρρύνονται να πάρουν τη μεγάλη απόφαση. Πολλές από αυτές φανατίζονται και ανταποκρίνονται με θέρμη στο κάλεσμα. Αναζητούν μία "οικογένεια" με ισχυρούς δεσμούς, όπως συμβαίνει με τα παιδιά που εντάσσονται σε συμμορίες ή θρησκευτικές σέκτες. Κι έτσι, προσπαθώντας να αποφύγουν μία δυσάρεστη ζωή, βυθίζονται στον χειρότερο εφιάλτη.

Εκατοντάδες κορίτσια από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη (κυρίως από τη Βρετανία) έχουν ήδη πάρει αυτό τον δρόμο. Ανάμεσά τους και κορίτσια μη μουσουλμανικών οικογενειών, τα οποία πείθονται από την προπαγάνδα στο διαδίκτυο. Έχοντας ανατραφεί στον ελεύθερο κόσμο της Δύσης, τα παιδιά αυτά δεν αντιλαμβάνονται πως, από τη στιγμή που θα φτάσουν σε αυτό που φαντάζονται ως γη της επαγγελίας, δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής. Κάποια κορίτσια φαντασιώνονται πως θα παντρευτούν έναν γενναίο πολεμιστή και θα καμαρώνουν για την κατάκτησή τους στο facebook. Δεν έχουν ιδέα πως πλέον θα ανήκουν ολοκληρωτικά σε αυτόν και καμία επιθυμία τους δεν θα έχει σημασία.

Δείτε (παρακάτω) το βίντεο από την Raqqa που με κίνδυνο της ζωής της τράβηξε μία γυναίκα. Στην αρχή, ο στρατιωτικός την επιπλήττει επειδή φαίνεται λίγο το πρόσωπό της. Στη συνέχεια θα δείτε γυναίκες που επικοινωνούν με τις οικογένειές τους στη Γαλλία. "Θα πρέπει να το βάλεις στο μυαλό σου πως δεν γυρίζω πίσω" λέει μία από αυτές σε συγγενικό της πρόσωπο, "δεν κερδίζεις τίποτα με το να κλαις και να φοβάσαι".Υπολογίζεται πως 150 γυναίκες από τη Γαλλία έχουν ενταχθεί στις "Νύφες".

 

TAGS