Ένα νοσοκομείο στη Βαρκελώνη προσπαθεί να δώσει δύναμη και κουράγιο στους ασθενείς που νοσηλεύονται με κορονοϊό, βγάζοντας τους από τους θαλάμους και πηγαίνοντας τους μία βόλτα μέχρι την θάλασσα που βρίσκεται ακριβώς απέναντι.

Το νοσοκομειακό ίδρυμα που λέγεται Hospital del Mar είναι χτισμένο πάνω σε μία μεγάλη παραλία και έχει υπέροχη θέα στον Ατλαντικό Ωκεανό. Συχνά οι γιατροί και οι νοσηλευτές βγάζουν τους ασθενείς τους από τα δωμάτια για μία βόλτα μέχρι τη θάλασσα, με σκοπό να τους ανεβάσουν το ηθικό και να τους θυμίσουν τι τους περιμένει εκεί έξω μόλις αναρρώσουν.

Έτσι κάνουν και τώρα, προσπαθώντας να βοηθήσουν τους ασθενείς τους να βγουν νικητές στη μάχη ενάντια στον κορονοϊό. Ο Ιsidre Correa μπήκε στο νοσοκομείο στις 9 Απριλίου και λίγες μέρες μετά μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Πλέον έχει πάρει εξιτήριο από τη MEΘ, αλλά εξακολουθεί να νοσηλεύεται.

Οι νοσηλευτές, λοιπόν, θέλοντας να τον ανακουφίσουν από το ψυχολογικό βάρος που μπορει να προκαλέσει η τόσο μακροχρόνια παραμονή στο νοσοκομείο τον έβγαλαν με το κρεβάτι του μία βόλτα μέχρι τη θάλασσα. 

Οι φωτογραφικές μηχανές ήταν εκεί για να απαθανατίσουν τις όμορφες στιγμές, σε ένα θέαμα γεμάτο θαλασσινό αέρα και ελπίδα.

Οι νοσηλευτές στο Hospital del Mar πηγαίνουν συχνά τους ασθενείς του νοσοκομείου μία βόλτα μέχρι τη θάλασσα. Εδώ ένα παλαιότερο στιγμιότυπο.

aΑκολούθησε το WomanToc στο Instagram 

TAGS