ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Νόμος ζωής: Στις Φιλιππίνες για να πάρει απολυτήριο κάθε μαθητής πρέπει να φυτεύσει 10 δέντρα

«Ακόμη και με ένα ποσοστό επιβίωσης στο 10%, αυτό θα σημαίνει ότι επιπλέον 525 εκατομμύρια δέντρα θα είναι διαθέσιμα για να τα απολαύσουν οι νέοι αργότερα».

Νόμος ζωής: Στις Φιλιππίνες για να πάρει απολυτήριο κάθε μαθητής πρέπει να φυτεύσει 10 δέντρα

Ένας νέος νόμος στις Φιλιππίνες «υποχρεώνει» όλους τους μαθητές Λυκείων αλλά και τους φοιτητές να φυτέψουν τουλάχιστον 10 δέντρα ο καθένας προκειμένου να αποφοιτήσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον Independent, ο νόμος «Graduation Legacy for the Environment Act» επισημοποιεί μία παράδοση που συνδέει την αποφοίτηση με το φύτεμα δέντρων, ενώ παράλληλα ευελπιστεί να καταπολεμήσει την παγκόσμια πρόκληση της κλιματικής αλλαγής.

Οι υπέρμαχοι του νόμου υποστηρίζουν πως αυτός θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα να φυτευτούν κοντά στα 525 δισεκατομμύρια δέντρα από μία γενιά.

Ο εκπρόσωπος του κόμματος Magdalo στις Φιλιππίνες Gary Alejano, ο οποίος ήταν και ο αρχικός συντάκτης της νομοθεσίας το 2016, είπε: «Με περισσότερους από 12 εκατομμύρια μαθητές που αποφοιτούν από δημοτικά σχολεία, σχεδόν πέντε εκατομμύρια που αποφοιτούν από γυμνάσια και λύκεια και 500,000 απόφοιτους πανεπιστημίων κάθε χρόνο, αυτό το εγχείρημα – εάν εφαρμοστεί σωστά – θα σημαίνει πως περισσότερα από 175 εκατομμύρια νέα δέντρα θα φυτεύονται κάθε χρόνο».

«Στα πλαίσια μιας γενιάς, δεν θα μπορούσαν να φυτευτούν λιγότερα από 525 δισεκατομμύρια δέντρα με αυτό το εγχείρημα», ανέφερε ο Alejano στις επεξηγήσεις του νομοσχεδίου.

«Ακόμη και με ένα ποσοστό επιβίωσης στο 10%, αυτό θα σημαίνει ότι επιπλέον 525 εκατομμύρια δέντρα θα είναι διαθέσιμα για να τα απολαύσουν οι νέοι αργότερα».

Τα δέντρα προφανώς θα φυτευτούν σε ήδη υπάρχοντα δάση, προστατευμένες περιοχές, στρατιωτικές εκτάσεις, εγκαταλελειμμένες περιοχές εξόρυξης και συγκεκριμένες αστικές περιοχές, σύμφωνα με το CNN.

Η κυβέρνηση δήλωσε ότι τα είδη δέντρων τα οποία θα επιλεχθούν θα πρέπει να είναι τα κατάλληλα για την τοποθεσία, το κλίμα και την τοπογραφία κάθε περιοχής και υπογράμμισε πως θα υπάρξει προτίμηση σε τοπικά είδη.

Το Τμήμα Εκπαίδευσης της χώρας και η Επιτροπή για την Ανώτατη Εκπαίδευση θα συνεργαστούν μαζί για την εφαρμογή του νομοσχεδίου.

Τέλος, πέρα από το άμεσο αποτέλεσμα που θα έχει η δεντροφύτευση με απορρόφηση του διοξειδίου του άνθρακα, προσδοκάται ότι η νομοθεσία αυτή θα δημιουργήσει περιβαλλοντική συνείδηση στις μελλοντικές γενιές και θα οδηγήσει περαιτέρω οικολογικές πρωτοβουλίες.

Νόμος ζωής: Στις Φιλιππίνες για να πάρει απολυτήριο κάθε μαθητής πρέπει να φυτεύσει 10 δέντρα

Πηγή: themamagers.gr

Aκολουθήστε το WomanTOC στο Ιnstagram

Read Next

27 Σεπ 2022

Μια αγκαλιά για πάντα: Πώς ένα αδεσποτάκι μου έσωσε, κυριολεκτικά, τη ζωή

Τα Pet City σε συνεργασία με το Dogs' Voice διοργανώνουν μία ξεχωριστή Ημέρα Υιοθεσίας. το Σάββατο 1 Οκτωβρίου (11:00 - 14:00) στο κατάστημα Pet City Κηφισιά (Τατοΐου 161). Μαζί τους, ο 95,2 Athens Deejay και το Missbloom.gr.

Περισσότερα από

Life

26 Σεπ 2022

Η Τζέσικα Άλμπα έχει την καλύτερη συμβουλή για έναν καλό ύπνο

Η ηθοποιός και ιδρύτρια του brand, Honest, μοιράστηκε κάποια πολύ ενδιαφέροντα wellbeing tips.

22 Σεπ 2022

Εμμηνόπαυση: Κάποιος γιορτάζει κι ησυχάζει...είμαι εγώ

Η Ναόμι Γουότς γιορτάζει την εμμηνόπαυσή της. Κι εμείς είμαστε μαζί της.

22 Σεπ 2022

Η εξέλιξη της νευροδιέγερσης στη χειρουργική του θυρεοειδούς

Η διαρκής εκπαίδευση των Ελλήνων χειρουργών στη σύγχρονη τεχνολογία επιφέρει θεαματικές αλλαγές στις επεμβάσεις θυρεοειδεκτομής.

22 Σεπ 2022

Στη νέα College Collection της Carpisa θα βρεις ό,τι χρειάζεσαι για τη νέα σχολική χρονιά

Η Carpisa παρουσιάζει την College Collection, μια συλλογή από ισχυρό και ανθεκτικό νάιλον με cool τσάντες, κασετίνες, σακίδια και νεσεσέρ.

20 Σεπ 2022

Στην κηδεία της Ελισάβετ η πριγκίπισσα Σάρλοτ και ο πρίγκιπας Τζορτζ: Τι λέει η ειδικός για το αν "πρέπει" να παίρνουμε τα παιδιά σε κηδεία

Αν το θέαμα των μικρών παιδιών του Ουίλιαμ και της Κέιτ στην κηδεία της Ελισάβετ σε ξενίζει, δες για ποιους λόγους χρειάζεται σε αντίστοιχες περιπτώσεις να βρίσκουμε το θάρρος να μιλήσουμε ανοιχτά για το θάνατο στο παιδί.

20 Σεπ 2022

Μemory Walk 2022: Περπατάμε για τα άτομα με άνοια και τις οικογένειές τους

Στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Μήνα Αλτσχάιμερ.