Η τηλεκπαίδευση σε πεντάχρονα είναι ούτως ή άλλως δύσκολη εμπειρία, τόσο για τα παιδιά όσο και για τους εκπαιδευτικούς, πόσο μάλλον όταν δίνεις έναν μεγάλο αγώνα για τη ζωή σου. Κι όμως μια Αμερικανίδα νηπιαγωγός που διαγνώστηκε για δεύτερη φορά με καρκίνο αποφάσισε να μη διακόψει τα μαθήματα, ακόμα και όταν ξεκίνησε χημειοθεραπείες, διδάσκοντας μέσα από το νοσοκομείο.

Ο λόγος για την 32χρονη Κέλι Κλάιν, από τη Μινεσότα, η οποία πριν από πέντε χρόνια αντιμετώπισε για πρώτη φορά τον καρκίνο των ωοθηκών με επιτυχία. Όταν όμως επέστρεψε, πρόσφατα, η απειλή, επέλεξε να συνεχίσει να ασχολείται καθημερινά με το επάγγελμα που την παθιάζει: τη διδασκαλία νηπίων. Ακόμα λοιπόν και τις ημέρες που πηγαίνει για χημειοθεραπεία στο νοσοκομείο, μετατρέπει το δωμάτιο σε τάξη, παραδίδοντας μαθήματα μέσα από το λάπτοπ της και μοιράζοντας γνώσεις και χαμόγελα στους μικρούς μαθητές. Γιατί δεν βλέπει την τηλεκπαίδευση σαν μια δοκιμασία, αλλά σαν ένα φως που λάμπει σε αυτή τη σκοτεινή περίοδο της ζωής της.

«Το να κάνω μάθημα σε παιδιά πέντε ετών είναι για μένα σαν να πηγαίνω στην Ντίσνεϊλαντ»

«Το να κάνω μάθημα σε παιδιά πέντε ετών είναι για μένα σαν να πηγαίνω στην Ντίσνεϊλαντ. Τα παιδιά είναι τόσο ενθουσιασμένα με τα πάντα, που με συμπαρασύρουν. Όταν βρίσκεσαι στη μέση μιας χημειοθεραπείας, ανάμεσα σε ασθενείς, δεν είσαι και στο πιο ευχάριστο μέρος του κόσμου. Οπότε η διδασκαλία είναι σαν μια φέτα κανονικότητας μέσα σε ένα αφύσικο περιβάλλον» εξηγεί η εκπαιδευτικός.

Μάλιστα επιλέγοντας να μην πάρει αναρρωτική άδεια από τη δουλειά της, παρά τις δυσβάστακτες συχνά παρενέργειες της χημειοθεραπείας, δεν βοηθάει μόνο τον εαυτό της αλλά δίνει το παράδειγμα και στα παιδιά ότι η ζωή συνεχίζεται ακόμα και μετά τη διάγνωση του καρκίνου. Τα εμπνέει έτσι, σύμφωνα με τη διευθύντρια του νηπιαγωγείου, Μπεθ Μπένκε, «να διαχειριστούν διάφορες καταστάσεις, κατανοώντας ότι δεν χρειάζεται να καθορίζουν το τι είμαστε, αλλά πως αποτελούν μέρος των εμπειριών μας».

Δείτε ένα ρεπορτάζ για την καρκινοπαθή νηπιαγωγό που συνεχίζει τα μαθήματα:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Φωτό: YouTube

TAGS