Η Γιούτα είναι μία κεντρική πολιτεία της Αμερικής γνωστή για τα χιόνια της και τους εκδρομείς που κάθε χειμώνα σπεύδουν να απολαύσουν τα παγωμένα τοπία και τα χιονοδρομικά κέντρα. Παρόλα αυτά σε ένα συγκεκριμένο σημείο της πολιτείας δεσπόζει μία πανέμορφη, κόκκινη, βραχώδης έρημος. Καυτή και βαθιά ελκυστική. 

Σε αυτό το έτσι κι αλλιώς ξεχωριστικό, μυστηριώδες τοπίο ένα πολύ παράξενο περιστατικό σημειώθηκε πριν από λίγο καιρό όταν ένα περίεργο, άγνωστης προέλευσης μεταλλικό αντικείμενο εμφανίστηκε στη μέση του πουθενά χωρίς κανένα στοιχείο για το ποιος μπορεί να το άφησε εκεί και γιατί. Το συγκεκριμένο αντικείμενο ήταν μία ψηλή, μεταλλική στήλη, περίπου 10 με 12 πόδια στο ύψος, η οποία δεν φαινόταν να έχει καμία προφανή χρήση στο ανθρώπινο μάτι. Η παράξενη όψη της θύμιζε έντονα διαστημόπλοιο ή διαστημικό σταθμό, σε κάθε περίπτωση κάτι που μπορούσε να έχει βγει από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Αυτό ήταν αρκετό για να ξεκινήσει μία μεγάλη συζήτηση γύρω από την άφιξη UFO στη γύρω περιοχή, παρόλα αυτά κανένα περαιτέρω στοιχείο δεν υποδεικνύει ότι όντως ισχύει κάτι τετοιο.

Όλα άρχισαν στα μέσα του Νοέμβρη όταν δυνάμεις ασφαλείας που απλά έκαναν περιπολία με ελικόπτερο πάνω από την έρημο είδαν το μεταλλικό αντικείμενο στη μέση του ζεστού, κόκκινου τοπίου. Οι αστυνομικές δυνάμεις, μη μπορώντας να εξηγήσουν τι ακριβώς είχε συμβεί, έκαναν αμέσως λόγο για ένα καλλιτεχνικό installation που προφανώς κάποιος δημιουργός βρήκε τον τρόπο να αφήσει στη μέση της ερήμου χωρίς να γίνει αντιληπτός.

H επικρατέστερη, ως τώρα, θεωρία είναι ότι μιλάμε για ένα έργο του μινιμαλιστικού γλύπτη John McCracken, ο οποίος πέθανε το 2011 και ήταν γνωστός για τη λατρεία του στις ταινίες και τη λογοτεχνία επιστημονικής φαντασίας. Ο ΜcCracken πίστευε ότι τα ταξίδια στον χρόνο είναι πράγματι εφικτά και οι εξωγήινοι υπάρχουν και βρίσκονται πολύ πιο κοντά μας απ' ότι νομίζουμε. Πάντως αν ο McCracken άφησε όντως το συγκεκριμένο έργο στη μέση της ερήμου κάποια στιγμή πριν το θάνατο του, το έκανε δίχως να το γνωρίζει κανείς από τους οικείους του. Αυτή τη στιγμή ούτε ο ατζέντης του, ούτε η οικογένεια του δείχνουν να γνωρίζουν το οτιδηποτε σχετικά με το πιθανό installation και υποστηρίζουν ότι το βλέπουν για πρώτη φορά στη ζωή τους.

Αυτό που περιπλέκει κι άλλο τα πράγματα είναι το εντελώς παράξενο γεγονός ότι, παρά την πολύ αυστηρή φύλαξη και τις δυνάμεις ασφαλείας που έφτασαν στην περιοχή, το μυστηριώδες αντικείμενο εξαφανίστηκε. Δύο εβδομάδες μετά την ξαφνική εμφάνιση του, χάθηκε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που ήρθε. 

Αυτή τη στιγμή οι υποψίες πέφτουν πάνω στην αστυνομία της Γιούτα, ωστόσο οι τοπικές αρχές δηλώνουν ότι δεν έχουν καμία απολύτως ανάμειξη με το συμβάν και ότι δεν μετακίνησαν εκείνοι το αντικείμενο.

Σίγουρα πρόκειται για ακόμα ένα από τα πολύ παράξενα συμβάντα του 2020.

Δείτε τις εικόνες:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Με πληροφορίες από το MyModernMet

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS