Η Viola Smith φαίνεται να έχει ανακαλύψει το μυστικό της μεγάλης και ευτυχισμένης ζωής: Στα 106 συνεχίζει να παίζει τα αγαπημένα της ντραμς.

Γεννήθηκε το 1912, σε μια οικογένεια δέκα παιδιών που λάτρευε τη μουσική – υπέρ του δέοντως ίσως, καθώς η ίδια έχει συνδέσει την παιδική ηλικία της με ατελείωτες ώρες εξάσκησης στο πιάνο. Για την ακρίβεια, όλα τα αδέρφια της δεν είχαν άλλη επιλογή παρά να μάθουν να παίζουν πιάνο: «Ο πατέρας μας μάς έλεγε ότι δεν πρέπει να ξοδεύουμε την ενέργειά μας σε τίποτα άλλο πέρα από τη μουσική» θυμάται σε ένα μίνι ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε πρόσφατα για τη ζωή και την καλλιτεχνική διαδρομή της.

Στη διάρκεια της δεκαετίας του '20, σαν ένα είδος πρώιμων Jackson Five, η Viola και οι έξι αδερφές της σχημάτισαν, υπό την καθοδήγηση του πατέρα τους, το μουσικό συγκρότημα Smith Sisters Orchestra. Εκείνη άρχισε να μαθαίνει ντραμς από έναν οικογενειακό φίλο-επαγγελματία ντράμερ, και το 1938 δημιούργησε, μαζί με την αδερφή της Mildred, η οποία έπαιζε σαξόφωνο, ένα κοριτσίστικο γκρουπ ονόματι The Coquettes, που συνέχισε να δίνει συναυλίες μέχρι τον γάμο της Mildred, το 1942.

Η Viola εξακολούθησε να παίζει ντραμς για οκτώ δεκαετίες και δεν έχει σταματήσει. Ανάμεσα στις κορυφαίες στιγμές της, όταν έπαιξε με τη συμφωνική ορχήστρα NBC Symphony Orchestra, η συμμετοχή της στην τελετή χρίσματος του Αμερικανού προέδρου Χάρι Τρούμαν το 1949, η δημιουργία της δικής της μπάντας, «Viola and Her Seventeen Drums», και η εμφάνισή της στο Μπρόντγουεϊ, στην πρώτη παραγωγή του «Καμπαρέ».

Η παιδική ηλικία της ίσως να μην ήταν και η πιο ανέμελη, πάντως η Viola φαίνεται να λατρεύει αυτό που κάνει, με τους ρυθμούς των ντραμς να τροφοδοτούν την καρδιά της αδιάκοπα με ζωή.

Δείτε φωτογραφίες από τη διαδρομή της:

Δείτε την ιστορία της:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram


 

TAGS