Από τις 25 έως τις 27 Φεβρουαρίου 2019 έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ένα μοναδικό γεγονός όπου η μόδα συναντά τον κινηματογράφο. Το 1ο Athens Fashion Film Festival φέρνει 140 ταινίες (ντοκιμαντέρ, μυθοπλασίας, μικρού και μεγάλου μήκους), παράλληλες δράσεις με καλεσμένους διεθνείς προσωπικότητες από τον χώρο της μόδας και του κινηματογράφου, περφόρμανς από Έλληνες σχεδιαστές, μοναδικά events και μια ομαδική εικαστική έκθεση. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

«Aliud». Μια συνεργασία των Hadi Moussally και Diana Law

Μερικές μόνο από τις προτάσεις του;

-Το ντοκιμαντέρ «Notebook on Cities and Clothes» του Βιμ Βέντερς, όπου ο κινηματογραφιστής μιλά με τον Γιαπωνέζο σχεδιαστή μόδας Yohji Yamamoto για τη διαδικασία δημιουργίας και τις σχέσεις ανάμεσα στις πόλεις, την ταυτότητα και τον κινηματογράφο στην ψηφιακή εποχή.

-Μια μεγάλη fashion performance με την επιμέλεια του Μιχάλη Πάντου, όπου συμμετέχουν οι Dimitra Antonea, Angelos Bratis, Sotiris Georgiou, Deux Hommes, Yiorgos Eleftheriades, Maison Faliakos, Evi Grintela, Stelios Koudounaris, Ioanna Kourbela, Laskaris, Mi-Ro, Apostolos Mitropoulos, Markellos Nyktas, Orsalia Parthenis, Dimitris Petrou, MakisTselios, Dimitris Strepkos, Vrettos Vrettakos,Zeus+Δione και Vassilis Zoulias.

-Η παρουσίαση του σημαντικού εκδοτικού έργου «Firenze. Fashion Atlas», όπου ξετυλίγεται η ιστορία της Φλωρεντίας, αναπόσπαστα συνδεδεμένης με την ιστορία της μόδας, μέσα από τις δράσεις του Pitti Immagine Discovery Foundation.

-Η ομαδική εικαστική έκθεση Un/Fashion, σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Σωζήτας Γκουντούνα, που παρουσιάζει διαφορετικές εκδοχές και εικαστικές προκλήσεις στην έννοια της μόδας.

-Ένα διαγωνιστικό τμήμα ταινιών με πλήθος από θεματικές ενότητες όπως οι «Glocality» (ένα πολύχρωμο λεύκωμα που συμπυκνώνει την πιο φωτογενή όψη του πλανήτη), «Close-up» (προσωπικές ιστορίες), «Victor/Victoria» (το φύλο, το πρόσωπο, το ρούχο, το μακιγιάζ, όλα αλλάζουν μορφή και γίνονται κάτι άλλο, κάτι αλλιώτικο) και «Ethical Fashion» (μια συζήτηση γύρω από τη σημερινή βιομηχανία μόδας και τη βιωσιμότητά της).

«A Monster Story» των Nici Hofer, Karin Berndl

Το 1ο Athens Fashion Film Festival διοργανώνεται από την εταιρεία Athens Cultural Creatives και την Nicole Αλεξανδροπούλου και τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείου Τουρισμού, Δήμου Αθηναίων, Ιταλικής Πρεσβείας, Δήμου Φλωρεντίας και Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου Αθήνας.

Info

25 – 27/2, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα «Νίκος Σκαλκώτας», περισσότερες πληροφορίες και το πλήρες πρόγραμμα: www.athensfff.com

Δείτε περισότερες φωτογραφίες από το φεστιβάλ.

 

Δείτε το τρέιλερ του φεστιβάλ.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram.

 

TAGS