Αυτή η θέση εργασίας συνοδεύεται από πολλές προκλήσεις, κι όμως μέχρι στιγμής έχουν κάνει αίτηση για να την καλύψουν εκατοντάδες άνθρωποι από όλο τον κόσμο, από την Αλάσκα μέχρι τη Νότιο Αφρική. Καφετέρια σε ένα από τα πιο απομονωμένα νησιά της Ευρώπης, το Great Basket Island στην Ιρλανδία, ζητά ζευγάρι ή δύο φίλους για καλοκαιρινή εργασία, από την 1η Απριλίου έως την 1η Οκτωβρίου 2020, το οποίο επίσης θα κρατά μια σειρά καταλυμάτων στο νησί.

Οι εργαζόμενοι θα γίνουν για λίγο σύγχρονοι ερημίτες, σε εκείνο τον προορισμό που όπως σχολίασε η ιδιοκτήτρια του καφέ και των δωματίων, Alice Hayes, «προσφέρει μια θεμελιώδη, πρωτόλεια εμπειρία, κάτι σαν glamping [όπως ονομάζεται μια πιο αναβαθμισμένη μορφή κάμπινγκ]. Δεν υπάρχει ηλεκτρισμός, Wi-Fi, ζεστό νερό. Μόνο κεριά, φωτιές, άγρια ζωή, αστέρια, φύση. Είναι όμορφα».

Το Great Blasket είναι το πιο δυτικό νησί της Ευρώπης, κακοτράχαλο, άγονο και απίστευτα όμορφο. Οι τελευταίοι μόνιμοι κάτοικοι το εγκατέλειψαν το 1953, μετά από μια ραγδαία μείωση του πληθυσμού, και ζωντανεύει μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες, από τους λίγους τουρίστες που αναζητούν μια εναλλακτική εμπειρία διακοπών.

Το ζευγάρι θα φροντίζει τρεις πέτρινες αγροικίες, προετοιμάζοντάς τις ώστε να υποδεχτούν τους φιλοξενούμενους, και παράλληλα θα ανοίγει το πρωί την καφετέρια του νησιού, σερβίροντας τσάι και καφέ στους ημερήσιους εκδρομείς που φτάνουν με καραβάκι. Τα ροφήματα και τα γεύματα φτιάχνονται σε γκαζάκι, καθώς δεν υπάρχει ηλεκτρισμός.

Οι ιδανικοί υποψήφιοι πρέπει να είναι κοινωνικοί και σε καλή φυσική κατάσταση. Πρέπει επίσης να είναι προσαρμοστικοί γιατί όπως προειδοποιεί η Alice, «εκατοντάδες πράγματα μπορεί να πάνε στραβά στο νησί, όπου καμία μέρα δεν είναι ίδια με την προηγούμενη».

Η μεγαλύτερη όμως δυσκολία ίσως να είναι η έλλειψη κρύου νερού. Στο Great Blasket υπάρχει μόνο μία ανεμογεννήτρια, με παραγωγή ενέργειας αρκετή για να φορτίσει μία συσκευή τη φορά όποτε, όπως καταλήγει η εργοδότρια, «δεν θα είστε εντελώς αποκομμένοι από την ενδοχώρα».

Info

Αν ενδιαφέρεστε και είναι ακόμα διαθέσιμη η θέση, μπορείτε να στείλετε mail στην Alice στο info@greatblasketisland.net.

Φωτό: Great Basket Island/Facebook

*Με πληροφορίες από Lonely Planet

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS