«Τα μάτια της ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακά: “μαύρα και όμορφα” έγραψε ένας σύγχρονός της, ενώ ένας άλλος βεβαίωνε ότι ήταν “πάντα τα πιο ελκυστικά” και ότι εκείνη “ήξερε καλά πως να τα χρησιμοποιεί αποτελεσματικά”», έλεγαν για την Αν Μπολέιν, σύζυγο του Ερρίκου Η΄ της Αγγλίας και Βασιλική σύζυγο με την μεγαλύτερη επιρροή στην ιστορία.

Η ζωή της ταραχώδης και ο θάνατός της διά αποκεφαλισμού άδικος, τουλάχιστον σύμφωνα με τις τελευταίες μελέτες των ιστορικών. Γοήτευσε τον Βασιλιά όσο καμία άλλη, ενώ είναι και η μοναδική γυναίκα στην οποία είχε στείλει ερωτικές επιστολές, 17 στο σύνολο.

Γοήτευσε τον Βασιλιά όσο καμία άλλη, ενώ είναι και η μοναδική γυναίκα στην οποία είχε στείλει ερωτικές επιστολές, 17 στο σύνολο.

Τη σύλληψη, τη δίκη και τον θάνατο της ιδιαίτερης αυτής γυναίκας, με την τεράστια πολιτική επιρροή, ερευνά και αναλύει η σειρά ντοκιμαντέρ που θα μεταδοθεί από το Viasat History στις 20 Ιουνίου.

Στη σειρά αυτή που ολοκληρώνεται σε τρία μέρη, η ιστορικός Τρέισι Μπόρμαν ερευνά τις τελευταίες ημέρες της Αν Μπολέιν - την ημέρα της σύλληψης, της δίκης και τέλος την ημέρα της εκτέλεσής της. Η Τρέισι αναλύει τα γεγονότα κάθε ημέρας ώρα με την ώρα εξετάζοντας όλα τα στοιχεία για να αποκαλύψει τι ακριβώς συνέβη.

Η Τρέισι αναλύει τα γεγονότα κάθε ημέρας ώρα με την ώρα εξετάζοντας όλα τα στοιχεία για να αποκαλύψει τι ακριβώς συνέβη.

Ήταν πράγματι η Αν μοιχαλίδα, ή μήπως θύμα της περιφρόνησης ενός κουρασμένου βασιλιά που επεδίωκε απελπισμένα να εξασφαλίσει αρσενικό κληρονόμο για τον θρόνο; Και ο αρχισύμβουλος του βασιλιά, ο Τόμας Κρόμγουελ, επινόησε μια σειρά απίστευτων κατηγοριών, ή στηρίχτηκαν οι κατηγορίες σε αξιόπιστες μαρτυρίες;

Η Τρέισι παρουσιάζει τις πιο πρόσφατες θεωρίες για την ιστορία της Αν Μπολέιν, ενώ επισκέπτεται τοποθεσίες όπου διαδραματίστηκαν σημαντικά γεγονότα, από το Παλάτι Γκρίνουιτς μέχρι τον Πύργο του Λονδίνου και το Γουέστμινστερ. Αξιοποιώντας αρχικές καταγραφές και αντικείμενα, η Τρέισι επανεξετάζει την κοινώς αποδεκτή εκδοχή και ανακαλύπτει την αλήθεια για τις τελευταίες μέρες αυτής της εμβληματικής βασίλισσας.

Το επίσημο site της Τρέισι Μπόρμαν www.tracyborman.co.uk

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Κεντρική φωτογραφία: Courtesy of Viasat History

TAGS