ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μην φοβάσαι το μουσταρδί. Ή αλλιώς πώς ένα «δύσκολο» χρώμα μπορεί να μεταμορφώσει το σπίτι σου

Φέτος η διακόσμηση είναι πιο τολμηρή. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξοδέψεις πολλά για να την πετύχεις

Μην φοβάσαι το μουσταρδί. Ή αλλιώς πώς ένα «δύσκολο» χρώμα μπορεί να μεταμορφώσει το σπίτι σου

Κάθε εποχή έχεις τις τάσεις της. Σε υφάσματα, υλικά, μέταλλα και χρώματα. Κυρίως σε χρώματα. Γιατί, κακά τα ψέματα, δεν υπάρχει πιο εύκολος και οικονομικός τρόπος να ανανεώσεις το σπίτι σου από το να αλλάξεις τους χρωματισμούς σε κάποια από τα αγαπημένα σου δωμάτια.

Και επειδή είσαι ένα μοδάτο κορίτσι που του αρέσουν οι βόλτες στις βιτρίνες κι έτσι αποκλείεται να μην έχεις καταλάβει ότι αυτό το χειμώνα λίγα πράγματα είναι πιο hot από το μουσταρδί, σου δείχνουμε 6 έξυπνους και εφικτούς τρόπους για να το βάλεις κι εσύ στην καθημερινότητα σου, ξεκινώντας από το σπίτι σου.

Ο καναπές

Μην φοβάσαι το μουσταρδί. Ή αλλιώς πώς ένα «δύσκολο» χρώμα μπορεί να μεταμορφώσει το σπίτι σου
Ένας μεγάλος καναπές αρκεί για να κάνει τη διαφορά

Το μουσταρδί είναι αυτό που λέμε «δύσκολο» χρώμα. Αυτό σημαίνει ότι όσο όμορφο μπορεί να δείχνει στις σελίδες ενός περιοδικού ή στην βιτρίνα ενός καταστήματος με έπιπλα, τόσο έντονο και κραυγαλέο μπορεί να δείξει στον χώρο σου αν δεν φροντίσεις να το …διαχειριστείς σωστά. Η κεντρική ιδέα είναι η εξής: μικρές πινελιές και όχι υπερβολές. Γι αυτό μην επιχειρήσεις από τη μία στιγμή στην άλλη να γεμίσεις το σαλόνι σου με αντικείμενα σε μουσταρδί απόχρωση. Ένας μεγάλος, επιβλητικός καναπές αρκεί για να αλλάξει τελείως την όψη του πιο χρηστικού δωματίου κάθε σπιτιού και να αναγάγει εσένα σε βασίλισσα του στυλ και της τελευταίας λέξης της μόδας. Αν τώρα οι οικονομίες σου δεν φτάνουν για την αγορά ενός καινούργιου καναπέ μην απογοητεύεσαι, αφού υπάρχουν λύσεις. Απλώς, επισκέψου ένα κατάστημα με ταπετσαρίες επίπλων και διάλεξε το ύφασμα που θα ντύσει το παλιό, φθαρμένο καναπεδάκι σου.

Τα λευκά είδη

Ή άλλαξε τα λευκά σου είδη για πιο διακριτικό αποτέλεσμα

Αν πάλι δεν θέλεις να επενδύσεις σε νέο ύφασμα για τον παλιό καναπέ σου μπορείς να κάνεις κάτι άλλο ακόμα πιο εύκολο και οικονομικό. Τα κομψά λευκά είδη είναι το άλφα και το ωμέγα για ένα στυλάτο σπίτι και μπορούν να λειτουργήσουν ευεργετικά σε κάθε δωμάτιο. Διάλεξε λοιπόν πανέμορφα ριχτάρια, κουβερλί και μαξιλάρια στην μαγική απόχρωση και δες τον χώρο σου να μεταμορφώνεται μέχρι να πεις «μουσταρδί»…

Ο τοίχος

Ένας τοίχος μπορεί να μεταμορφώσει το σπίτι σου μόνο με μερικές μαγικές πινελιές

Άλλη μία καλή ιδέα για γρήγορη μεταμόρφωση είναι να αφήσεις στην άκρη τα ψώνια και να πιάσεις τα …πινέλα. Όχι, δεν θα σε βάλουμε να βάψεις όλο το σπίτι, ένα δωμάτιο, ακόμα κι ένας μόνο τοίχος, αρκεί. Φρόντισε μόνο να είναι ένας τοίχος «κλειδί», με λίγα λόγια, ένας τοίχος που ξεχωρίζει στον χώρο σου. Αν πάλι δεν θέλεις να βάψεις ολόκληρο τοίχο ξεκίνα με τα κουφώματα. Σου ακούγεται εύκολο αλλά θέλει προσοχή. Αν οι τοίχοι και οι χρωματισμοί του υπόλοιπου δωματίου δεν ταιριάζουν με το χρώμα που έχεις επιλέξει το αποτέλεσμα μπορεί να αποβεί καταστροφικό.

Τα διακοσμητικά

Τα αντικείμενα κάνουν τη διαφορά

Αν τώρα δεν είσαι των δραστικών αλλαγών και επιθυμείς η «μουσταρδί εισβολή» να γίνει σιγά – σιγά κάνε την αρχή αγοράζοντας μερικά πανέμορφα διακοσμητικά σε βαθιά κίτρινη απόχρωση. Μπορεί να είναι οτιδήποτε. Από μία τηλεφωνική συσκευή μέχρι ένα φωτιστικό δαπέδου, και από ένα εντυπωσιακό βάζο μέχρι μία βάση για τα αγαπημένα σου κεριά. Άλλωστε όλοι ξέρουν ότι οι μικρές λεπτομέρειες είναι που κάνουν τη διαφορά.

H κουζίνα

Μουσταρδί κουζίνα για πιο φωτεινή διάθεση στην μαγειρική

Αν έχεις ήδη πιάσει τα πινέλα που λέγαμε προηγουμένως, προκειμένου να βάψεις έναν τοίχο του σπιτιού σου, γιατί να μην πας το όλο θέμα ένα βήμα παραπέρα μεταμορφώνοντας και την κουζίνα σου; Μην τρομάζεις, δεν είναι απαραίτητο να αρχίσεις τα γκρεμίσματα, ούτε να παραγγείλεις καινούργια ντουλάπια και πάγκο εργασίας. Μπορείς απλά να βάψεις τα ήδη υπάρχοντα. Εντάξει, αν δεν πιάνουν πολύ τα χέρια σου ίσως χρειαστείς τη βοήθεια ενός ειδικού, αλλά σίγουρα θα σου έρθει πολύ φθηνότερα από το να κάνεις ολική ανακαίνιση. Το μόνο που χρειάζεται να προσέχεις είναι να έχεις στον χώρο σου πλακάκια σε κάποιο ουδέτερο χρώμα. Το λευκό είναι ό,τι καλύτερο αλλά και το γκρι είναι μία αρκετά ασφαλής επιλογή.

Η μεγάλη …αντίθεση

Η αντίθεση κάνει την διαφορά, αλλά θέλει μέτρο

Όλοι οι διακοσμητές εσωτερικού χώρου στον πλανήτη συμφωνούν σε ένα και μόνο θεώρημα: Μπορείς να βάλεις στο σπίτι σου το πιο όμορφο αντικείμενο του κόσμο. Αν δεν ταιριάζει με τα υπόλοιπα θα είναι σκέτη αποτυχία. Γι’ αυτό μην σκέφτεσαι μόνο με γνώμονα του τι σου αρέσει περισσότερο αλλά τι ταιριάζει με αυτά που ήδη έχεις. Έτσι λοιπόν αν σε πείσαμε να ανακαλύψεις και εσύ την μαγεία του μουσταρδί, φρόντισε να το εφαρμόσεις σε σημεία όπου θα κάνει σωστή αντίθεση με τα υπόλοιπα πράγματα/αντικείμενα σου. Για παράδειγμα, μία μουσταρδί πολυθρόνα κάνει τέλεια αντίθεση με έναν απαλό ροζ ή έναν έντονο τιρκουάζ τοίχο ενώ ένα μουσταρδί κούφωμα πόρτας πάει ειδικά δίπλα σε ένα ξύλινο έπιπλο με γαλάζια διακοσμητικά.

Read Next

15 Απρ 2024

8 φρούτα που έχουν λιγότερη ζάχαρη

Τα φρούτα περιέχουν ζάχαρη, ναι! Αλλά μην ξεχνάς ότι είναι γεμάτα και με θρεπτικά συστατικά.

15 Απρ 2024

Pepe Jeans London: Η νέα συλλογή σχεδιάστηκε για να γοητεύσει τους λάτρεις του denim

Η Pepe Jeans London συλλογή εξυμνεί την διαχρονική βρετανική κληρονομιά της μάρκας.

Περισσότερα από

Life

13 Απρ 2024

Οι 30 ομορφότεροι ανοιξιάτικοι προορισμοί

Από τις ποδηλατάδες στις όχθες της Λίμνης Πλαστήρα ως τους ανοιξιάτικους περιπάτους σε φαράγγια με ορχιδέες στη Χίο, να μερικές από τις εμπειρίες που μας δίνουν ιδέες για ανοιξιάτικες αποδράσεις.

11 Απρ 2024

Λευκό ψωμί: Το τρώμε ή όχι; Τι απαντά κορυφαία διαιτολόγος

Το ψωμί είναι σημαντική πηγή θρεπτικών συστατικών για τον οργανισμό. Η Αναστασία Κόκκαλη, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος εξηγεί τι ισχύει για το λευκό ψωμί.

11 Απρ 2024

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η εντυπωσιακή τελετή απονομής μιας νέας εποχής

Την πρώτη σελίδα ενός νέου κεφαλαίου έγραψαν το βράδυ της Δευτέρας 8 Απριλίου οι Χρυσοί Σκούφοι. Ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας γιόρτασε την 31η απονομή του, τιμώντας τους κορυφαίους της ελληνικής εστίασης, σε μια λαμπερή βραδιά που ξεκίνησε με ένα ανατρεπτικό θεατρο-γαστρονομικό κουίζ και ολοκληρώθηκε με ένα συναρπαστικό 4 hands dîner de gala πολλών αστέρων.

11 Απρ 2024

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Στον αστερισμό του Κωνσταντίνου Καρύδη

Διευθύνοντας την ορχήστρα δωματίου της Ευρώπης: Στο πιάνο ο Γιαν Λισέτσκι

10 Απρ 2024

8 φρούτα που έχουν λιγότερη ζάχαρη

Τα φρούτα περιέχουν ζάχαρη, ναι! Αλλά μην ξεχνάς ότι είναι γεμάτα και με θρεπτικά συστατικά.

10 Απρ 2024

Χανιά: Πρόστιμο-μαμούθ σε τεχνίτρια νυχιών - Την "τσίμπησαν" από αναρτήσεις στα social media

Το κλιμάκιο της ΑΑΔΕ επέβαλε συνολικό πρόστιμο 35.000 ευρώ στη γυναίκα που δούλευε στο σπίτι της.

09 Απρ 2024

Τι είναι η ομελέτα ταμάγκο; Η εύκολη συνταγή για την ασιατική ομελέτα

Η ομελέτα ταμάγκο ή Tamagoyaki είναι η ασιατική εκδοχή της ομελέτας.