Στην αρχή ήταν το «MeToo» που αφορούσε κυρίως γυναίκες της βιομηχανίας του κινηματογράφου και πιο συγκεκριμένα του Hollywood, οι οποίες είχαν κακοποιηθεί από τον φημισμένο παραγωγό, Χάρβεϊ Γουάνσταιν. H αρχή έγινε με τις πρώτες καταγγελίες, από τεράστια ονόματα του σινεμά, και κάπως έτσι είχαμε την απαρχή του κινήματος «MeToo» που είχε ως στόχο να παρακινήσει τις γυναίκες σε κάθε γωνιά του πλανήτη, να μιλήσουν για τη σεξουαλική παρενόχληση ή κακοποίηση που πιθανότατα είχαν δεχτεί στο παρελθόν.

Ο φόβος και η ντροπή είναι δύο βασικοί παράγοντες οι οποίοι αποτρέπουν τα θύματα να μιλήσουν και να ζητήσουν βοήθεια, όπως ακριβώς συνέβη και στην περίπτωση της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου με τη γνωστή πια υπόθεση βιασμού της. Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε και η ελληνική πραγματικότητα ταράχτηκε συθέμελα από αποκαλύψεις που η κοινωνία δεν μπορεί να διαχειριστεί.

Άνθρωποι που έχουμε κατά καιρούς θαυμάσει, γελάσει ή συγκινηθεί με τις ερμηνείες του, βρίσκονταν στο στόχαστρο με βαριές κατηγορίες, από συναδέλφους ακόμα και ανήλικα παιδιά. Και κάπως έτσι, ο αγγελικά πλασμένος κόσμος του θεάτρου και της υποκριτικής κατέρρευσε εν μία νυκτί. Καριέρες καταστράφηκαν, οικογένειες διαλύθηκαν και όλα αυτά γιατί κάποιοι βρήκαν τη δύναμη να περιγράψουν – ακόμα και έπειτα από τόσα χρόνια – τη φρίκη που είχαν ζήσει κοντά στους επιφανείς αυτούς ανθρώπους.

Καριέρες καταστράφηκαν, οικογένειες διαλύθηκαν και όλα αυτά γιατί κάποιοι βρήκαν τη δύναμη να περιγράψουν – ακόμα και έπειτα από τόσα χρόνια – τη φρίκη που είχαν ζήσει κοντά στους επιφανείς αυτούς ανθρώπους.

Η ιστορία αυτή ενέπνευσε και τον ταλαντούχο τραγουδιστή Μάνο Τάκο, ο οποίος έγραψε το τραγούδι «Μίλα» αφιερωμένο στα θύματα που βρήκαν το κουράγιο να μιλήσουν αλλά και σε όσα ακόμα παλεύουν με τους δαίμονές τους.

«Σύμμαχοι» στο εγχείρημα αυτό είναι γνωστά ονόματα του θεάτρου όπως ο Σπύρος Μπιμπίλας, η Μυρτώ Αλικάκη, ο Πέτρος Λαγούτης και ο Σπύρος Θεοδόσης. «Ήθελα να στείλω ένα ηχηρό κοινωνικό μήνυμα, να ευαισθητοποιήσω τον κόσμο και να στηρίξω το ελληνικό κίνημα του #MeToo! Κάπως έτσι, το πρώτο άτομο που προσέγγισα για σύμμαχό μου σε όλο αυτό το εγχείρημα, ήταν ο Σπύρος Μπιμπίλας, με τον οποίο κάναμε την πρώτη επαφή, άκουσε το τραγούδι, διάβασε το σενάριο και αμέσως ενδιαφέρθηκε στο να συμμετάσχει. Στη συνέχεια είπαν το "ναι" ο Πέτρος Λαγούτης, η Μυρτώ Αλικάκη και ο Σπύρος Θεοδόσης», είπε ο δημιουργός του τραγουδιού στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το τραγούδι και το video clip περιγράφουν ουσιαστικά τρεις διαφορετικές ιστορίες με κοινό ωστόσο παρονομαστή.

Δες το παρακάτω:

 

TAGS