Η τέχνης της Μπαρόκ περιόδου είναι γνωστή για την απίστευτη δυναμική της και την μοναδική διαχείριση του φωτός πάνω στον καμβά. Παρόλα αυτά τα πινέλα και η εξαιρετική τεχνική των μεγάλων ζωγράφων δεν είναι τα μοναδικά μέσα με τα οποία μπορεί να επιτευχεί αυτή η μαγική αισθητική. 

Η φωτογράφος Christy Lee Rogers έρχεται με τη νέα της, καταπληκτική σειρά φωτογραφιών στην οποία έχει δώσει την ονομασία Muses να αποδείξει πως η τέχνη της φωτογραφίας μπορεί να δημιουργήσει εντυπωσιακούς κόσμους και να κατασκευάσει υπέροχες εικόνες αρκεί το «κλικ» να γίνει την κατάλληλη στιγμή.

Η Lee Rogers μιλώντας για το έργο της αναφέρεται στο πόσο πολύ την επηρέασει η κίνηση, το ανθρώπινο σώμα, αλλά και οι σκιές και το φως όπως αυτά αποτυπώνονται στους πίνακες του Caravaggio, Gentileschi και Rubens. Αντίθετα όμως οι μαγικές εικόνες της φωτογράφου δεν διαδραματίζονται σε επιβλητικούς εσωτερικούς χώρους ή τοποθεσίες βγαλμένες από τη Βίβλο ή την Μυθολογία. Εκτυλίσσονται εξ'ολοκλήρου κάτω από το νέρο, σε ένα ρομαντικό, υδάτινο, παραμυθένιο σύμπαν.

 Όλες οι φωτογραφίες της σειράς "Muses" τραβήχτηκαν στα βάθη μίας πισίνας κατά τη διάρκεια της νύχτας, κάτι που επέτρεψε στην Lee Rogers να φωτίσει όπως η ίδια ήθελε τις οπτικές ιστορίες της, παίζοντας ακόμα περισσότερο με τα χρώματα και τις κινήσεις.

 Η ιδέα του να φωτογραφίσει τα μοντέλα της σε ένα περιβάλλον απόλυτως ελεύθερης κίνησης ήρθε στο μυαλό της Lee Rogers σε μία πολύ δύσκολη φάση της ζωής της, όταν ειχε βιώσει πολλές συνεχόμενες απώλειες, αγαπημένων της ανθρώπων. «Κατάλαβα πως κάθε μέρα της ζωής μου μπορεί να είναι η τελευταία. Δεν θα μπορούσα να συγχωρέσω τον εαυτό μου αν δεν έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα να κάνω με τον χρόνο που μου δόθηκε. Η ελευθερία κινήσων και δημιουργίας είναι ό,τι πιο πολύτιμο και σημαντικό για την δημιουργία. Αυτό είναι το νόημα πισω από τη σειρά Muses. Η δύναμη που με σπρώχνει μπροστά».

Δες περισσότερες εικόνες από τη σειρά Muses. 

 

 

 

Πηγή: mymodernmet.com 

TAGS