«Γεια, είμαστε οι Φάμπιαν, Νικόλ και Κρίστιαν. Αυτή είναι η οικογένειά μας. Μαζί έχουμε ένα μικρό αγοράκι. Είναι πολύ τυχερός. Τον αποκαλούμε το πιο τυχερό αγόρι στον κόσμο. Έχει δύο μπαμπάδες: και οι δύο ζουν στο σπίτι και τον αγαπούν. Η μαμά του και οι δύο μπαμπάδες του κοιμούνται σε ένα κρεβάτι όπως κάνουν οι γονείς, έτσι απολαμβάνει πολλή αγάπη και αρμονία στο σπίτι». Με αυτό τον τρόπο συστήνεται μια ασυνήθιστη οικογένεια, που μέσα από την πλατφόρμα που δημιούργησε, real-polylife.com, προωθεί το πολυγαμικό μοντέλο της σύγχρονης εποχής, στο οποίο όλα τα μέρη μιας σχέσης συναινούν και συνυπάρχουν ισότιμα.

Στην ιστοσελίδα lovewhatmatters.com η Νικόλ αφηγείται ως εξής την ιστορία τους:

«Γνώρισα πριν από δέκα χρόνια τον Φάμπιαν, σε ένα διάλειμμα για τσιγάρο (τότε καπνίζαμε – τώρα είμαστε υγιείς). Έναν χρόνο μετά, πριν από 9 χρόνια, γνώρισα και τον Κρίστιαν σε ένα φεστιβάλ στη γενέτειρά μου. Πήγαινε στους προσκόπους μαζί με την αδερφή μου, η οποία μας σύστησε. Δεν μπορούσαμε να σταματήσουμε να κοιτάμε ο ένας τον άλλο στα μάτια και ερωτευτήκαμε.

»Θέλαμε να χτίσουμε τη σχέση μας πάνω στην ειλικρίνεια, έτσι από την αρχή μιλήσαμε για τα πάντα. Ο Κρίστιαν εξομολογήθηκε ότι είχε μόνο μία σχέση πριν από εμένα. Του εξήγησα ότι δεν ήθελα να χάσει τίποτα. Συνειδητοποιήσαμε ότι το καλύτερο θα ήταν να κρατήσουμε τη σχέση μας ανοιχτή».

«Ο Κρίστιαν εξομολογήθηκε ότι είχε μόνο μία σχέση πριν από εμένα. Του εξήγησα ότι δεν ήθελα να χάσει τίποτα. Συνειδητοποιήσαμε ότι το καλύτερο θα ήταν να κρατήσουμε τη σχέση μας ανοιχτή».

Ενώ ήταν μόλις 2 εβδομάδες μαζί, η Νικόλ και ο Κρίστιαν πήγαν σε ένα πάρτι, όπου έτυχε να συναντήσουν τον Φάμπιαν. «Θυμάμαι έντονα εκείνη τη μέρα. Γελούσα συνέχεια και με τον Κρίστιαν νιώθαμε λίγο περίεργα γιατί περνούσα πολύ ωραία με τον Φάμπιαν. Επιστρέφοντας σπίτι, εξήγησα στον Κρίστιαν ότι δεν χρειαζόταν να φοβάται για τίποτα. Ναι, εκείνος ο τύπος μου άρεσε, περνούσαμε καλά, αλλά αυτό δεν άλλαζε τα δυνατά συναισθήματα που είχα για τον Κρίστιαν. Ο Κρίστιαν κατάλαβε την ξεχωριστή μας σχέση και σταμάτησε να ανησυχεί».

Σταδιακά ο Φάμπιαν άρχισε να κάνει πολύ στενή παρέα με το ζευγάρι. Πήγαιναν σχεδόν παντού μαζί. Ένα βράδυ κανόνισαν να συνευρεθούν ερωτικά μαζί του και με ένα ακόμα κορίτσι, το οποίο όμως την τελευταία στιγμή ακύρωσε το ραντεβού του με το τρίο. «Ήπιαμε πολύ. Στο τέλος, κάτι συνέβαινε μεταξύ μας. Δεν θα το αποκαλούσαμε τρίο, ωστόσο. Ήμασταν τρεις άνθρωποι γυμνοί, χωρίς να ξέρουμε τι να κάνουμε, πίνοντας και γελώντας όλο και περισσότερο. Μια αμήχανη κατάσταση όπως αυτή σε φέρνει πιο κοντά. Δεν υπήρχε σχεδόν τίποτα που δεν μπορούσαμε να συζητήσουμε μεταξύ μας».

Με την πάροδο του χρόνου, ο Κρίστιαν και η Νικόλ αρραβωνιάστηκαν και αποφάσισαν να παντρευτούν. Μετακόμισαν σε άλλη περιοχή της Γερμανίας, αφήνοντας τον Φάμπιαν πίσω στο πατρικό του με τους γονείς του, να τελειώσει τις σπουδές του. Μετά την αποφοίτησή του, όμως, αποφάσισε κι εκείνος να μετακομίσει κοντά στους καλύτερούς του φίλους. Του πρότειναν να μείνει μαζί τους, υποτίθεται σαν μια προσωρινή λύση, μέχρι να βρει το δικό του σπίτι. «Όχι μόνο έμεινε μαζί μας, αλλά μπήκε και στη σχέση μας. Μετακόμισε από τον καναπέ στο κρεβάτι και συμμετείχε σε κάθε συζήτηση. Όταν τσακωνόμασταν με τον Κρίστιαν, μεσολαβούσε ο Φάμπιαν για να συμφιλιωθούμε. Όταν τσακωνόμασταν με τον Φάμπιαν, αναλάμβανε ο Κρίστιαν να μας ηρεμήσει. Συνειδητοποιήσαμε ότι ο γάμος μας δεν ήταν ολοκληρωμένος: από τη σχέση μας έλειπε ο Φάμπιαν».

«Όταν τσακωνόμασταν με τον Κρίστιαν, μεσολαβούσε ο Φάμπιαν για να συμφιλιωθούμε. Όταν τσακωνόμασταν με τον Φάμπιαν, αναλάμβανε ο Κρίστιαν να μας ηρεμήσει».

Τους πήρε κάποιο χρόνο να συνειδητοποιήσουν ότι βρίσκονται σε πολυγαμική σχέση, γνωρίζοντας ωστόσο ότι αυτή η κατάσταση μπορεί να μην κρατούσε πολύ. «Δείτε τα ποσοστά διαζυγίων… όταν δεν μπορούν να αντέξουν μαζί δύο άνθρωποι, πώς θα τα καταφέρουν τρεις; Καταλάβαμε ότι υπήρχαν συναισθήματα μεταξύ μας, αλλά αποφασίσαμε να απολαύσουμε τη στιγμή, όσο κρατήσει. Ποτέ δεν τολμήσαμε να φανταστούμε ότι αυτό θα κρατούσε για πάντα».

Στο μεταξύ, ο Φάμπιαν άρχισε να βγαίνει και με άλλες γυναίκες. Κάθε φορά, ο Κρίστιαν και η Νικόλ διέκοπταν τη σχέση τους μαζί του, για να τον βοηθήσουν να προχωρήσει, αλλά πάντα, στο τέλος, κατέληγαν ξανά οι τρεις τους.

Προσπάθησαν να δοκιμάσουν και άλλα σχήματα: αντί για τρίο, να δημιουργήσουν μια τετράδα. «Προσπαθήσαμε να βρούμε μια ακόμα γυναίκα. Θα ήταν πιο εύκολο για την κοινωνία και εμάς τους ίδιους να το αποδεχτούμε έτσι. Πώς θα μπορούσαμε να φανταστούμε μια οικογένεια με παιδιά μόνο με μία γυναίκα και δύο άντρες; Ενώ όμως αρχίσαμε να μιλάμε για παιδιά, δεν εμφανίστηκε ποτέ το νούμερο τέσσερα και συνειδητοποιήσαμε ότι ήμασταν ευτυχισμένοι έτσι».

Προσπάθησαν να δοκιμάσουν και άλλα σχήματα: αντί για τρίο, να δημιουργήσουν μια τετράδα. «Προσπαθήσαμε να βρούμε μια ακόμα γυναίκα. Θα ήταν πιο εύκολο για την κοινωνία και εμάς τους ίδιους να το αποδεχτούμε έτσι»

Από τη στιγμή που απέκτησαν τον γιο τους, 8 μηνών σήμερα, αποφάσισαν να μοιραστούν την ιστορία τους, θέλοντας να ανοίξουν το δρόμο για την αποδοχή όχι μόνο της δικής τους οικογένειας, αλλά γενικά του μοντέλου της πολυγαμίας. «Η κοινωνία είναι επιφυλακτική. Υπάρχουν πολλές προκαταλήψεις για την πολυγαμία. Ο κόσμος πιστεύει ότι απατάμε ο ένας τον άλλο, ότι είμαστε μαζί μόνο για το σεξ ή ότι δεν μπορούμε να δεσμευτούμε. Η αλήθεια είναι ότι το σεξ δεν είναι το βασικό κομμάτι της σχέσης μας. Ναι, πειραματιζόμασταν με αυτό πριν από δέκα χρόνια, όταν ήμασταν μικρότεροι, αλλά τώρα είμαστε μια λειτουργική οικογένεια, που βάζουμε σε προτεραιότητα το παιδί μας».

Όπως συνεχίζει η Νικόλ: «Αυτή τη στιγμή η πολυγαμία είναι παράνομη στη Γερμανία, οπότε δεν μπορούμε να παντρευτούμε. Πρέπει να ετοιμάσουμε μια διαθήκη για τον γιο μας σε περίπτωση που κάτι συμβεί στους δύο νόμιμους γονείς του, γιατί δεν ήταν δυνατόν να υπογράψουν τρεις γονείς το πιστοποιητικό της γέννησής του».

«Υπάρχουν πολλές προκαταλήψεις για την πολυγαμία. Ο κόσμος πιστεύει ότι απατάμε ο ένας τον άλλο, ότι είμαστε μαζί μόνο για το σεξ ή ότι δεν μπορούμε να δεσμευτούμε»

Ποια συμβουλή δίνει από την εμπειρία της; «Χάρη στο γιο μας, σταματήσαμε να κρυβόμαστε. Ήταν εξαντλητικό το να κρύβεσαι στις σκιές για τόσα χρόνια και να προσποιείσαι ότι δεν συμβαίνει τίποτα. Αν έπρεπε να δώσουμε κάποια συμβουλή, θα ήταν να νιώθεις την αγάπη που νιώθεις χωρίς να κρύβεσαι. Θέλουμε η κοινωνία να δει ότι η αγάπη είναι όμορφη και αξίζει να πάρεις το ρίσκο ανεξάρτητα του τι σκέφτονται οι άλλοι. Η αγάπη κάποιες φορές αναπτύσσεται από μόνη της, ακόμα και όταν δεν το θέλεις.

Ο γιος μας έχει 6 παππούδες, που όλοι τον αγαπούν. Δεν είναι φανταστικό αυτό;».

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram


Κεντρική φωτό: real-polylife.com
 

TAGS