Μία βόλτα στα φαρμακεία και τα σούπερ μάρκετ της χώρας δεν αφήνει κανέναν περιθώριο για αμφιβολία: το οινόπνευμα, τα αντισηπτικά μαντηλάκια, και το απολυμαντικό τζελ για τα χέρια έχουν κάνει φτερά, μαζί με χειρουργικές μάσκες και γάντια μίας χρήσης. Δεν έχουμε λόγο να πιστέψουμε ότι στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου τα πράγματα είναι διαφορετικά αφού ήδη τα διεθνή μέσα αναφέρουν σοβαρές ελλείψεις στα πάντα. Από αντισηπτικα προϊόντα μέχρι μακαρόνια και χαρτί τουαλέτας. 

Σε αυτή την κρίσιμη φάση, κατά την οποία η παγκόσμια αγορά δοκιμάζεται εκ' νέου και τίποτα, από εμπορικής απόψεως, δεν κινείται, οι ευφάνταστες, πρωτότυπες ιδέες ίσως είναι τελικά εκείνες που θα βοηθήσουν μία μικρή επιχείρηση να επιβιώσει. Όπως, για παράδειγμα, αυτό το οινοπνευματοποιείο στο Πόρτλαντ των Η.Π.Α.  που αποφάσισε να συγκεντρώσει τα αποθέματα περισσευούμενου αλκοόλ από τα βαρέλια του και να παρασκευάσει με αυτό αντισηπτικό υγρό για τα χέρια και το σπίτι.

Ο Jon Potter, ιδιοκτήτης του οινοπνευματοποιείου, ενθουσιάστηκε με την ίδια του την ιδέα και επικοινώνησε αμέσως με τις τοπικές αρχές ζητώντας άδεια προκειμένου να παρασκευάσει και να συσκευάσει απολυμαντικό από το αλκοόλ που είχε περισσέψει στο μαγαζί του. Τον ενημέρωσαν πως εφόσον δεν ήθελε να βγάλει κέρδος από το προϊόν, αλλά να το μοιράσει δωρέαν, τότε δεν υπήρχε κανένα απολύτως πρόβλημα. 

Οι πελάτες του μαγαζιού έχουν λατρέψει την πρωτότυπη ιδέα και ευχαρίστησαν τον Potter για την προσφορά του. Ο ίδιος αισθάνεται δικαιωμένος, αφού και την επιχείρηση τους διαφημίζει, αλλά και τους συμπολίτες του βοηθάει. «Παραμένω ενεργό μέλος της τοπικής μας κοινότητας. Θέλω οι συμπολίτες μου να είναι καλά και υγιείς, Χαίρομαι που μπορώ να τους προσφέρω κάτι μικρό».

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram 

TAGS