ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μια παιδική παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής για τους μικρούς αμφισβητίες που θα αλλάξουν τον κόσμο

Η θεατρική ομάδα Ντουθ παρουσιάζει κάθε Κυριακή πρωί ένα παραμύθι πλούσιο σε νοήματα.

Μια παιδική παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής για τους μικρούς αμφισβητίες που θα αλλάξουν τον κόσμο

Οι επαναστάσεις που ωθούν τον κόσμο ολόκληρο ένα βήμα μπροστά έρχονται από τους ανθρώπους που από μικρά παιδιά είναι αμφισβητίες, αντάρτες, πνεύματα αντιλογίας. Πού ρωτούν διαρκώς γιατί και πώς και αν, που δεν καταπίνουν αμάσητη την καθημερινότητά τους αλλά τη δοκιμάζουν με μικρές μπουκιές και αν χρειαστεί τη φτύνουν, ξεβολεύοντας όσους φοβούνται τις καινούριες συνταγές, τα πειράματα, τις αλλαγές. Ένας τέτοιος ήρωας είναι και ο νεαρός Τζιμ της παιδικής παράστασης «...κι εμείς καλύτερα!» της ομάδας Ντουθ, που παρουσιάζεται φέτος για δεύτερη χρονιά, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στη Μουσική Βιβλιοθήκη.

Ο Τζιμ ζει στην «καλύτερη πολιτεία του κόσμου», όπου όμως στο παγωτατζίδικο σερβίρεται μία μόνο γεύση παγωτού και στο τσαγκάρικο φτιάχνεται μόνο ένα σχέδιο παπουτσιών.

Θέλει να γίνει εξερευνητής και να γνωρίσει νέα πράγματα, αλλά δεν τον παίρνουν στα σοβαρά οι ενήλικες ούτε η συμμαθήτρια και καλύτερή του φίλη, η μικρή Λίνα. Μέχρι που έρχεται ένας ταξιδιώτης να αποκαλύψει στον Τζιμ και τη Λίνα ότι πέρα από τα σύνορα της πολιτείας τους υπάρχει ένας άλλος, μεγαλύτερος κόσμος, με άπειρες γεύσεις παγωτού και άπειρα σχέδια παπουτσιών. Και όταν μια βιβλιοθηκάριος τούς εκμυστηρεύεται ότι κάπου στην πολιτεία υπάρχει ένα βιβλίο με όλες τις γνώσεις της Γης, οι δύο φίλοι θα αρχίσουν να το αναζητούν, ενώ οι κάτοικοι και ο πρόεδρος της πολιτείας θα επιχειρήσουν να τους εμποδίσουν.

Με τα παστέλ χρώματα ενός παραμυθιού, στην «...κι εμείς καλύτερα!» η ομάδα Ντουθ σκιαγραφεί μια αλληγορία πλούσια σε νοήματα, όπου οι ενήλικες θα αναγνωρίσουν έννοιες όπως η λογοκρισία, η άγνοια και οι συλλογικές πλάνες πάνω στις οποίες χτίζονται ολοκληρωτικά καθεστώτα. Οι μικροί θεατές (το έργο απευθύνεται σε παιδιά 3-10 ετών) θα εισπράξουν τα μηνύματα ότι η κριτική σκέψη και η έρευνα διευρύνουν τους ορίζοντές μας, ενώ ένα βιβλίο μπορεί να γίνει το εισιτήριό μας για να γνωρίσουμε τον κόσμο. Οι ακόμα μικρότεροι θεατές, έστω και αν δεν είναι ακόμα σε θέση να αντιληφθούν τους συμβολισμούς του έργου, θα απολαύσουν ιδιαίτερα τη μουσική που ερμηνεύεται επί σκηνής με πιάνο, κιθάρα, μπάσο, γιουκαλίλι, φυσαρμόνικα και μικρά κρουστά, τις χορογραφίες και τα ζωντανά τραγούδια, τα αστεία απρόοπτα.

Και παρά τον τίτλο της, «...κι εμείς καλύτερα!», αυτή η ιστορία, σε αντίθεση με τα άλλα παραμύθια, δεν τελειώνει με το χάπι εντ.

Με το χάπι εντ ξεκινάει, στην πραγματικότητα, το πιο συναρπαστικό ταξίδι ανακάλυψης για τους δύο «ανήσυχους» πρωταγωνιστές της. Αυτό το ταξίδι δεν ονειρευόμαστε και για τους δικούς μας μικρούς αμφισβητίες;

Info

Κάθε Κυριακή στις 11:30, εισιτήρια-πληροφορίες εδώ.

Κείμενο-δραματουργία: Ομάδα ΝΤΟΥΘ. Σκηνοθεσία: Βάσια Ατταριάν - Μυρτώ Μακρίδη. Πρωτότυπη μουσική-στίχοι: Δημήτρης Τάσαινας. Επιμέλεια κίνησης-χορογραφίες: Έλενα Γεροδήμου. Σκηνικά-κοστούμια:Αλεξία Χρυσοχοΐδου. Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας. Φωτογραφίες παράστασης: Ευτυχία Βλάχου. Αφίσα: Δήμητρα Αδαμοπούλου. Παίζουν:Γιάννης Λατουσάκης, Ιωάννα Ραμπαούνη. Μουσικός επί σκηνής: Δημήτρης Αποστολακίδης.

Δείτε το τρέιλερ της παράστασης.

Read Next

19 Απρ 2024

Η απολαυστική υπερτροφή που σου δίνει ενέργεια

100% αλεσμένο σουσάμι άριστης ποιότητας που εδώ και 100 χρόνια μας θρέφει και μας προσφέρει την ενέργεια που χρειαζόμαστε. Χωρίς υπερβολή!

19 Απρ 2024

Τι θα δούμε φέτος στην Επίδαυρο

Διεθνείς παρουσίες, σπουδαία σκηνοθετικά ονόματα, σημαντικές συνεργασίες, σύγχρονες επαναγνώσεις της τραγωδίας και κυριαρχία του τραγικού λόγου έναντι του κωμικού εντοπίζονται στο φετινό πρόγραμμα της μεγάλης και μικρής Επιδαύρου.

Περισσότερα από

Life

19 Απρ 2024

Womanity: 54 Ελληνίδες tattoo artists γιορτάζουν τη θηλυκή πλευρά της δερματοστιξίας στην HeartbeatInk Gallery

Η HeartbeatInk Gallery, του σύμπαντος του πρώτου περιοδικού για το tattoo στην Ελλάδα, δίνει το βήμα σε 54 γυναίκες tattoo artists να προβάλουν την τέχνη τους.

19 Απρ 2024

Τα Μαθήματα της Μπλάγκα: Η ταινία της εβδομάδας που ενθουσίασε τους κριτικούς

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο Κάρλοβι Βάρι για μια συναρπαστική μελέτη χαρακτήρα και ένα λιτό, μα διεισδυτικό κοινωνικό θρίλερ πικρής κισλοφσκικής οξυδέρκειας.

18 Απρ 2024

Nueces X Easter | Το πιο όμορφο δώρο για τα αγαπημένα μας πρόσωπα

Ονειρικά gift boxes με επιλογές από παραδοσιακά εδέσματα του Πάσχα, συνοδευόμενα από τα Nueces signature προϊόντα.

18 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 18/4

Ένα περιπετειώδες δυστοπικό sc-fi, ένα υποβλητικό arthouse δράμα αλλά και μια νέα ταινία τρόμου προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

18 Απρ 2024

Grand Potato chips: Η απόλυτη εξερεύνηση των γεύσεων στον κόσμο των τσιπς

Ετοιμάσου για ένα εκπληκτικό ταξίδι γευστικών ανακαλύψεων.

17 Απρ 2024

Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο

Μπορεί να μην ανακάλυψε την τεκίλα, αλλά ήταν η Patrón που την τελειοποίησε, συστήνοντας πρώτη σε όλον τον κόσμο μια πραγματικά "super premium τεκίλα".

17 Απρ 2024

SORITES – "Είναι Μοιραίο"

Οι SORITES μετά την πρώτη τους τηλεοπτική εμφάνιση στο "Μουσικό Κουτί", συστήνονται στο κοινό με το πρώτο τους single

17 Απρ 2024

Villa Sola Cabiati | Μία έπαυλη με ιστορία αιώνων - Το palazzo αριστούργημα στη λίμνη Como

Μια βίλα με βαριά ιστορία και σπουδαία διακόσμηση έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες, ανάμεσα τους και ο Ναπολέοντας με την σύζυγό του, Ζοζεφίνα.

17 Απρ 2024

Πότε κυκλοφορούν οι "Ιστορίες Καλοσύνης" του Γιώργου Λάνθιμου

Έγινε γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη στις εγχώριες αίθουσες.

16 Απρ 2024

Monobloc Chair: Η δικαίωση της πλαστικής καρέκλας από τους New York Times

Η καρέκλα που πρωταγωνιστεί σε πανηγύρια, σουβλατζίδικα και παραλίες, είναι το εμβληματικότερο έπιπλο των τελευταίων 100 ετών σύμφωνα με τους New York Times.