Το μενού της φετινής τελετής απονομής των Όσκαρ θα είναι ως επί το πλείστον χορτοφαγικό, όπως ανακοίνωσε η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου. Συγκεκριμένα, το γεύμα πριν από την απονομή των βραβείων θα βασίζεται εξ ολοκλήρου σε τροφές φυτικής προέλευσης, ενώ στο πάρτι που θα ακολουθήσει σε ποσοστό 70% θα είναι φυτικό και κατά 30% θα συνδυάζει λαχανικά, ψάρι και κρέας. Όλες οι πρώτες ύλες θα προέρχονται από μονάδες παραγωγής που ακολουθούν βιώσιμες και ηθικές πρακτικές.

«Είμαστε μια οργάνωση αφηγητών από όλο τον κόσμο και οφείλουμε στα μέλη μας μια δέσμευση ότι θα υποστηρίξουμε τον πλανήτη» δήλωσε η Ακαδημία. «Εδώ και μία δεκαετία, έχουμε δεσμευτεί να μειώσουμε το αποτύπωμα άνθρακα. Εδώ και επτά χρόνια, το έχουμε εκμηδενίσει».

Η απόφαση αυτή πάρθηκε στον απόηχο της τελετής στις Χρυσές Σφαίρες, όπου έγινε πραγματικότητα η επιθυμία του Χοακίν Φίνιξ για vegan μενού, το οποίο περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, ριζότο με άγρια μανιτάρια και σούπα από παντζάρι. Ο ίδιος σταρ, πρωταγωνιστής του «Τζόκερ» και χορτοφάγος εδώ και μία ζωή, θα τιμηθεί και στο πάρτι που θα προηγηθεί της απονομής των χρυσών αγαλματιδίων. Ο «πράσινος» χαρακτήρας της φετινής τελετής απονομής ενισχύεται και από το γεγονός ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν καθόλου πλαστικά μπουκάλια. Μια οικολογική δήλωση με παγκόσμιο αντίκτυπο.

κεντρική φωτό:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Academy (@theacademy) on

Δείτε όλα τα τρέιλερ από τις φετινές ταινίες των Όσκαρ:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS