Ένα νεαρό ζευγάρι που ζούσε στη Νότια Καλιφόρνια, με ένα μικρό αγόρι και ένα δεύτερο στα σκαριά (η γυναίκα ήταν ήδη έγκυος τότε), πήρε τη μεγάλη απόφαση να δραπετεύσει από τους τέσσερις τοίχους του συμβατικού σπιτιού του και να αναζητήσει μια εναλλακτική ζωή κοντά στη φύση. Άφησε λοιπόν την παλιά του κατοικία και μετακόμισε μόνιμα στο Νέο Μεξικό, σε μια αυτοσχέδια, αν και αναβαθμισμένη σκηνή, μέσα σε ένα μεγάλο κτήμα.

Χειροποίητα έπιπλα και φωτιστικά (ο άντρας ασχολείται επαγγελματικά με την κατασκευή τους) αλλά και σπάνια πετρώματα που μαζεύει η οικογένεια στις εκδρομές της συνθέτουν έναν ζεστό και, παρά τα λίγα τετραγωνικά και το χαμηλό budget με το οποίο φτιάχτηκε, λειτουργικό εσωτερικό χώρο. Όμως η αυλή -ουσιαστικά, ένα μεγάλο κτήμα- είναι όλα τα λεφτά: ένα υπαίθριο σαλόνι που αναπτύσσεται με αφετηρία την επίσης αυτοσχέδια εξωτερική εστία, οριοθετημένη με μεγάλες πέτρες από το κοντινό ποτάμι, και που πλαισιώνεται από ξύλινα παιχνίδια, ένα μπάρμπεκιου και ένα περιβόλι.

Πλέον η οικογένεια, με δύο αγόρια τεσσάρων και δύο ετών σήμερα, δεν περνάει τη ζωή της κολλημένη σε κάποια οθόνη (αν και από τη σκηνή δεν λείπουν σύγχρονες ανέσεις όπως η τηλεόραση), αλλά με χαλαρές συζητήσεις και παιχνίδια μέσα στο πράσινο. Και παρόλο που από την καθημερινότητά της αναμφίβολα δεν απουσιάζουν οι δυσκολίες, η ζωή της γίνεται πηγή έμπνευσης για όσους αναζητούν μια διέξοδο από όλα εκείνα που αισθάνονται να τους πνίγουν.

Δείτε την ιστορία της οικογένειας στο παρακάτω βίντεο.

Κεντρική φωτό: www.livingbiginatinyhouse.com

TAGS