Μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια μαζί, η Shelby Swink και ο πρώην αρραβωνιαστικός της αποφάσισαν να παντρευτούν. Είχε προγραμματίσει την παραμικρή λεπτομέρεια και πίστευε πως εκείνη η μέρα θα ήταν η καλύτερη της ζωής της. Όμως, πέντε ημέρες πριν από το γάμο, ο αρραβωνιαστικός της της είπε ότι δεν ήθελε να την παντρευτεί, αφήνοντας την ουσιαστικά σύξυλη στα σκαλιά της εκκλησίας. Αντί να την καταβάλλει ο πόνος, αποφάσισε να μην αφήσει την απόφαση του αρραβωνιαστικού της να την επηρεάσει. Η ίδια είπε:

«Ήμουν σε σοκ και δεν είχα ιδέα τι έπρεπε να σκεφτώ ή να κάνω. Ήμουν μουδιασμένη... Όταν έφτασε η ημέρα που υποτίθεται ότι θα ήταν η ημέρα του γάμου μου, κανείς μας δεν ήξερε τι να κάνει, να σκεφτεί, ή να αισθανθεί. Ήξερα ότι ένα πάρτι συμπόνιας ήταν έτη φωτός μακριά από αυτό που ήθελα ή χρειαζόμουν. Κάποιοι είχαν την ιδέα να καταστρέψουμε το νυφικό και στην αρχή ακούστηκε τελείως τρελό.

Αλλά όσο το σκεφτόταν, συνειδητοποίησε ότι το να διαλύσει το φόρεμα μπορεί να ήταν το πιο απελευθερωτικό πράγμα που θα μπορούσε ενδεχομένως να κάνει. Με την υποστήριξη των παράνυμφων και των γονιών της, λίγη σαμπάνια και πολλά χρώματα, έπιασαν δουλειά.

«Από τη στιγμή που η μπογιά χτύπησε το φόρεμά μου ήμουν ελεύθερη. Ένιωσα ότι όλη η απογοήτευση και ο πόνος με εγκατέλειψαν. Δεν μπορώ καν να περιγράψω πόσο απελευθερωτική και καθαρτική εμπειρία ήταν για μένα. Άφησα όλα το κακό να φύγει και έγινα πάλι ο εαυτός μου».

Το φόρεμά της εκτίθεται στο The Barefoot Bride στο Μέμφις, όπου τμήμα των εσόδων από κάθε νυφικό που αγοράζεται πηγαίνει προς έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που υποστηρίζει τη χειραφέτηση των γυναικών και τις προτρέπει να έχουν εσωτερική δύναμη. Δείτε όλο το φωτογραφικό άλμπουμ σε full screen πατώντας στο gallery στην αρχή του κειμένου.

 

TAGS