Όσοι έχουν σκύλο θα έχουν βιώσει, πιθανότατα, τη σπαραξικάρδια εμπειρία του αποχωρισμού, ακόμα και αν πρόκειται να λείψουν μόλις για λίγες ώρες από το σπίτι. Μελέτες επιβεβαιώνουν ότι τα πιστά τετράποδα υποφέρουν από άγχος όταν μένουν μόνα, το οποίο μπορεί να εκφράζουν με διάφορους τρόπους όπως κλάμα και καταστροφές αντικειμένων.

Οι ιδιοκτήτες τους δοκιμάζουν τα πάντα για να τα ανακουφίσουν, κυρίως μέσα από διάφορους αντιπερισπασμούς – για παράδειγμα, βρετανική έρευνα έδειξε ότι το 74% βάζει στα ζώα να ακούν μουσική όταν εκείνοι λείπουν. Αυτή η διαπίστωση έδωσε στην εταιρεία Spotify την ιδέα να φτιάξει playlists και ένα podcast -δηλαδή την υπηρεσία που διατίθεται σε χρήστες η οποία τους επιτρέπει να ακούνε τραγούδια όποτε το ζητήσουν- ειδικά για σκύλους που περνούν πολλές ώρες μοναξιάς.

Το podcast, όπως ανακοίνωσε η σουηδική υπηρεσία αναπαραγωγής μουσικής, θα έχει χαλαρωτική μουσική, «επαίνους προς σκύλους», ιστορίες και μηνύματα επιβεβαίωσης και καθησυχασμού που διαβάζουν ηθοποιοί και έχουν στόχο να απαλλάξουν τους σκύλους από το άγχος που βιώνουν όταν μένουν μόνοι τους στο σπίτι.

Η Spotify ανακοίνωσε ότι στη μουσική που ακούν οι σκύλοι, το 42% των ιδιοκτητών λέει ότι τα κατοικίδιά τους έχουν και συγκεκριμένες προτιμήσεις. Μάλιστα, το ένα τέταρτο από αυτούς υποστηρίζουν ότι έχουν δει τα τετράποδά τους να «χορεύουν» στον ρυθμό της αγαπημένης τους μελωδίας.

Δείτε παρακάτω τα οφέλη της υιοθεσίας ενός σκύλου:

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

 

TAGS