Τα προφυλακτικά αξίζουν την απόλυτη εκτίμησή μας. Είναι φθηνά, αποτελεσματικά, και, όπως απέδειξε το #condomchallenge πολύ δύσκολο να σπάσουν. Παρόλαυτά, απέχουν ακόμη από το τέλειο. Πολλοί άνθρωποι είναι αλλεργικοί στο λατέξ, ή απλά το αντιπαθούν, ενώ τα απλά προφυλακτικά δεν έχουν τη δυνατότητα να αυξήσουν τη ροή του αίματος ή να σκοτώσουν τις ενώσεις του HIV, αν υπάρξει κάποια διαρροή.

Η Mahua Choudhury, Ph.D., επίκουρη καθηγήτρια στο Texas A & M (και νυν ηρωίδα μας) έχει αναπτύξει ένα επαναστατικό νέο προφυλακτικό. Όπως κάθε καλό προφυλακτικό, βοηθά στην πρόληψη της ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης και την εξάπλωση των σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών.

 

Η Mahua Choudhury με τους συνεργάτες της

 

Αλλά αυτό το νέο προφυλακτικό από καουτσούκ κάνει και κάτι μοναδικό: Είναι κατασκευασμένο από υδρογέλη, ένα ισχυρό ελαστικό πολυμερές με βάση το νερό, που έχει ήδη χρησιμοποιηθεί σε φακούς επαφής, και εγχύεται με αντιοξειδωτικά που ονομάζονται φλαβονοειδή. Η ένωση αυτή, έχει ιδιότητες κατά του HIV, οπότε αν το προφυλακτικό σπάσει, το φλαβονοειδές απελευθερώνεται, εμποδίζοντας τον ιό να πολλαπλασιαστεί.

 

Και υπάρχουν κι άλλα: Αυτό το αντιοξειδωτικό προφυλακτικό έχει την δυνατότητα να μεγαλώνει την ευχαρίστηση, καθιστώντας το όλο θέμα πιο διασκεδαστικό. Αυξάνει τη ροή του αίματος, χαλαρώνει τους μύες, και διατηρεί τα επίπεδα μονοξειδίου του αζώτου ψηλά.

Το προφυλακτικό βρίσκεται σε φάση δοκιμών και αναμένεται να κυκλοφορήσει σε περίπου έξι μήνες.