ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μια δασκάλα που απέδρασε από το ISIS περιγράφει το εργαλείο βασανιστηρίων κατά των γυναικών

Είναι μια μεταλλική δαγκάνα με κοφτερά δόντια που σκίζει βίαια τη σάρκα. Κι αποτελεί την τιμωρία όσων γυναικών δεν καλύπτουν και το παραμικρό σημείο του σώματός τους

Μια δασκάλα που απέδρασε από το ISIS περιγράφει το εργαλείο βασανιστηρίων κατά των γυναικών

Μια πρώην δασκάλα που απέδρασε από το ISIS στο Ιράκ περιέγραψε πώς ένα μεταλλικό εργαλείο βασανιστηρίων, γνωστό ως «δαγκάνα», προκαλεί πόνο «χειρότερο κι από τη γέννα».

Το συγκεκριμένο εργαλείο λειτουργεί σαν «κυνηγητική παγίδα» και, ουσιαστικά, είναι ένα σφιγκτήρας με κοφτερά δόντια που σκίζει βίαια τη σάρκα του θύματος.

Μια δασκάλα που απέδρασε από το ISIS περιγράφει το εργαλείο βασανιστηρίων κατά των γυναικών

Αυτή η άγρια μέθοδος χρησιμοποιείται κυρίως για την τιμωρία των γυναικών του ISIS στην πόλη Μοσούλη, αν αυτές βγουν από το σπίτι τους και οποιοδήποτε σημείο του σώματός τους δεν είναι πλήρως καλυμμένο.

Οι τζιχαντιστές επιμένουν ότι οι γυναίκες πρέπει, σε δημόσιους χώρους, να φορούν φαρδιά παντελόνια, κάλτσες, γάντια και να συνοδεύονται από κάποιον άνδρα.

H Φατιμά, λοιπόν, έχοντας πια αποδράσει από το ISIS, παραδέχθηκε ότι η αδελφή της είχε τιμωρηθεί με αυτό τον τρόπο, γιατί είχε βγει από το σπίτι, είχε ξεχάσει τα γάντια της και φαίνονταν τα χέρια της.

Η 22χρονη περιέγραψε: «H δαγκάνα ήταν εφιάλτης για εμάς. Η αδελφή μου τιμωρήθηκε τόσο σκληρά, που οι μελανιές και οι ουλές φαίνονται ακόμα στα χέρια της. Και μου έχει πει ότι αυτή η μέθοδος προκαλεί περισσότερο πόνο και από τη γέννα»

Η Φατιμά αποφάσισε να εγκαταλείψει το ISIS όταν είδε τα μέλη του να γίνονται ακόμα πιο βίαια τον τελευταίο χρόνο, αλλά και τα παιδιά της να υποφέρουν από υποσιτισμό. Προσπάθησε αρκετές φορές να αποδράσει και τελικά τα κατάφερε και κατευθύνθηκε προς ένα καταφύγιο προσφύγων στην, ελεγχόμενη από Κούρδους, Συρία.

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη αναφορά που οι τζιχαντιστές χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο εργαλείο βασανιστηρίων.

Το 2014, μια άλλη γυναίκα στην πόλη Ράκκα της Συρίας παραδέχτηκε ανοιχτά ότι της είχαν τραυματίσει με αυτό το στήθος, αφού προσπάθησε να θηλάσει το παιδί της.

«Γράπωσαν με τη δαγκάνα το στήθος μου, το πίεσαν με δύναμη, ούρλιαξα από τον πόνο, τραυματίστηκα σοβαρά και μεταφέρθηκα στο νοσοκομείο», αφηγείται η ίδια. «Ακόμα και όταν συνήλθα, ένιωσα ότι η θηλυκότητά μου είχε καταστραφεί εντελώς. Όμως, δεν ήμουν η μόνη που είχε βασανιστεί με αυτό τον τρόπο. Σε πολλές γυναίκες στην περιοχή είχε συμβεί. Η κατάσταση ήταν δραματική».

Read Next

15 Απρ 2024

Γιάννης Φέρτης: Η φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση από τον γάμο τους

Η σπάνια αδημοσίευτη φωτογραφία με τη Μιμή Ντενίση.

15 Απρ 2024

Γιάνης Φέρτης-Ξένια Καλογεροπούλου : Ο γάμος στο γραφικό εκκλησάκι 60 χρόνια πριν

Σπάνιες φωτογραφίες από τον γάμο του Φέρτη με την Καλογεροπούλου 60 χρόνια πριν!

Περισσότερα από

Stories

15 Απρ 2024

Το ζευγάρι που επέλεξε να πεθάνει μαζί: Η αληθινή ιστορία αγάπης του Τιτανικού

"Παιδί μου πες στη μητέρα σου ότι την αγαπώ". Μια τραγική ιστορία αγάπης,πριν το ναυάγιο του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου που βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912, κατά τη διάρκεια του παρθενικού του ταξιδιού.

14 Απρ 2024

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος 26 ετών στην πρώτη του θεατρική εμφάνιση

"Όταν η μητέρα του αντιλαμβάνεται την αλήθεια, δηλώνει στον νεαρό Διονύση ότι θα τον αποκληρώσει". Σαράντα χρόνια χωρίς τον σπουδαίο ηθοποιό.

14 Απρ 2024

Σιμόν ντε Μποβουάρ: Η γυναίκα που κατάργησε το μύθο του "αιώνιου θηλυκού"

Η ιέρεια του φεμινισμού άλλαξε ριζικά τον τρόπο που οι κοινωνίες αντιλαμβάνονται το "Δεύτερο Φύλο", πέθανε στις 14 Απριλίου του 1986 και θάφτηκε δίπλα στον Σαρτρ στον άντρα που έδωσε ανυστερόβουλα την ύπαρξή της.

13 Απρ 2024

"Παίρνω το πιάνο και ίπταμαι": Ο Θάνος Μικρούτσικος μέσα από τα δικά του συγκλονιστικά λόγια

"Πρέπει να μπορούμε να ονειρευόμαστε. Σε μια τόσο βάρβαρη εποχή που ζούμε πρέπει να αγωνιζόμαστε και να μην φοβόμαστε". Ο Θάνος Μικρούτσικος γεννήθηκε στην Πάτρα στις 13 Απριλίου 1947.

12 Απρ 2024

O.J. Simpson: Πέθανε σε ηλικία 76 ετών ο O.Τζ. Σίμπσον, κι' εμείς θυμόμαστε την πιο απεχθή δολοφονία που συγκλόνισε την Αμερική

Η αδιανόητη κακοποίηση που υπέφερε η δολοφονημένη Νικόλ Μπράουν στα χέρια του συζύγου της Ο. Τζ. Σίμπσον μέσα από τα προσωπικά της ημερολόγια.

12 Απρ 2024

Τζέισον Στέιθαμ: Ο 23χρονος (παρολίγο Ολυμπιονίκης) Τζέισον, σε μια υπέροχη κατάδυση το μακρινό 1990. Και με μαλλιά!

Πριν κάνει το ντεμπούτο του στην μεγάλη οθόνη ο Τζέισον Στέιθαμ προπονούνταν στις καταδύσεις για την Ολυμπιάδα της Βαρκελώνης.

12 Απρ 2024

Χάρις Αλεξίου 32 χρόνια πριν: "Ντύθηκε η νύφη με τα άσπρα"

Δείτε τη νύφη στον δεύτερο γάμο της, το 1992.