Ξεχάστε την αψεγάδιαστη κούκλα με τις εξωγήινες αναλογίες με τις οποίες μεγαλώσατε εσείς, τα παιδιά σας, τα ανίψια σας, τα εγγόνια σας. 

Για πρώτη φορά στα 56 χρόνια της ύπαρξής της, η Barbie αποκτάει καμπύλες, γίνεται πιο κοντή ή πιο ψηλή, έχει διαφορετικό χρώμα και φοράει πιο απλά ρούχα και φυσικά κατακτά το πρωτοσέλιδο του αμερικανικού περιοδικού Time

Από το 1959 κανείς δεν είχε τολμήσει να αλλάξει τη σιλουέτα της, τις αναλογίες της που δεν ήταν δυνατόν να έχει καμία γυναίκα πάνω στη γη.

Πλέον, η επανάσταση της Barbie έχει ξεκινήσει.

 

Το καμπανάκι για την αλλαγή προτύπων

Στο πλαίσιο μιας έρευνας που είχαν κάνει Βρετανοί ειδικοί σε κορίτσια ηλικίας 5 - 8 ετών, είχαν φτάσει στο συμπέρασμα ότι τα κορίτσια που έπαιζαν με Barbie είχαν χαμηλότερη αυτοεκτίμηση και λιγότερο θετική άποψη για το παρουσιαστικό τους από τα άλλα που δεν είχαν δει ποτέ αυτή την κούκλα.

Μάλιστα, στόχος των πρώτων κοριτσιών ήταν να αποκτήσουν ένα πιο λεπτό σώμα απ'ό,τι τα άλλα κορίτσια που δεν είχαν παίξει ποτέ με Barbie.

Επιτέλους, το μήνυμα των μη ρεαλιστικών προτύπων ομορφιάς που βομβαρδίζουν την αγορά καταστρέφοντας την αυτοπεποίθηση των μικρών κοριτσιών περνά στην κοινωνία μας.

Νέα εποχή για την αυτοαποδοχή του σώματος

Το λανσάρισμα της νέας σειράς Barbie Fashionistas σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την αυτοαποδοχή του σώματος, την ρεαλιστικότητα των προτύπων και την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης των γυναικών κάθε ηλικίας. Παράλληλα, βγαίνει σε 7 διαφορετικούς τόνους του χρώματος του δέρματος.

«Τώρα, μπορούμε να σταματήσουμε να μιλάμε για το σώμα μου;»αναρωτιέται η Barbie με καμπύλες στο εξώφυλο του TIME.

«Η Barbie είναι η αντανάκλαση του κόσμου που βλέπουν γύρω τους τα μικρά κορίτσια» εξήγησε ο Ρίτσαρντ Ντίκσον, διευθύνων σύμβουλος της Mattel. «Πιστεύουμε ότι έχουμε ευθύνη απέναντι στα κορίτσια και τους γονείς τους να δώσουμε μια πιο ευρεία αντανάκλαση της ομορφιάς», σημείωσε η αντιπρόεδρος και γενική διευθύντρια της Barbie Έβελιν Ματζόκο.

Η Βarbie άργησε να πάρει το μήνυμα

Πολλά χρόνια πριν η εταιρεία Mattel πάρει το μύνημα και αλλάξει επιτέλους την εξωπραγματική Barbie, υπήρξαν αρκετοί που τόλμησαν να σπάσουν τους κανόνες για την ιδανική γυναίκα.

Το 2002 ο κατασκευαστής κούκλων Tonner Doll δημιούργησε την κούκλα Emme κατ' εικόνα της Αμερικανίδας μοντέλου με το ίδιο όνομα, η οποία φοράει ρούχα μεγέθους Νο46.

 Πριν από 2 χρόνια περίπου, θέλοντας κι εκείνος να βάλει το λιθαράκι του για να αλλάξει τα πρότυπα ομορφιάς, ένας καλλιτέχνης, ο Νικολάι Λαμ δημιούργησε την κούκλα Lammily. Mια κούκλα που θύμιζε αληθινή γυναίκα.

Και φυσικά υπάρχουν πολλοί απλοί άνθρωποι οι περισσότεροι από τους οποίους είναι γονείς, που έχουν προσπαθήσει να αλλάξουν τα εξωπραγματικά παιχνίδια που παίζουν τα παιδιά τους.

Για παράδειγμα, η γυναίκα στο παρακάτω βίντεο, παίρνει τις δημοφιλείς κούκλες, τους αφαιρεί τα ρούχα, ξεβάφει εντελώς το πρόσωπό τους και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Πανέμορφες φυσικές κούκλες, που μοιάζει με τα κορίτσια που θα παίξουν μαζί της. Το βίντεο έχει μέχρι σήμερα σχεδόν 20 εκατομμύρια προβολές και αξίζει να το παρακολουθήσετε... 

 

 

TAGS