Ο Λευκός Οίκος χτίστηκε περίπου το 1800 και από τότε η εσωτερική του διακόσμηση αλλάζει με την εκλογή νέου Προέδρου. Κάθε Πρώτη Κυρία επιθυμεί να αφήσει την προσωπική της πινελιά στη διακόσμηση.

Μέχρι και τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο οι Αμερικανοί πολίτες είχαν τη δυνατότητα να επισκεφτούν τον Πρόεδρο στο επίσημο γραφείο του μέσα στο Λευκό Οίκο. Από τότε, όμως, πολλά έχουν αλλάξει. Πλέον η είσοδος δεν επιτρέπεται στο ευρύ κοινό για λόγους ασφαλείας, με εξαίρεση ορισμένα τμήματα της προεδρικής κατοικίας, που είναι προσβάσιμα συγκεκριμένες ημέρες και μόνο με τη συνοδεία ξεναγού.

Μέχρι και τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο οι Αμερικανοί πολίτες είχαν τη δυνατότητα να επισκεφτούν τον Πρόεδρο στο επίσημο γραφείο του μέσα στο Λευκό Οίκο. Από τότε, όμως, πολλά έχουν αλλάξει.

Αναμφίβολα, ο Λευκός Οίκος είναι το πιο επιβλητικό κτίριο και το σήμα κατατεθέν της Ουάσινγκτον. Είναι ένα διώροφο μέγαρο που καταλαμβάνει κάμποσα οικοδομικά τετράγωνα και φιλοξενεί τόσο τα γραφεία του Προέδρου και των συνεργατών του, όσο και την προσωρινή του κατοικία κατά τη θητεία του.

Η προεδρική κατοικία αποτελείται από 132 δωμάτια, 35 μπάνια και διαθέτει πισίνα, γήπεδο του τένις, αίθουσα μπόουλινγκ και αίθουσα κινηματογράφου.

Το πράσινο δωμάτιο

Στο δεύτερο όροφο βρίσκεται η κύρια κρεβατοκάμαρα του προεδρικού ζεύγους. Αξίζει να αναφερθεί ότι δεν έχει χρησιμοποιηθεί όλα τα χρόνια ως υπνοδωμάτιο.

Το συγκεκριμένο δωμάτιο έχει υποστεί αμέτρητες αλλαγές και η διακόσμησή του έχει αλλάξει, εξαιτίας του διαφορετικού γούστου που είχαν οι εκάστοτε Πρόεδροι και οι γυναίκες τους.

Στο παρακάτω βίντεο θα παρακολουθήσετε πώς είχε διακοσμηθεί από τη Νάνσι Ρίγκαν με την ταπετσαρία με τα ζωγραφιστά κινέζικα πουλιά και από την Τζάκι Κένεντι, η οποία ήθελε ο χώρος να της θυμίζει το σπίτι της στην Georgetown.

Δείτε το αναλυτικό βίντεο:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram.

TAGS