ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Mέσα στο προσωπικό σαλόνι του Καρόλου και της Καμίλα υπάρχουν κάποια από τα πολυτιμότερα αντικείμενα

Στο Clarence House, την επίσημη κατοικία του πριγκιπικού ζεύγους της Ουαλίας, υπάρχουν μερικά από τα πιο πολύτιμα αναμνηστικά της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας.

Mέσα στο προσωπικό σαλόνι του Καρόλου και της Καμίλα υπάρχουν κάποια από τα πολυτιμότερα αντικείμενα

Οι αρχηγοί των κρατών του ΝΑΤΟ βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο Λονδίνο και ο πρίγκιπας της Ουαλίας, Κάρολος, μαζί με τη συζυγό του Καμίλα, άνοιξαν τις πόρτες του Clarence House, της επίσημης κατοικίας τους στη βρετανική πρωτεύουσα. Ένα εντυπωσιακό οίκημα τεράστιας ιστορικής σημασίας, αφού έχει αποτέλεσει σπίτι πολλών μελών της βασιλικής οικογένειας. Ανάμεσα τους και η ίδια η βασίλισσα Ελισάβετ που έζησε εκεί κατά τα πρώτα χρόνια του γάμου τους με τον πρίγκιπα Φίλιπ το 1947.

Το ιδιωτικό σαλόνι του Καρόλου και της Καμίλα είναι γεμάτο με αμέτρητα πολύτιμα αναμνηστικά και μικροαντικείμενα με μεγάλη συναισθηματική αξία και η βρετανική Daily Mail, με αφορμή μία φωτογραφία του μελλοντικού βασιλιά της Βρετανίας με τον Τζαστίν Τριντό, αναλύει ένα-ένα όλα τα διακοσμητικά που στολίζουν το όμορφο δωμάτιο, λέγοντας την ιστορία τους μαζί με τον λόγο που κατέχουν τόσο ξεχωριστή θέση ανάμεσα στα υπάρχοντα της οικογένειας των Ουίνσδορ.

Όπως σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα, παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι από τους πίνακες που διακοσμούν τον χώρο βρίσκονται στους τοίχους του σαλονιού εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ο Κάρολος έχει κάνει τις δικές του προσωπικές προσθήκες τοποθετώντας στρατηγικά στον χώρο κομμάτια συναισθηματικής σημασίας, όπως μία μικρή, μπρούτζινη προτομή της μητέρας, Ελισάβετ και ένα πορτραίτο της σε νεότερη ηλικία.

Mέσα στο προσωπικό σαλόνι του Καρόλου και της Καμίλα υπάρχουν κάποια από τα πολυτιμότερα αντικείμενα
Η βρετανική Daily Mail, με αφορμή μία φωτογραφία του μελλοντικού βασιλιά της Βρετανίας με τον Τζαστίν Τριντό, αναλύει ένα-ένα όλα τα διακοσμητικά που στολίζουν το όμορφο δωμάτιο, λέγοντας την ιστορία τους μαζί με τον λόγο που κατέχουν τόσο ξεχωριστή θέση ανάμεσα στα υπάρχοντα της οικογένειας των Ουίνσδορ.

Αρκετά είναι και τα αντικείμενα που έχουν μετακινηθεί. Όπως για παράδειγμα το χρυσό, επιτραπέζιο ρολόι του οίκου Jean Antoine Lepine, το οποίο έχει αποκτήσει μία νέα θέση πάνω στο επιβλητικό τζάκι. Επίσης μία φωτογραφία του πρίγκιπα Χάρι η οποία πλέον κάθεται ήσυχη σε έναν ξύλινο μπουφέ αντίκα κάτω από μία βιτρίνα που φιλοξενεί ένα σερβίτσιο από αγγλική πορσελάνη Chelsea. Από την δεξιά πλευρά ένας αντίστοιχος μπουφές φιλοξενεί μία ακόμα μπρούτζινη προτομή και μία ασπρόμαυρη, παιδική φωτογραφία της Ελισάβετ.

Το χρυσό, επιτραπέζιο ρολόι του οίκου Jean Antoine Lepine, το οποίο έχει αποκτήσει μία νέα θέση πάνω στο επιβλητικό τζάκι.

To καθιστικό του Καρόλου και της Καμίλα είναι γνωστό ως «The Morning Room», ενώ παλαιότερα είχε την ονομασία «Breakfast Room», αποτελώντας από το 1825 το σαλόνι στο οποίο τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, που διαμένουν στο Clarence Ηouse, παίρνουν καθημερινά το πρωινό τους. Για την ιστορία να πούμε πως ο Κάρολος και η Καμίλα μετακόμισαν στην επίσημη βασιλική κατοικία μετά τον θάνατο της βασιλομήτωρος το 2002. Ωστόσο αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κάρολος διαμένει στο συγκεκριμένο σπίτι, αφού πέρασε εκεί τα τρία πρώτα χρόνια της ζωής του, με τους νιόπαντρους γονείς του, Ελισάβετ και Φιλίπ. Όλα αυτά λίγα χρόνια πριν η μητέρα του στεφθεί βασίλισσα της Αγγλίας.

Ο Κάρολος έχει κάνει τις δικές του προσωπικές προσθήκες τοποθετώντας στρατηγικά στον χώρο κομμάτια συναισθηματικής σημασίας, όπως μία μικρή, μπρούτζινη προτομή της μητέρας, Ελισάβετ και ένα πορτραίτο της σε νεότερη ηλικία.

Πριν το πριγκιπικό ζεύγος της Ουαλίας μετακόμισε στο Clarence House μία μεγάλη ανακαίνιση έλαβε χώρα στο σύνολο της κατοικίας με τον Robert Kime, τον διακοσμητή εσωτερικών χώρων που χρησιμοποιεί πάντα ο Κάρολoς στα σπίτια όπου διαμένει, να έχει αναλάβει την γενική επίβλεψη των εργασιών. Το κόστος της ανακαίνισης έφτασε τα 4.5 εκατομμύρια λίρες. Επιπλέον ο πρίγκιπας της Ουαλίας ξόδεψε 1.6 εκατομμύρια λίρες από την προσωπική του περιουσία για να αγοράσει μερικά νέα έπιπλα και διακοσμητικά, τα οποία ήταν επιλογή της γυναίκας του Καμίλα.

Μία φωτογραφία του πρίγκιπα Χάρι η οποία πλέον κάθεται ήσυχη σε έναν ξύλινο μπουφέ αντίκα κάτω από μία βιτρίνα που φιλοξενεί ένα σερβίτσιο από αγγλική πορσελάνη Chelsea.

Πέρα από την εντυπωσιακή συλλογή προσωπικών αντικειμένων του Καρόλου το Clarence House φιλοξενεί και μία εντυπωσιακή συλλογή έργων τέχνης τα οποία είχε συγκεντρώσει η ίδια η βασιλομήτωρ. Αυτή περιλαμβάνει έργα σημαντικών καλλιτεχνών του 20ου αιώνα όπως οι John Piper, Graham Sutherland, WS Sickert και Augustus John.

Με πληροφορίες από τη Daily Mail.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

25 Απρ 2024

Αλμπέρ Ουντερζό: Ο ευφυής συνδημιουργός του Αστερίξ που ήξερε να μας κάνει να γελάμε

Ο διάσημος δημιουργός κόμικς, το όνομα του οποίου εμφανίζεται στα εκατοντάδες εκατομμύρια των αντιγράφων των περιπέτειων των αμετάβλητων Γαλατών που πωλούνται στον κόσμο από το 1961, γεννήθηκε στις 25 Απριλίου 1927 και πέθανε στις 24 Μαρτίου 2020, σε ηλικία 92 ετών.

24 Απρ 2024

Βέρα Γουάνγκ: Ο μυστικός συνδυασμός ομορφιάς που ακολουθεί για την αιώνια νεότητα στα 74

Οι εικόνες της διάσημης σχεδιάστριας δεν σταματούν να διχάζουν το κοινό λόγω της ηλικίας που δηλώνει.

Περισσότερα από

Stories

24 Απρ 2024

Ζαν-Πολ Γκοτιέ: Το enfant terrible της μόδας κλείνει τα 72

Στα 13 του χρόνια, δημιούρησε μια ολόκληρη κολεξιόν ρούχων για την μαμά και την γιαγιά του. Σήμερα 60 χρόνια μετά, συνεχίζει να εκπλήσσει.

24 Απρ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ σε ηλικία 13 ετών -Η ασπρόμαυρη φωτογραφία

"Αυτό το challenge είναι και μια υπενθύμιση για όλους εμάς που ασκούμε κριτική στον εαυτό μας".

24 Απρ 2024

50 χρόνια πριν: Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό TIME

"Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, ο Ελληνισμός αποχαιρετούσε τον ηγέτη που άλλαξε την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας".

24 Απρ 2024

Ο εθισμός στα ναρκωτικά ήταν ο λόγος που η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ απομακρύνθηκε από τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Το "ξεχασμένο" νεανικό ειδύλλιο που κράτησε για περισσότερα από πέντε χρόνια.

24 Απρ 2024

Όταν ο Κάρολος έλιωνε για την Μπάρμπρα Στρέιζαντ

Κι όμως! Υπήρξε έντονο φλερτ ανάμεσα σε εκείνον και την διάσημη σταρ, η οποία σήμερα, κλείνει τα 82.

24 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Απόσπασμα, από τον πρώτο τόμο του αυτοβιογραφικού έργου της Πηνελόπης Δέλτα, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 24 Απριλίου 1874.

23 Απρ 2024

Ο θυελλώδης έρωτας της Τζέσικα Λανγκ με τον Τομ Σέπαρντ

"Αγαπώ αυτή την γυναίκα με έναν τρόπο που δεν μπορώ να περιγράψω" έγραφε εκείνος σε έναν φίλο του.

23 Απρ 2024

Ποιος σκότωσε τον Αλέξανδρο Ωνάση και οι θεωρίες συνομωσίας

Πίσω στο 1973 ο γιος του Αριστοτέλη Ωνάση σκοτώνεται σε αεροπορικό δυστύχημα. Τα πορίσματα δείχνουν δολοφονία και οι θεωρίες συνομωσίας κάνουν το γύρο του κόσμου.

22 Απρ 2024

Μάνος Χατζιδάκις : "Μπορεί κανείς να φανταστεί ποτές, πως μια βραδιά κεφιού του, είναι δυνατόν να την καλύψει μια Σονάτα του Mπετόβεν;"

Όταν ο Μάνος Χατζιδάκις άλλαξε την πορεία της ελληνικής μουσικής μιλώντας για το ρεμπέτικο.

22 Απρ 2024

Όταν ο Φιλοποίμην Φίνος ήθελε να υιοθετήσει τη Ζωή Λάσκαρη: "Εγώ του το αρνήθηκα"

"Είχα πει τότε ότι αφού δεν έχω γονείς δεν θέλω να υιοθετηθώ από κανέναν".