Μπαίνοντας στη μικρή μπουτίκ, Creel & Gow σε ένα ήσυχο δρομάκι του Μανχάταν, που δεν απέχει πολύ από τις πολυσύχναστες οδούς των Fifth και Madison, δε φαντάζεσαι ότι θα βρεθείς αντιμέτωπος με όλα αυτά τα σπάνια και παράξενα αντικείμενα, τα οποία κοστίζουν μία περιουσία.

Θαυμάζοντας τα εκθέματα προς πώληση, θα έχεις την ευκαιρία να ταξιδέψεις σε κάθε γωνιά του κόσμου. Κινέζικα headpieces που φορέθηκαν στις όπερες του 20ου αιώνα, γαλλικά απολιθώματα σε στιλ πίνακα αξίας 20.000 δολαρίων, πανάκριβα κεραμικά από την πόλη Λούξορ της Αιγύπτου, σουπλά από την Κολομβία και μια συλλογή από εξωτικά ζώα, όλα βαλσαμωμένα. Συγκεριμένα, οι συλλέκτες μπορούν να αγοράσουν ένα βαλσαμωμένο ευρασιάτικο αετό, μια ζέβρα από τη Νότια Αφρική αξίας 6.000 δολαρίων και μια ξύλινη θήκη με τα απομεινάρια ενός αστακού αξίας 12.000 δολαρίων.

Τα περίεργα αντικείμενα στην μπροστινή βιτρίνα λειτουργούν σαν μαγνήτες, προκειμένου οι πελάτες να ανοίξουν την πράσινη ξύλινη πόρτα της μπουτίκ με τους κρυμμένους θησαυρούς και να βρουν μοναδικά κομμάτια για να εμπλουτίσουν τη συλλογή τους.

Και αφού βρίσκεται σε μια από τις πιο πλούσιες συνοικίες του κόσμου, οι αγοραστές του είναι κυρίως συλλέκτες και διακοσμητές εσωτερικών χώρων. Τα περίεργα αντικείμενα στην μπροστινή βιτρίνα λειτουργούν σαν μαγνήτες, προκειμένου οι πελάτες να ανοίξουν την πράσινη ξύλινη πόρτα της μπουτίκ με τους κρυμμένους θησαυρούς και να βρουν μοναδικά κομμάτια για να εμπλουτίσουν τη συλλογή τους.

Θαυμάζοντας τα εκθέματα προς πώληση, θα έχεις την ευκαιρία να ταξιδέψεις σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Ο Jamie Creel, ο οποίος άνοιξε το κατάστημα το 2012, είναι γόνος της οικογένειας Gardiner, λόρδοι που είχαν στην κατοχή τους το δικό τους ιδιωτικό νησί στα Χάμπτονς από το 1600. Ωστόσο, ο ίδιος αποφάσισε να πουλήσει το μερίδιό του στον θείο του και να περνάει ποιοτικό χρόνο ταξιδεύοντας στα πιο ανεξερεύνητα μέρη.

Συγκεριμένα, οι συλλέκτες μπορούν να αγοράσουν ένα βαλσαμωμένο ευρασιάτικο αετό, μια ζέβρα από τη Νότια Αφρική αξίας 6.000 δολαρίων και μια ξύλινη θήκη με τα απομεινάρια ενός αστακού αξίας 12.000 δολαρίων.

Κατά την περίοδο της εφηβείας, οι γονείς του τον έστειλαν στην Κένυα, όπου ακόμα και εάν σας ακούγεται περίεργο, αντάλλασσε τα Lewis τζιν του με σπαθιά και άλλα αντικείμενα από τους ιθαγενείς των φυλών Μασάι και Σαμπούρου. Τώρα ταξιδεύει πολύ συχνά στην Τανζανία, τη Μοζαμβίκη και το Μαρόκο, προκειμένου να βρει ό,τι πιο σπάνιο υπάρχει.

Δείτε το αναλυτικό βίντεο:

 

TAGS