Ήταν το αγαπημένο πολυτελές θέρετρο της πριγκίπισας Νταϊάνα. Το K Club στο νησί Μπαρμπούντα της Αφρικής έχει ζήσει στιγμές δόξας στο παρελθόν. 

Ο διάσημος ηθοποιός Ρόμπερτ Ντε Νίρο αλλά και ο πρώην αρραβωνιαστικός της Μαράια Κάρεϊ, ο Αυστραλός δισεκατομμυριούχος, Τζέιμς Πάκερ είχαν αποφασίσει να το επαναλειτουργήσουν.

Όμως, υπολόγιζαν χωρίς τον ξενοδόχο. Ενώ, πήραν το 2015 την έγκριση να επαναλειτουργήσουν το αγαπημένο πολυτελές θέρετρο K Club, της πριγκίπισσας Νταϊάνα στο Μπαρμπούντα της Αφρικής με τους κατοίκους να ψηφίζουν υπέρ της επένδυσης, κάτι άλλαξε.

300 από τους 1.500 κατοίκους το έχουν μετανιώσει, και σύμφωνα με την Daily Telegraph έχουν προσφύγει κατά της απόφασης για την υλοποίηση της επένδυσης, ύψους 250 εκατ. δολαρίων, υποστηρίζοντας ότι είναι υπερβολική και αντισυνταγματική η παραχώρηση επιπλέον 300 στρεμμάτων για την ανάπλαση του χώρου που ζητάνε οι επενδυτές.

Το σχετικό έγγραφο κατέθεσε ο κάτοικος του νησιού Μακένζι Φρανκ, ο οποίος και ηγείται της ομάδας διαμαρτυρίας, η οποία ονομάζεται Λαϊκό Κίνημα της Μπαρμπούντα και μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «κανείς δεν αντιτίθεται στην επαναλειτουργία του K Club, αλλά ζητάνε επιπλέον έκταση. Υπάρχουν πάρα πολλά ζητήματα τα οποία διακυβεύονται».

Όπως δήλωσε ο Μακένζι Φρανκ η συμφωνία προβλέπει ο Ντε Νίρο και η εταιρεία εκμετάλλευσης θα διαθέσουν 6,2 εκατ. δολάρια για την μίσθωση του θέρετρου για 198 χρόνια κι αυτό τόνισε θα «είναι ένα από τα μεγαλύτερα δώρα που έγιναν ποτέ».

 

πηγή:tamtam.news

TAGS