Η μεξικάνικη κουζίνα φημίζεται για τα νόστιμα καυτερά της πιάτα. Βασικά υλικά των συνταγών της είναι οι τορτίγιες, το κοτόπουλο και φυσικά το τυρί. Αυτή η συνταγή τα έχει όλα και είναι πραγματικά ακαταμάχητη. Είναι ένα πιάτο που πρέπει να δοκιμάσετε.
Για τις Εντσιλάδας θα χρειαστούμε
Υλικά
450 γρ κιμά κοτόπουλο
650 ml σάλτσα ντομάτας
1 1⁄2 φλ. τυρί τσένταρ τριμμένο
12 (των 15 εκ.) τορτίγιες αλευριού
Εκτέλεση
Σ’ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρετε τον κιμά μέχρι να πάρει ένα καφέ χρώμα. Προσθέτετε 1/2 φλιτζάνι σάλτσας και τυριού και ανακατεύετε καλά. Απλώνετε το υπόλοιπο 1/2 φλ στην βάση ενός ταψιού 23 εκ.
Τοποθετείτε 1/4 του φλ. απ’το μείγμα του κιμά στο κέντρο κάθε τορτίγιας. Τυλίγετε τις τορτίγιες σε ρολό και τοποθετείτε τες με τις άκρες προς τα κάτω σε ένα ταψί.Τοποθετείστε την υπόλοιπη σάλτσα και πασπαλίζετε με τυρί.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 C ή μέχρι να μαγειρευτούν εξ ολοκλήρου.
Πηγή: dailystories.gr