Όταν μια τεράστια βιομηχανία όπως αυτή της Κίνας μειώνει την παραγωγή και χρήση πλαστικών, καταλαβαίνεις ότι έχει γίνει ένα (ακόμα) σημαντικό βήμα προς μια παγκόσμια οικονομία πιο φιλική προς το περιβάλλον.

Πραγματικά, η ασιατική υπερδύναμη ανακοίνωσε ότι απαγορεύει τις νάιλον σακούλες σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Κίνας μέχρι το τέλος του 2020 και σε όλες τις πόλεις και τις κωμοπόλεις μέσα στο 2022, με εξαίρεση τα σημεία πώλησης φρέσκων προϊόντων (που εξαιρούνται από την απαγόρευση μέχρι το 2025).

Επιπλέον, μέχρι να τελειώσει η χρονιά που διανύουμε η βιομηχανία εστίασης στην Κίνα καλείται να σταματήσει να χρησιμοποιεί καλαμάκια και μέχρι το 2025 να έχει περιορίσει κατά 30% όλα τα πλαστικά μίας χρήσης.

Περιορισμοί θεσπίζονται και στην παραγωγή και εμπορία πλαστικού σε κάποιες περιοχές της Κίνας, αν και δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα σε ποιες. Η ίδια χώρα απαγόρευσε επίσης την εισαγωγή πλαστικών απορριμμάτων και τη χρήση ιατρικών αποβλήτων από πλαστικό στην παραγωγή νέων προϊόντων. Στο πλαίσιο της ίδιας προσπάθειας, επιδιώκει την ενίσχυση του τομέα της ανακύκλωσης, με την κατασκευή νέων υποδομών.

Δείτε ένα ντοκιμαντέρ για τα πλαστικά στην Κίνα:

*Με στοιχεία από Guardian

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

φωτό: YouTube

TAGS