Τα καλά νέα που έρχονται από την Ιταλία, τα νούμερα, δηλαδή, που αποδεικνύουν ότι ο αριθμός των νεκρών και των κρουσμάτων έχουν μειωθεί σημαντικά, αφήνει μία χαραμάδα αισιοδοξίας ότι η πανδημία του κορονοϊού στη γειτονική μας χώρα βρίσκεται σε ύφεση.

Παρόλα αυτά, κάπως άκαιρη μοιάζει η βιασύνη των ιταλικών αρχών να ετοιμάσουν από τώρα τις μεγαλύτερες και πιο κοσμοπολίτικες παραλίες της χώρας έτσι ώστε να υποδεχθούν ντόπιους και τουρίστες το καλοκαίρι. 

Συγκεκριμένα η περιφέρεια της Λιγουρίας, με πρωτεύουσα την Γένοβα, έδωσε «πράσινο φως» για τα καθιερωμένα, ετήσια έργα καθαρισμού και ανακαίνισης των οργανωμένων πλαζ.

Η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, σε σχετικό της ρεπορτάζ, διερωτάται αν οι οργανωμένες πλαζ θα μπορέσουν, όντως, να ξανανοίξουν και με ποιες αποστάσεις ασφαλείας, ενώ θέτει και κάποια επιπλέον ερωτήματα.

Για παράδειγμα, αν θα πρέπει να φορούν οι λουόμενοι προστατευτικές μάσκες και πώς θα μπορέσει να εξασφαλιστεί η απόσταση ασφαλείας, ιδίως στην περίπτωση των παιδιών που έχουν ανάγκη να τρέξουν και να παίξουν στην παραλία. Το αν οι οργανωμένες πλαζ θα ανοίξουν τελικά τις πύλες τους, θα εξαρτηθεί, πάντως, από την πορεία μείωσης των κρουσμάτων του ιού.

Η εφημερίδα La Repubblica σε άρθρο της γράφει ότι για τις παραλίες της Αδριατικής θάλασσας και για γνωστά θέρετρα, όπως το Ρίμινι και το Ριτσιόνε, υπάρχουν εταιρίες που σκέφτονται να ξεκινήσουν την παραγωγή διαφανών «προστατευτικών παραβάν» από πλέξιγκλας, τα οποία θα πρέπει να χωρίζουν τον έναν λουόμενο από τον άλλον, τουλάχιστο κατά την φάση της ηλιοθεραπείας. Κάθε πλευρά της «πλαστικής ασπίδας», θα αγγίζει τα 4,5 μέτρα.

Η ιταλική κυβέρνηση, πάντως, όπως δήλωσε η υφυπουργός Τουρισμού Λορέντσα Μπονακόρσι, «εννοεί να προχωρήσει στην έγκριση ενιαίων μέτρων για όλη την χώρα, ώστε να μπορέσει να ξαναλειτουργήσει ο βασικής σημασίας τομέας του ιταλικού τουρισμού».

Δείτε το βίντεο με τις προτάσεις μεγάλων εταιριών για τα προστατευτικά μέτρα στα νοσοκομεία.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS