Ο Issei Suma είναι ένας αρχιτέκτονας με όραμα, στυλ και αγάπη για τον άνθρωπο. Για αυτό τα κτίρια που σχεδιάζει φέρνουν το μέλλον πιο κοντά αλλά πατούν σε όλα όσα νοσταλγούμε από το παρελθόν. Έτσι, με αυτό στο μυαλό του, σχεδιάσε ένα συγκρότημα κατοικιών φωλιασμένο ανάμεσα στα δέντρα της Σιζουόκα -μια αγροτική περιοχή που ονομάζεται και «Ριβιέρα της Ιαπωνίας».

Πρόκειται μια μικρή κοινότητα περίεργων εξοχικών σπιτιών, που μοιάζουν να βγήκαν από παραμύθι, ενώ από μακριά η εικόνα τους μοιάζει με ένα στιλάτο ένα κάμπινγκ. Ένα χωριό από σκηνές-κατοικίες χαρίζουν μια φρέσκια αντίληψη στην έννοια σπίτι, ενώ μέαα σε αυτά βρίσκεται και το κτίριο «Jikka», ένα πολύ στιλάτο σπίτι συνταξιοδότησης σχεδιασμένο φυσικά από τον αρχιτέκτονα Issei Suma.

Ο σχεδιασμός του που μοιάζει με teepee (σκηνή ινδιάνων) ακολουθεί το ορεινό τοπίο της περιοχής, ενώ προσφέρει σύγχρονες ανέσεις. Είναι τέλειο για όσους έχουν περάσει τη ζωή τους εργαζόμενοι και ψάχνουν χαλάρωση και ηρεμία μετά από κάποια χρόνια. Η Jikka δημιουργήθηκε αρχικά για δύο γυναίκες που ήταν έτοιμες να συνταξιοδοτηθούν έχοντας περάει τα 60 χρόνια τους -η μία ήταν κοινωνική λειτουργός και η άλλη ήταν μάγειρας.

Κατασκευασμένο από σκυρόδεμα και ξύλο, ο χώρος των 100 τετραγωνικών μέτρων είναι εξοπλισμένος με κουζίνα, τραπεζαρία, κοινόχρηστο υπνοδωμάτιο, ξενώνα και μπάνιο. Υπάρχει ακόμη και μια ράμπα για αναπηρικό καροτσάκι καθώς και μία σπειροειδής πισίνα για χαράλωση.

Εκτός από τη διαμονή, το συγκρότημα προετοιμάζει και μοιράζει φαγητό στον ηλικιωμένο πληθυσμό της γύρω κοινότητας.

 

Δείτε το πανέμορφο αυτό πρότζεκτ με κέντρο τον άνθρωπο:

 

 

Φωτό: isseisuma.com

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram  

TAGS