Τώρα με μόλις 100 ευρώ μπορείς να κλείσεις ένα μεσαιωνικό κάστρο μόνο για εσένα και τους καλεσμένους σου, για να κάνεις το πάρτι ή τον γάμο των ονείρων σου, ή απλά για να απολαύσεις ένα ποτήρι prosecco από τους προμαχώνες του με μαγευτική θέα. Με αυτή την εκπληκτική τιμή διατίθεται το ιστορικό μνημείο του χωριού Roccascalegna, της ιταλικής περιφέρειας Αμπρούτσο, για πάρτι, γενέθλια, γάμους και λοιπές κοινωνικές εκδηλώσεις.

Ο δήμαρχος του Roccascalegna, όπως εξήγησε στο CNN Travel, αποφάσισε να διαθέτει το ιστορικό μνημείο σε τόσο χαμηλό κόστος στην προσπάθεια να προσελκύσει επισκέπτες στην περιοχή, που βρίσκεται εκτός των τουριστικών διαδρομών της γειτονικής χώρας. «Στόχος μας δεν είναι να συγκεντρώσουμε χρήματα αλλά να χρησιμοποιήσουμε αυτό το μοναδικό τοπίο για να αναζωογονήσουμε την τοπική οικονομία, προσελκύοντας ένα εκλεκτό κοινό που αναζητά αντισυμβατικούς προορισμούς». 

Υπάρχει όμως και μια μικρή παγίδα πίσω από το φαινομενικά ακαταμάχητο δόλωμα: Σε αυτό το οχυρό δολοφονήθηκε ο βαρόνος Κόρβο ντε Κόρβις, εραστής πολλών παντρεμένων γυναικών του χωριού, από έναν απατημένο σύζυγο. Έκτοτε λέγεται πως τις νύχτες ακούγονται τα ουρλιαχτά του.

Αν η υποψία του στοιχειωμένου δεν στάθηκε αρκετή για σε αποθαρρύνει, απόλαυσε το κάστρο στις παρακάτω φωτογραφίες και φτιάξε βαλίτσες.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 


 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

TAGS