Απόψε ανοίγει ένας νέος κύκλος οκτώ συναυλιών με ελεύθερη είσοδο από την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, σε συνεργασία με το Ωδείο των Αθηνών (όπου θα πραγματοποιηθούν κάποιες εκδηλώσεις στην αίθουσα Άρης Γαρουφαλής). Συγκεκριμένα, οι τέσσερις συναυλίες θα γίνουν στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και οι υπόλοιπες στο Ωδείο Αθηνών. Δελτία προτεραιότητας θα διανέμονται μια ώρα πριν από την έναρξη της κάθε μίας, από τα Ταμεία της ΕΛΣ ή, αντίστοιχα, του Ωδείου.

Το πρόγραμμα είναι το εξής:

Στην Αυλή του Σοφού Βασιλιά. Μαρίτα Παπαρίζου. 02 Φεβ 2020. Ώρα έναρξης: 18.00. Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Η κοντράλτο Μαρίτα Παπαρίζου μας ταξιδεύει στην αυλή του Αλφόνσου Ι ́ του Σοφού, με μεσαιωνικές cantigas, αναγεννησιακά και πρώιμα μπαρόκ τραγούδια, αλλά και σεφαραδίτικα ακούσματα και ρυθμούς Αλ Ανταλούς.

Μούσα Ελληνική: Τραγούδια Ελληνίδων και ελληνικής καταγωγής συνθετριών. Μυρσίνη Μαργαρίτη - Έφη Αγραφιώτη. 08 Φεβ 2020. Ώρα έναρξης: 20.30. Ωδείον Αθηνών. Αίθουσα Άρης Γαρουφαλής. Η υψίφωνος Μυρσίνη Μαργαρίτη και η πιανίστα Έφη Αγραφιώτη μας προσκαλούν σε ένα μοναδικό μουσικό οδοιπορικό, από την Αθήνα, την Πάτρα, τα Επτάνησα μέχρι την Κωνσταντινούπολη και τη Μελβούρνη, το Λονδίνο, το Παρίσι, το Ιάσιο και το Βουκουρέστι.

Συναυλία με το γυναικείο φωνητικό σύνολο Chóres. 09 Φεβ 2020. Ώρα έναρξης: 12.00. Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Μετά την περσινή σαρωτική του εμφάνιση, το γυναικείο φωνητικό σύνολο Chóres επιστρέφει δριμύτερο, υπό τη διεύθυνση της χαρισματικής Μαρίνας Σάττι. Θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με δωδεκανησιακά τραγούδια του Γιάννη Κωνσταντινίδη, καθώς και άλλα παραδοσιακά τραγούδια από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Συναυλία Διαπολιτισμικής Ορχήστρας. Συμμετέχουν Χάικ Γιαζιτζιάν και Ρος Ντέιλι. 11 Φεβ 2020. Ώρα έναρξης: 20.30. Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. H Διαπολιτισμική Ορχήστρα των Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Δράσεων ΕΘνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζει την πρώτη της μεγάλη συναυλία για το 2020. Μαζί της δύο εκλεκτοί καλεσμένοι, ο βιρτουόζος ουτίστας και συνθέτης Χάικ Γιαζιτζιάν και ο δεξιοτέχνης μουσικός και συνθέτης Ρος Ντέλι. Μια μοναδική συναυλία γεμάτη τραγούδια και οργανικές συνθέσεις από την περιοχή της ευρύτερης Ανατολικής Μεσογείου.

Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών Αίολος. Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020. Ωδείον Αθηνών. Αίθουσα Άρης Γαρουφαλής. Διανύοντας τη δεύτερη δεκαετία της δημιουργικής του πορείας, το κουιντέτο ξύλινων πνευστών Αίολος ταξιδεύει το κοινό στον συναρπαστικό κόσμο της κλασσικής μουσικής, ερμηνεύοντας χαρακτηριστικά και αγαπημένα αποσπάσματα έργων των Μότσαρτ, Μπετόβεν και Βέρντι.

Δέκα αιώνες αρμένικου τραγουδιού. Σιρανούς Τσαλικιάν, Γεώργιος-Ιούλιος Παπαδόπουλος. 07 Μαρ 2020. Ώρα έναρξης: 20.30. Ωδείον Αθηνών. Αίθουσα Άρης Γαρουφαλής. Η υψίφωνος Σιρανούς Τσαλικιάν και ο πιανίστας Γεώργιος-Ιούλιος Παπαδόπουλος παρουσιάζουν αυτή τη συναυλία,μια σπάνια ευκαιρία γνωριμίας με την πλούσια εκκλησιαστική, παραδοσιακή και λόγια φωνητική τέχνη της Αρμενίας.

250 Χρόνια Μπετόβεν Γενέθλια (1770 – 2020). Μιχάλης Τάγκας, Γιάννης Ευσταθιάδης. 30 Μαρ 2020. Ώρα έναρξης: 20.30. Ωδείον Αθηνών. Αίθουσα Άρης Γαρουφαλής. Για τα 250 χρόνια από τη γέννηση του Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν, ο πιανίστας Μιχάλης Τάγκας και ο συγγραφέας Γιάννης Ευσταθιάδης ετοιμάζουν μια γιορτή γενεθλίων, όπου οι νότες από τη σονάτα αρ. 31 έργο 110 για πιάνο, θα συμπλεύσουν με λόγια και σχόλια για τον βίο και τις συνθέσεις του μεγάλου Γερμανού συνθέτη.

Κιθάρα Express. Κυριακή 17 Μαΐου 2020. Ώρα έναρξης: 12.00. Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το πρόγραμμα Κιθάρα Express των Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Δράσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής επιστρέφει στην Εναλλακτική Σκηνή με ένα υπέροχο πρόγραμμα γεμάτο διαχρονικά τραγούδια.

Info

www.nationalopera.gr

Photo: ©GNO_Vassilis_Makris

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS