ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ο λόγος που το νέο eshop της Μαρί Κόντο γεννά αντιδράσεις. Η νέα σουπερστάρ του Netflix προκαλεί

Η Γιαπωνέζα βασίλισσα της τακτοποίησης μόλις άνοιξε διαδικτυακό κατάστημα με άρωμα Άπω Ανατολής, αλλά δεν προκάλεσε σε όλους ενθουσιασμό.

Ο λόγος που το νέο eshop της Μαρί Κόντο γεννά αντιδράσεις. Η νέα σουπερστάρ του Netflix προκαλεί

Συγγραφέας του μπεστ σέλερ «Σπίτι σε τάξη, ζωή σε τάξη» (στα ελληνικά κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος), δημιουργός μιας πολυσυζητημένης τηλεοπτικής σειράς στο Netflix, εμπνεύστρια της περιβόητης μεθόδου τακτοποίησης KonMari, η Μαρί Κόντο απασχολεί ξανά την επικαιρότητα. Αυτή τη φορά, με τα εγκαίνια του δικού της eshop που διαθέτει πάνω από 100 αντικείμενα.

Και αν κάποιος σπεύσει να σχολιάσει, για αυτή τη γυναίκα που μέχρι σήμερα μας παρακινούσε να ξεφορτωνόμαστε πράγματα, πώς η ίδια μάς προτείνει να κάνουμε νέες αγορές - «Τώρα λοιπόν η #mariekondo θέλει να αγοράσεις όσο περισσότερα δικά της πράγματα γίνεται #ironic» τουίταρε, χαρακτηριστικά, κάποιος - η Κόντο δίνει μια απάντηση στο καινούριο της διαδικτυακό κατάστημα:

«Η μέθοδός μου δεν είναι για να πετάμε πράγματα – είναι για να ενισχύσουμε την ευαισθησία μας πάνω στο τι μας φέρνει χαρά. Από τη στιγμή που έχετε ολοκληρώσει την τακτοποίηση, υπάρχει χώρος στη ζωή σας για να υποδεχτείτε αντικείμενα, ανθρώπους και εμπειρίες με νόημα». Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και μια απάντηση που έδωσε στη Wall Street Journal, ότι δεν προσπαθεί να ενθαρρύνει τον «καταναλωτισμό».

Η πρώτη της κολεξιόν διαθέτει σερβίτσια, αντικείμενα διακόσμησης και μπάνιου, μεταξύ άλλων. «Θα προστεθούν προϊόντα τακτοποίησης του σπιτιού» συμπληρώνει η Κόντο, «λύσεις αποθήκευσης και οργάνωσης για όλους τους χώρους του σπιτιού. Θα είναι κομψά και πρακτικά – γιατί ακόμα και μια βούρτσα καθαρισμού πρέπει να σας προσφέρει κάποια ευχαρίστηση».

Σε κάθε περίπτωση, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι οι τιμές του eshop της δεν ευνοούν τη συσσώρευση αντικειμένων, καθώς, ενδεικτικά, μια συσκευή διάχυσης αιθέριων έλαιων ανέρχεται στα 119 δολάρια και ένα ζευγάρι δερμάτινες παντόφλες στα 206 δολάρια.

Δείτε το βίντεο όπου η Κόντο παρουσιάζει το νέο της eshop:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

κεντρική φωτό: @mariekondo

Read Next

Περισσότερα από

Life

13 Απρ 2024

Οι 30 ομορφότεροι ανοιξιάτικοι προορισμοί

Από τις ποδηλατάδες στις όχθες της Λίμνης Πλαστήρα ως τους ανοιξιάτικους περιπάτους σε φαράγγια με ορχιδέες στη Χίο, να μερικές από τις εμπειρίες που μας δίνουν ιδέες για ανοιξιάτικες αποδράσεις.

11 Απρ 2024

Λευκό ψωμί: Το τρώμε ή όχι; Τι απαντά κορυφαία διαιτολόγος

Το ψωμί είναι σημαντική πηγή θρεπτικών συστατικών για τον οργανισμό. Η Αναστασία Κόκκαλη, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος εξηγεί τι ισχύει για το λευκό ψωμί.

11 Απρ 2024

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η εντυπωσιακή τελετή απονομής μιας νέας εποχής

Την πρώτη σελίδα ενός νέου κεφαλαίου έγραψαν το βράδυ της Δευτέρας 8 Απριλίου οι Χρυσοί Σκούφοι. Ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας γιόρτασε την 31η απονομή του, τιμώντας τους κορυφαίους της ελληνικής εστίασης, σε μια λαμπερή βραδιά που ξεκίνησε με ένα ανατρεπτικό θεατρο-γαστρονομικό κουίζ και ολοκληρώθηκε με ένα συναρπαστικό 4 hands dîner de gala πολλών αστέρων.

11 Απρ 2024

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Στον αστερισμό του Κωνσταντίνου Καρύδη

Διευθύνοντας την ορχήστρα δωματίου της Ευρώπης: Στο πιάνο ο Γιαν Λισέτσκι

10 Απρ 2024

8 φρούτα που έχουν λιγότερη ζάχαρη

Τα φρούτα περιέχουν ζάχαρη, ναι! Αλλά μην ξεχνάς ότι είναι γεμάτα και με θρεπτικά συστατικά.

10 Απρ 2024

Χανιά: Πρόστιμο-μαμούθ σε τεχνίτρια νυχιών - Την "τσίμπησαν" από αναρτήσεις στα social media

Το κλιμάκιο της ΑΑΔΕ επέβαλε συνολικό πρόστιμο 35.000 ευρώ στη γυναίκα που δούλευε στο σπίτι της.

09 Απρ 2024

Τι είναι η ομελέτα ταμάγκο; Η εύκολη συνταγή για την ασιατική ομελέτα

Η ομελέτα ταμάγκο ή Tamagoyaki είναι η ασιατική εκδοχή της ομελέτας.

09 Απρ 2024

Μέγαρο Μουσικής: Ζανίν Γιάνσεν- Ντενίς Καζούχιν

Οι δύο χαρισματικοί δεξιοτέχνες επιστρέφουν στην Αθήνα επιστροφή στο Φεστιβάλ της Άνοιξης