Ένα Αρ Ντεκό αρχοντικό, που έμεινε άδειο να ρημάζει για τρεις δεκαετίες, κέρδισε αναπάντεχα την ευκαιρία για μια νέα ζωή. Ο καλλιτέχνης με το ψευδώνυμο Rone αποφάσισε να αφιερώσει έναν χρόνο στη μεταμόρφωση του εσωτερικού του, σε συνεργασία με μια ομάδα σχεδιαστών και διακοσμητών. Το αποτέλεσμα μοιάζει βγαλμένο από κινηματογραφικό σκηνικό, μιας ταινίας που αφηγείται με οπτική δεξιοτεχνία μια ιστορία φαντασμάτων.

Τεράστιες τοιχογραφίες που απεικονίζουν ένα εκφραστικό γυναικείο πορτρέτο στοιχειώνουν καθένα από τα δώδεκα δωμάτια. Για την επίπλωση ο Rone επέλεξε μαζί με τη διακοσμήτρια Carly Spooner 500 έπιπλα αντίκες Αρ Ντεκό, αυθεντικά ενθύμια της εποχής που το σπίτι έσφυζε από ζωή. Τα μάτια της γυναίκας στους τοίχους φαίνεται να παρακολουθούν τους επισκέπτες της έπαυλης που μας ταξιδεύει μακριά πίσω στον χρόνο.

Τεράστιες τοιχογραφίες που απεικονίζουν ένα εκφραστικό γυναικείο πορτρέτο στοιχειώνουν καθένα από τα δώδεκα δωμάτια.

Η διακόσμηση διαφοροποιείται από δωμάτιο σε δωμάτιο, ώστε να παραπέμπει στις τέσσερις εποχές. Σε κάποιες γωνιές το σκούρο κόκκινο της Βουργουνδίας θυμίζει φθινοπωρινά φύλλα, ενώ σε άλλες το βιολετί λειτουργεί ως μια αναφορά σε ανοιξιάτικα άνθη. Αυτή την περίοδο το σπίτι είναι ανοιχτό στο κοινό, που μπορεί να περιηγηθεί στους χώρους σε μουσική του Nick Batterham, ο οποίος δημιούργησε ένα σάουντρακ εμπνευσμένο από την απίστευτη ατμόσφαιρα. Ανθοσυνθέσεις, αρώματα και ειδικοί φωτισμοί μετατρέπουν την επαφή με αυτή την τεράστια καλλιτεχνική εγκατάσταση σε πολυαισθητηριακή εμπειρία.

«Θέλω όσοι μπαίνουν μέσα να αισθάνονται ότι μπορούν να εξερευνήσουν τις πιθανότητες του τι μπορεί να συνέβη εδώ» εξηγεί ο Rone. «Με γοητεύει το ερώτημα του πώς -και γιατί- κάτι τόσο μεγαλειώδες μπορεί να αφεθεί να γίνει ερείπια».

Το πρότζεκτ ονομάζεται «Empire» και είναι επισκέψιμο έως τις 22 Απριλίου του 2019 (πληροφορίες στο www.r-o-n-e.com). Δυστυχώς βρίσκεται πολύ μακριά μας, στην περιοχή Sherbrooke της Αυστραλίας, αλλά τουλάχιστον μπορούμε να απολαύσουμε μερικές από τις υπέροχες εικόνες του.

Η διακόσμηση διαφοροποιείται από δωμάτιο σε δωμάτιο, ώστε να παραπέμπει στις τέσσερις εποχές. Σε κάποιες γωνιές το σκούρο κόκκινο θυμίζει φθινοπωρινά φύλλα, ενώ σε άλλες το βιολετί λειτουργεί ως μια αναφορά σε ανοιξιάτικα άνθη.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από το πρότζεκτ του Rone.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram.
 

TAGS