ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Λίζα-Τάκης: Ένα σπάνιο είδος ζευγαριού που μοιάζει πολύ «σωστό» για να είναι αληθινό

«Το εύκολο είναι να φεύγεις και να δοκιμάζεις, το δύσκολο είναι να μένεις να επιμένεις και να χτίζεις τη ζωή».

Λίζα-Τάκης: Ένα σπάνιο είδος ζευγαριού που μοιάζει πολύ «σωστό» για να είναι αληθινό

Όταν ένα ζευγάρι είναι τριαντατέσσερα χρόνια για εικοσιτέσσερις ώρες το 24ωρο μαζί, όταν τις δυσκολίες η τις αποτυχίες της ζωής τις αντιμετωπίζουν μαζί με αισιοδοξία και δυναμισμό, όταν κάνουν όνειρα και τα πραγματοποιούν μαζί, όταν μαζί μοιράζονται κάθε εμπόδιο της καθημερινότητας, όταν διασκεδάζουν μαζί, ταξιδεύουν μαζί και γελάνε μαζί, τότε μιλάμε για έναν επιτυχημένο γάμο.

Πριν λίγα χρόνια στην Τζιά, στο Boutique Hotel Aigis Suites, γνώρισα ένα από τα πιο σπάνια είδη ζευγαριού. Την Λίζα και τον Τάκη. Εκεί, πάνω στον λόφο με θέα το Βουρκάρι έχουν φτιάξει έναν μικρό παράδεισο. Εννέα διαφορετικές σε στυλ σουίτες ,μέσα στην απόλυτη γαλήνη. Στην οικογενειακή επιχείρηση είναι μαζί τους η μονάκριβη κόρη τους Άννα.

Λίζα-Τάκης: Ένα σπάνιο είδος ζευγαριού που μοιάζει πολύ «σωστό» για να είναι αληθινό
Η Λίζα και ο Τάκης είναι από τα ζευγάρια που τα βλέπεις και χαίρεσαι και δεν μπορείς να τους φανταστείς χώρια. Δεν είναι τυχαίο ότι στο φέισμπουκ τους βρίσκεις ως Liza-Takis, στο τηλέφωνο τους έχω καταχωρήσει ως Liza -Takis, όταν μιλάμε για το Aigis Suites σκέφτεσαι Λίζα-Τάκης.

Από την πρώτη στιγμή νιώθεις πόσο δεμένοι είναι οι τρις τους, κάτι σαν τους 3 σωματοφύλακες. Ένας για όλους και όλοι για έναν.

Η Λίζα και ο Τάκης είναι από τα ζευγάρια που τα βλέπεις και χαίρεσαι και δεν μπορείς να τους φανταστείς χώρια. Δεν είναι τυχαίο ότι στο φέισμπουκ τους βρίσκεις ως Liza-Takis, στο τηλέφωνο τους έχω καταχωρήσει ως Liza -Takis, όταν μιλάμε για το Aigis Suites σκέφτεσαι Λίζα-Τάκης.

Μαζί τους νιώθεις αγάπη και σεβασμό προς την ζωή. Με την Λίζα κάνουμε ατελείωτες συζητήσεις. Το γέλιο της είναι μεταδοτικό και η χαρά που εκπέμπει μοναδική. Κάθε φορά απολαμβάνω τις συζητήσεις μαζί της και ακούω προσεκτικά ότι έχει να μου πει να διηγηθεί να συμβουλέψει.

Αν θα έχεις ποτέ την χαρά να επισκεφτείς το Αίγις να ξέρεις ότι θα σου μείνει αξέχαστη η μοναδική θέα με το ηλιοβασίλεμα, αλλά και η θετική ενέργεια που εκπέμπει το ζευγάρι.

Από την πρώτη στιγμή νιώθεις πόσο δεμένοι είναι οι τρις τους, κάτι σαν τους 3 σωματοφύλακες. Ένας για όλους και όλοι για έναν.

-Πως θα περίγραφες με δικά σου λόγια το δικό σας love story;

Είμαστε ένα ζευγάρι που από την πρώτη μέρα είχε σκοπό να περνάει καλά χωρίς συμβιβασμούς, χωρίς πλάνα και προϋποθέσεις. Από την αρχή αγαπούσαμε την δουλειά και τα ταξίδια. Η μηχανή ήταν η ελευθερία μας, σακίδιο κράνη και φύγαμε.

Σημασία είχε πάντα το όνειρο και ο προορισμός, χωρίς συγκεκριμένο στόχο. Μετά από εννέα χρόνια αποκτήσαμε την μονάκριβη κόρη μας, Άννα. Ο τρόπος σκέψης δεν άλλαξε. Η Άννα μεγάλωσε με το σλόγκαν «όταν ο μπαμπάς και η μαμά είναι ευτυχισμένοι, εσύ θα είσαι πανευτυχής».

Αυτοδημιούργητοι, διακοσμήτρια εγώ, ηλεκτρονικός ο Τάκης, αφήσαμε τις δουλειές μας στην Αθήνα και επιλέξαμε το νησάκι μας την Κέα. Ο τρόπος ζωής ήταν ιδανικός για εμάς με μέλημα μας μόνο την προσωπική μας ζωή και το μεγάλωμα της κόρης μας σε ένα υγιές περιβάλλον. Εδώ καταφέραμε να συνδυάσουμε την δουλειά με την διασκέδαση. Το 1995 ξεκινήσαμε το μικρό μπαράκι Άστρα, στο Γιαλισκάρι, ζήσαμε τον απίστευτο συνδυασμό που προσέφερε χαρά και εργασία τα καλοκαίρια και τον χειμώνα οικογενειακή θαλπωρή. Διακοπές και οργάνωση, ο ιδανικός συνδυασμός για εμάς.

Τα Άστρα άφησαν ιστορία για την επαφή του κόσμου, την επικοινωνία και την διασκέδαση όλων των ηλικιών και κάπως έτσι πέρασαν δεκαεπτά χρόνια. Μεγαλώνοντας αναζητήσαμε περισσότερη ηρεμία, αλλά πάντα πιστοί σε αυτό που είχαμε επιλέξει, έτσι οδηγηθήκαμε στο να φτιάξουμε το Αίγις. Η εμπειρία μας πλέον πολύ μεγάλη στο χώρο της φιλοξενίας, αλλά και στις ανάγκες ενός ταξιδιώτη.

Το concept ήταν ακριβώς αυτό που πρεσβεύουμε εμείς, η αληθινή μας ζωή, η οικογένεια μας, η σχέση μας σαν ζευγάρι, ο τρόπος που ζούμε 34χρονια μαζί, η μουσική που ακούμε, ο τρόπος που διασκεδάζουμε και πάνω από όλα ο απολύτως σεβασμός στους φιλοξενούμενους μας στους ανθρώπους που επιλέγουν να περάσουν μαζί μας στο Αίγις τις διακοπές τους.

-Κάποιο περιστατικό που θυμόσαστε και σας κάνει να γελάτε πάντα;

Έχουμε οργανώσει τα πάντα για ένα φανταστικό τριήμερο άλλα προκύπτει μεγάλος καβγάς, μούτρα και σιωπή, κανένας από τους δυο όμως δεν θέλει να χάσει την εκδρομή. Στο αυτοκίνητο μετά από δύο ώρες απολυτής σιωπής, ξαφνικά φλας, κοιταζόμαστε και άπλα λέμε δεν προλαβαίνουμε να χωρίσουμε και να βρούμε άλλον σύντροφο για το τριήμερο, πάμε από την αρχή φλερτ, έρωτας και όταν γυρίσουμε χωρίζουμε. Τα γέλια μας τα θυμόμαστε ακόμα και σήμερα. Ήμασταν δύο ξένοι που ξαναερωτευτήκαμε. Όταν γυρίσαμε από το ταξίδι δεν θυμόμασταν γιατί είχαμε μαλώσει.

Η μοναδικη θέα απο το Aigis Suites

-Υπάρχει μυστικό για έναν πετυχημένο γάμο;

Ναι, το ανακαλύψαμε από τις εμπειρίες μας, ζεις την κάθε στιγμή σαν να είναι η τελευταία, δεν θεωρεί ο ένας τον άλλο δεδομένο, ζεις με εμπειρίες με μικρές στιγμές τις απαθανατίζεις και σε κάθε δύσκολη ξεφυλλίζεις τα άλμπουμ της ζωής σου και ζυγίζεις τις καλές και τις κακές στιγμές, όταν αρχίζεις να βαριέσαι κοιτάς τον διπλανό σου ξεχνάς ποιος είναι και τον βλέπεις από την αρχή χωρίς εγωισμούς και εάν θέλεις πάλι να τον κατακτήσεις είσαι σε κάλο δρόμο. Οι προκλήσεις στην καθημερινότητα είναι πάρα πολλές, το εύκολο είναι να φεύγεις και να δοκιμάζεις, το δύσκολο είναι να μένεις να επιμένεις και να χτίζεις τη ζωή, όπως ακριβώς την θέλεις. Μετά από χρόνια είναι σίγουρο ότι δικαιώνεσαι.

-Η καθημερινότητα φθείρει την σχέση;

Φυσικά φθείρει. Το θέμα είναι τι κάνεις για αυτό. Εμείς δεν αφήνουμε τον χρόνο να μας παρασύρει. Ένας λόγος που ασχοληθήκαμε με το Αίγις είναι κι αυτός. Οι γνωριμίες με κόσμο που μοιράζεσαι τις εμπειρίες του, η ανθρώπινη επαφή... Δεν υπάρχει στασιμότητα στην ζωή μας. Μόλις δούμε ότι ρουτινιάζουμε, ταξιδεύουμε ή ονειρευόμαστε ένα ταξίδι ή οργανώνουμε κάποιο άλλο.

-Μαζί στη ζωή μαζί στα επαγγελματικά, πόσο μπορεί να το αντέξει μια σχέση;

Εάν υπάρχουν κοινά ενδιαφέροντα, εάν η δουλειά που επιλέξει το ζευγάρι είναι παράλληλα και χόμπι, εάν και οι δύο την αγαπούν και ο καθένας εκφράζεται με διαφορετικούς τρόπους, τότε γίνεται τρόπος ζωής. Εμείς ξεκινήσαμε γιατί λατρεύαμε τα ταξίδια, το σπίτι μας ήταν πάντα ανοικτό, τα πάρτι μας έμεναν αξέχαστα. Θέλαμε μια δουλειά για να είμαστε όλοι μαζί, οικογένεια και φίλοι.

Η μουσική είναι κομμάτι της ζωής μας

-Τι σημαίνουν τα ταξίδια για εσάς;

Όλη η ζωή μας αντικαθιστά τους γιατρούς και τους ψυχολόγους. Τα ταξίδια μας δίνουν απίστευτη ενέργεια και, τελικά, χωρίς να το επιδιώξουμε έχει γίνει το μεγαλύτερο ατού μας για την επιτυχία των επιχειρήσεων μας και πολύ περισσότερο του Αίγις. Το γεγονός ότι ζούμε άπλα το μεταφέρουμε, οι εμπειρίες είναι ένα δώρο που μεταδίδεται χωρίς καμία προσπάθεια.

Ταξιδι στην Κένυα

-Τι υποχωρήσεις κάνετε;

Δεν έχουμε υποχωρήσει σε κάτι. Σε κάθε περίπτωση συζητάμε και επιλέγουμε το καλύτερο για την οικογένειά μας. Από την στιγμή που βρίσκεις την καλύτερη λύση δεν υπάρχει υποχώρηση γιατί ήδη έχεις δρομολογήσει το καλύτερο. Η ζωή μας είναι οι επιλογές μας, παρόλο που πολλοί μας θεωρούν τυχερούς.

-Πες μου με μια φράση τι σου έχει διδάξει η ζωή μέχρι τώρα.

Ό,τι σπείρεις θερίζεις και ο καλύτερος σπόρος είναι η σχέση των ανθρώπων.

Facebook Aigis Suites Kea

Aigis Suites

Απο την Τζαμάικα με αγαπη.

Ταξίδι στο Γκραν Κάνυον

Φωτογραφίες: Ολυμπία Κρασαγάκη

Read Next

22 Απρ 2024

Μάνος Χατζιδάκις : "Μπορεί κανείς να φανταστεί ποτές, πως μια βραδιά κεφιού του, είναι δυνατόν να την καλύψει μια Σονάτα του Mπετόβεν;"

Όταν ο Μάνος Χατζιδάκις άλλαξε την πορεία της ελληνικής μουσικής μιλώντας για το ρεμπέτικο.

22 Απρ 2024

Όταν ο Φιλοποίμην Φίνος ήθελε να υιοθετήσει τη Ζωή Λάσκαρη: "Εγώ του το αρνήθηκα"

"Είχα πει τότε ότι αφού δεν έχω γονείς δεν θέλω να υιοθετηθώ από κανέναν".

Περισσότερα από

Stories

22 Απρ 2024

Hey Jude: H ιστορία του χιτ των Beatles που έμεινε 9 εβδομάδες στο No1 των charts είναι βαθιά προσωπική

Το τραγούδι συνέθεσε ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ προσπαθώντας να παρηγορήσει τον γιο του Τζον Λένον.

22 Απρ 2024

"Οι γέφυρες του Μάντισον": Όλα όσα δεν ξέραμε για την ταινία που μας ράγισε την καρδιά

Ο Κλιντ Ίστγουντ όχι μόνο πρωταγωνιστούσε ως ερωτευμένος φωτογράφος του National Geographic, αλλά σκηνοθετούσε παράλληλα τον εαυτό του και τη Μέριλ Στριπ- ενώ για τον ρόλο της απορρίφθηκαν άλλες διάσημες ηθοποιοί.

22 Απρ 2024

Τζακ Νίκολσον: Μεγάλωσε πιστεύοντας ότι η μητέρα του ήταν η αδερφή του

Σήμερα ο εκκεντρικός ηθοποιός του Χόλιγουντ με τα 3 Όσκαρ κλείνει τα 87

21 Απρ 2024

"Ελισάβετ, η αμόρφωτη βασίλισσα": Η ελλιπής εκπαίδευση και η ανασφάλεια που ένιωθε

Η Ελισάβετ ξέροντας ότι υστερεί σε γνώσεις και μόρφωση αισθανόταν πολύ άβολα να συμμετέχει σε συζητήσεις με καλλιεργημένους ανθρώπους.

21 Απρ 2024

Τζόαν Κρόφορντ: Η μεγάλη ερμηνεύτρια, η σταρ σκέτο… δηλητήριο

Δεν ήταν απλώς μία μοιραία γυναίκα. Ήταν μία δηλητηριώδης, τοξική σταρ, που όλοι είχαν να πουν έναν κακό λόγο γι' αυτή, αλλά και να εκφράσουν τον θαυμασμό τους για το πηγαίο ταλέντο της.

21 Απρ 2024

Οι περίφημες "φαμ φατάλ" των φιλμ νουάρ – Δέκα θρυλικές και αξέχαστες πρωταγωνίστριες

Γυναίκες- δηλητήριο που έλιωναν τα αρσενικά με ένα και μόνο βλέμμα.

19 Απρ 2024

Ρένα Βλαχοπούλου: Η τολμηρή φωτογράφιση με μαγιό την δεκαετία του ’50

Η Ρένα Βλαχοπούλου ήταν πάντα περήφανη για τη σιλουέτα της.

19 Απρ 2024

Η πανέμορφη Αθηναία που ερωτεύτηκε ο Λόρδος Βύρων: "Ζωή μου, σ’ αγαπώ!"

Το άγνωστο ειδύλλιο που ενέπνευσε το διάσημο ποίημα του λογοτέχνη "Η κόρη των Αθηνών". Ο Λόρδος Βύρων απεβίωσε 19 Απριλίου 1824.

18 Απρ 2024

Λίζερλ Αϊνστάιν: Το "κρυφό" παιδί του Άλμπερτ Αϊνστάιν που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς μετά τη γέννηση

Σχεδόν 25 χρόνια μετά τον θάνατο του Γερμανού νομπελίστα (που πέθανε 18 Απριλίου 1955) αποκαλύφθηκε η ύπαρξη τρίτου παιδιού στην ζωή του.