Για 4η συνεχόμενη χρονιά, το Live A Legacy, η πρωτοβουλία-θεσμός της Mastercard και του Women On Top, επιστρέφει με στόχο να συνεχίσει να εμπνέει και να υποστηρίζει τις νέες γυναίκες που διεκδικούν τα όνειρα τους και κυνηγούν τους στόχους τους.

Διατηρώντας τη νέα, διαδικτυακή της μορφή, η πρωτοβουλία υλοποιείται και φέτος σε δύο μέρη, το Σάββατο 11 και τη Κυριακή 12 Δεκεμβρίου. Καθώς πλησιάζουμε όλο και περισσότερο προς την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, εδώ στο womantoc.gr κάνουμε μία γρήγορη επισκόπηση της φετινής ατζέντας του Live A Legacy και μοιραζόμαστε μαζί σου ό,τι χρειάζεται να ξέρεις για το ανανεωμένο ρόστερ των καταξιωμένων ομιλητριών και ομιλητών της πρωτοβουλίας.

Το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου, η εκδήλωση ξεκινάει στις 11.00, και την αρχή, όπως κάθε χρόνο, κάνει η παρουσιάστρια της εκδήλωσης Λυδία Παπαϊώαννου, η οποία με τη σπιρτάδα, την ευφράδεια λόγου και τη ξεχωριστή της αύρα, παρουσιάζει και συντονίζει όλες τις μοναδικές ομιλίες του διημέρου.

Πρώτη ομιλήτρια του φετινού Live A Legacy είναι η Μαριλένα Παπακώστα, Head of Brand Marketing, Frontier η οποία σπάει το ρόδι των φετινών ομιλιών και μοιράζεται μαζί μας τη δική της πορεία στον χώρο της τεχνολογίας και του Gaming, καθώς και τους λόγους που την οδήγησαν να ασχοληθεί και να επιτύχει, σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο.

Ακολουθούν πέντε καταξιωμένες ομιλήτριες, από διαφορετικούς χώρους και κλάδους, οι οποίες μας δίνουν έμπνευση μέσα από το ταλέντο, τη δύναμη το πάθος και την επιμονή τους.

Στις 11.25, η Σουζάνα Λασκαρίδη, Director Laskaridis Shipping, Γενική Γραμματέας Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη και Ιδρύτρια, Διευθύντρια της BlueCycle, μας μεταφέρει την ιδέα, τα κίνητρα και τους στόχους που ενέπνευσαν την έως τώρα πορεία της και την οδήγησαν στη δημιουργία του πρώτου ολοκληρωμένου προγράμματος στην Ευρώπη με στόχο την ανακύκλωση πλαστικών απορριμμάτων που προέρχονται από την αλιευτική και ναυτιλιακή δραστηριότητα.

Στη συνέχεια, τη σκυτάλη παίρνει η Χριστίνα Φλαμπούρη, η πρώτη Ελληνίδα Ορειβάτισσα που πάτησε στην κορυφή του Έβερεστ. Η Χριστίνα μοιράζεται μαζί μας στη σκηνή του Live A Legacy, το πάθος της και τους στόχους της και μας περιγράφει τα ιδιαίτερα φυσικά και «αφύσικα» εμπόδια που αντιμετώπισε στην έως τώρα πορεία της, αντλώντας δύναμη από τα επιτεύγματα και τα όνειρα της.

Λίγο πριν τις 12.00, το λόγο παίρνει η Μάρα Αγγελίδου, Ειδική Αστικής Βιωσιμότητας και Γενική Συντονίστρια της InCommOn, η οποία θα αναφερθεί στον τρόπο με τον οποίο, μέσω και της InCommOn, συνεισφέρει στην αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής υποβάθμισης και των κοινωνικών ανισοτήτων, μέσα από θεματικές ενότητες όπως η κυκλική οικονομία, η διαχείριση υπολειμμάτων τροφής και η δημιουργία «πράσινων» θέσεων εργασίας για ευάλωτες ομάδες.

Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα, στο οποίο δύο γυναίκες εκπρόσωποι της Mastercard θα αναφερθούν στο φετινό πρόγραμμα πρακτικής άσκησης του Live A Legacy,  στην εταιρεία και το δίκτυο συνεργατών της, σειρά έχει η Ράνια Σβορώνου, Διευθύντρια σχεδιασμού της IBM. Η Ράνια, θα αναφερθεί, ανάμεσα σε άλλα, στον δικό της μεγάλο στόχο: τη γεφύρωση του χάσματος ανάμεσα στο design και στις επιχειρήσεις, ώστε με αυτό τον τρόπο να εισέλθουν ακόμα περισσότερες γυναίκες στον κόσμο της τεχνολογίας.

Λίγο πριν το κλείσιμο της πρώτης μέρας, το λόγο παίρνει η Μάρω Βαρβατέ, Σύμβουλος Στρατηγικής και Ναυπηγός Μηχανολόγος με ειδίκευση στο στρατηγικό σχεδιασμό ναυτιλιακών εταιρειών. Η Μάρω, θα αναφερθεί στην έως σήμερα πορεία της, καθώς και τους τρόπους, με τους οποίους ή ίδια έχει συστηματικά και έμπρακτα υποστηρίξει την εξάλειψη των στερεοτύπων και την ισότιμη αποδοχή του ρόλου της γυναίκας στον επαγγελματικό χώρο.

Την πρώτη μέρα κλείνει η αγαπημένη μας Δανάη Μπάρκα, ως guest speaker της εκδήλωσης, η οποία θα μας μιλήσει για τη δική της διαδρομή και τους τρόπους, με τους οποίους αντιμετώπισε τις διακρίσεις και τα στερεοτυπικά σχόλια στο δικό της επάγγελμα.

Τη δεύτερη μέρα, την αρχή κάνει και πάλι η Λυδία, η οποία δίνει τον πρώτο λόγο της ημέρας στη Χαρούλα Απαλαγάκη, Γενική Γραμματέα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, η οποία θα μας μιλήσει για τον τρόπο, με τον οποίο μία γυναίκα μπορεί να διακριθεί και να επιτύχει τα όνειρα της, σε έναν δύσκολο-ανδροκρατούμενο-και απόλυτα ανταγωνιστικό κλάδο, όπως είναι ο τραπεζικός.

Ακολουθεί η Ελίνα Κακούρου, Σχεδιάστρια/Αργυροχρυσοχόος και ιδρύτρια του KAKURU JEWELRY, η οποία θα μας αναδείξει μία διαφορετική πτυχή της σύγχρονης γυναίκας, δηλαδή αυτή της γυναίκας-επιχειρηματία, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ως νέα επιχειρηματίας στο σύγχρονο ελληνικό οικονομικό περιβαλλον.

Το λόγο παίρνει η Καρολίνα Δωρίτη, Σεφ, Συγγραφέας και Ερευνήτρια ελληνικής γαστρονομικής παράδοσης, η οποία μέσα από τη δική της παρουσίαση θα μας αναδείξει τους τρόπους, με τους οποίους μία γυναίκα μπορεί να κάνει πραγματικότητα πολλούς και διαφορετικούς στόχους στη ζωή της.

Σε συνέχεια του σύντομου διαλείμματος, κατά τη διάρκεια του οποίου οι συμμετέχουσες θα ενημερωθούν για το Mentoring Program του φετινού Live A Legacy, το οποίο διενεργείται από το δίκτυο μεντόρων του Women On Top, έρχεται η σειρά ενός άντρα. Ο Αντώνης Παπαδόπουλος, Συνιδρυτής Mataroa και Υπεύθυνος Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, θα μας δείξει τον τρόπο, με τον οποίο ένας άντρας μπορεί να συνεισφέρει ενεργά και έμπρακτα στην ενδυνάμωση των γυναικών στο εργασιακό τους περιβάλλον.

Η ημέρα και η εκδήλωση κλείνει με τρείς ανθρώπους από τον χώρο των τεχνών και συγκεκριμένα του τραγουδιού, της μυθοπλασίας και του βιβλίου. Η Idra Kayne «ανεβαίνει» στη σκηνή του Live A Legacy, για να μας μιλήσει για τη δική της σταδιοδρομία και πορεία, αλλά και τα εμπόδια, τα στερεότυπα και τις προκλήσεις που αντιμετώπισε στη μέχρι σήμερα καριέρα της.

Λίγο πριν το τέλος, ο Γιώργος Καπουτζίδης θα μας μιλήσει για τον τρόπο που μπορεί η μυθοπλασία να καταπολεμήσει τα έμφυλα στερεότυπα, αλλά και για τη δική του, προσωπική στάση απέναντι στις προκαταλήψεις της κοινωνίας μας.

Το 4ο Live A Legacy κλείνει η Βικτώρια Χίσλοπ, η Αγγλίδα συγγραφέας που όλοι, αλλά και η ίδια, θεωρούμε πως έχει μέσα της κάτι βαθιά ελληνικό. Η Βικτώρια, μέσα από μία σύντομη συνέντευξη, θα αναφερθεί στις γυναίκες που πρωταγωνιστούν στα βιβλία της, στα πρότυπα που την οδήγησαν στη δημιουργία αυτών των χαρακτήρων, αλλά και στο νέο, δυναμικό και ισχυρό ρόλο των γυναικών στη σημερινή εποχή.

Σας τα είπαμε όλα, και τώρα…σας περιμένουμε! Εμείς σίγουρα ανυπομονούμε να παρακολουθήσουμε το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ένα ακόμα μοναδικό Live A Legacy!

Περισσότερες πληροφορίες για την πρωτοβουλία, το περιεχόμενο της, τις θέσεις πρακτικής άσκησης, τις υποτροφίες mentoring αλλά και τις υπόλοιπες δράσεις που προσφέρονται μέσα από το Live A Legacy, μπορείτε να βρείτε στην ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα της εκδήλωσης, στη διεύθυνση academy.mastercard.com/LiveALegacy