Ήταν Δεκέμβριος του 1973 όταν προβαλλόταν για πρώτη φορά στους κινηματογράφους η ταινία που έμελλε να αλλάξει τον όρο θρίλερ και να γίνει ένα από τα πιο κλασικά και καλτ δείγματα των ταινιών τρόμου, που ακόμα και σήμερα λατρεύεται όσο λίγα.

«Ο Εξορκιστής» με τη δαιμονισμένη Ρέγκαν Μακνίλ η οποία αιωρούνταν, γύριζε το κεφάλι της 360 μοίρες, μιλούσε με τη φωνή του σατανά, ή διαβόλου ή βελζεβούλ όπως προτιμάτε και έκανε τη ζωή της άμοιρης μητέρας της, κυριολεκτικά… κόλαση, αποτελεί το κλασικότερο ίσως θρίλερ όλων των εποχών, πάνω στο οποίο βασίστηκαν πολλά μεταγενέστερα. Οι σκηνές με τη δαιμονισμένη νεαρή και τον Ντάμιεν Κάρρας να προσπαθεί να… βγάλει το «χτικιό» από μέσα της, έχουν αντιγραφεί και σατιριστεί όσο λίγες, ενώ ακόμα και αν κάποιος δεν έχει δει το φιλμ, ξέρει ακριβώς περί τίνος πρόκεται.

Οι σκηνές με τη δαιμονισμένη νεαρή και τον Ντάμιεν Κάρρας να προσπαθεί να… βγάλει το «χτικιό» από μέσα της, έχουν αντιγραφεί και σατιριστεί όσο λίγες, ενώ ακόμα και αν κάποιος δεν έχει δει το φιλμ, ξέρει ακριβώς περί τίνος πρόκεται.

Την ταινία του 1973 η οποία σημείωσε πρωτοφανή επιτυχία, μιας και ο κόσμος είχε ανάγκη - μάλλον - να τρομάξει, ακολούθησαν δύο σίκουελ με ανάλογη, αν και όχι τόσο μεγάλη απήχηση, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι «Ο Εξορκιστής» δεν ήταν ακόμη μία ταινία τρόμου αλλά ένα καλογυρισμένο φιλμ το οποίο σου προκαλούσε ρίγη ανατριχίλας, κάθε φορά που το παρακολουθούσες. Χαρακτηριστικές είναι οι μαρτυρίες οι οποίες έκαναν λόγο για σοκαρισμένους θεατές, οι οποίοι αποχωρούσαν από τις κινηματογραφικές αίθουσες αμίλητοι και τρομοκρατημένοι μετά το τέλος της προβολής.

Χαρακτηριστικές είναι οι μαρτυρίες οι οποίες έκαναν λόγο για σοκαρισμένους θεατές, οι οποίοι αποχωρούσαν από τις κινηματογραφικές αίθουσες αμίλητοι και τρομοκρατημένοι μετά το τέλος της προβολής.

Και φτάνουμε στο σήμερα και σε μία είδηση που μόνο ως καλή μπορούμε να πάρουμε. Η Έλεν Μπέρστιν, ή αλλιώς η πολύπαθη μάνα της Ρέγκαν, Κρις Μακνίλ, αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στα τρία νέα σίκουελ της ταινίας, στα οποία μάλιστα θα κρατάει τον ίδιο ρόλο. Μάλιστα η πρώτη ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2023.

Η υπόθεση έχει να κάνει με έναν ανήσυχο πατέρα ο οποίος έρχεται σε επαφή με την Κρις όταν τον πληροφορούν ότι το παιδί του έχει καταληφθεί από δαίμονα! Η Κρις ως βετεράνος στο άθλημα θα τον συμβουλεύσει και θα τον καθοδηγήσει, με κάποιες… αρκετά τρομακτικές συνέπειες.

Το μόνο αρνητικό της υπόθεσης είναι ότι πουθενά δεν διαβάσαμε για παρουσία της Λίντα Μπλερ, αν και στο Twitter, οι φανς της ταινίας ήδη ζητούν επίμονα τη μεγάλη της επιστροφή. Για να δούμε...

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS