Για εγκληματική φθορά ενός αριστουργηματικού πίνακα του Πάμπλο Πικάσο κατηγορείται ένας 20χρονος άντρας στο Λονδίνο ο οποίος όρμηξε στην γκαλερί Tate Modern της βρετανικής πρωτεύουσας και έσκισε με μαχαίρι το έργο «Μπούστο Γυναίκας» του κορυφαίου Ισπανού καλλιτέχνη. 

Ο πίνακας αξίας 20 εκατομμυρίων δολαρίων έχει απομακρυνθεί από το μουσείο προκειμένου να εκτιμηθεί το μέγεθος της ζημιάς που προκλήθηκε.

Στο Ειρηνοδικείο του Καμπεργουέλ Γκριν, ο 20χρονος Shakeel Massey από το Βόρειο Λονδίνο αναμένεται να αρνηθεί τις κατηγορίες. Ωστόσο παραμένει προφυλακισμένος μέχρι την ακροαματική διαδικασία που έχει οριστεί για τις 30 Ιανουαρίου.  

Σύμφωνα με το Tate, το έργο τέχνης που ο Πικάσο φιλοτέχνησε στο Παρίσι τον Μάιο του 1944, κατά τους τελευταίους μήνες της ναζιστικής κατοχής, αναπαριστά την ερωμένη και μούσα του Ντόρα Μάαρ.  

Οι υπεύθυνοι της γκαλερί σύγχρονης τέχνης δεν έχουν ανακοινώσει λεπτομέρειες για την κατάσταση του έργου. «Το έργο τέχνης βρίσκεται στα χέρια της ομάδας συντήρησης προς εκτίμηση. Η Tate Modern παραμένει ανοιχτή» αρκέστηκε να αναφέρει μονάχα εκπρόσωπος του μουσείου.  

Δες το βίντεο.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS