Φορέστε γάντια και μάσκα, έχετε πάντα αντισηπτικό μαζί σας, πλένετε πολύ καλά τα χέρια σας, αφήστε τα ρούχα να αεριστούν μόλις επιστρέψετε στο σπίτι. Οι οδηγίες των ειδικών για το πώς μπορούμε να προστατευτούμε καλύτερα από τον κορονοϊό είναι πάρα πολλές, φαντάζει δύσκολο να τις ακολουθήσει όλες κανείς. Ωστόσο υπάρχουν μερικά απλά πράγματα στα οποία μπορούμε πολύ εύκολα να δώσουμε βάση προκειμένου να είμαστε πιο ασφαλείς 

Η γιατρός Ελίζαμπεθ Ντάνσει εξηγεί ότι υπάρχει μία παράμετρος επικινδυνότητας σε σχέση με τον κορονοϊο στην οποία δεν πάει εύκολα το μυαλό μας. Αυτή δεν είναι άλλη από τα μακριά νύχια, τα οποία μπορούν να γίνουν εστία βακτηρίων που μεταφέρονται άμεσα στο δέρμα και το στόμα μας. 

«Τα μεγάλα νύχια, τα βερνίκια και το υλικό επιμήκυνσης νυχιών ήταν πάντα ένα μεγάλο όχι για όσους ήθελαν πεντακάθαρα χέρια, όπως γιατρούς, νοσοκόμους, θεραπευτές, μαγείρισσες, μητέρες. Τα μικρόβια, οι μύκητες και ιοί (συμπεριλαμβανομένου του κορωνοϊού), μπορούν να φωλιάσουν κάτω από τα νύχια και να μεταφερθούν σε ό,τι αγγίζετε. Απλώς, δεν μπορείτε να δείτε τη βρωμιά που βρίσκεται κάτω», αναφέρει η ντάνσεϊ.

Στην ερώτηση ποιο είναι το ιδανικό μήκος των νυχιών εν μέσω πανδημίας ο Tσάικ Εμεάτζι, Ιατρικός Διευθυντής της Κλινικής Αισθητικής του Hampstead απαντά ότι αυτό πρέπει να είναι ακριβώς πάνω από τέλος του δακτύλου μας, με άλλα λόγια κομμένο όσο πιο κοντό γίνεται.

Η συγκεκριμένη προειδοποίηση έγινε μετά τη δήλωση μιας νοσοκόμας, που έγινε viral, ότι τα μακριά νύχια αποτελούν έναν από τους ταχύτερους τρόπους μετάδοσης του κορωνοϊού.«Μεταξύ όλων των οδηγιών για το πλύσιμο των χεριών και τις προτάσεις για τραγούδια 20 δευτερολέπτων, δεν έχω δει κανέναν να σημειώνει ότι είναι αδύνατο να πλένεις τα χέρια σου σωστά αν τα νύχια σου είναι μακρά», έγραφε η νοσοκόμα στη συγκεκριμένη ανάρτηση.

Εννοείται ότι στο πλαίσιο της παραπάνω οδηγίας συμπεριλαμβάνεται και μία ακόμα λογική προτροπή: «Μην τρώτε τα νύχια σας, μεταφέρετε όλα τα μικρόβια στο στόμα σας».

Κεντρική φωτογραφία: unsplash

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram 

TAGS