ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Κόκκινο ή μπλε; Τι δηλώνει το αγαπημένο χρώμα του παιδιού για την ψυχολογία του

Κόκκινο ή μπλε; Τι δηλώνει το αγαπημένο χρώμα του παιδιού για την ψυχολογία του

Όλα τα σχέδια στις ζωγραφιές του γίνονται με ένα και μόνο χρώμα και τα καλύτερα ρούχα/ κουκλάκια/ πιάτα/ ποτήρια/ μαγιό επιλέγονται βάσει του ίδιου αγαπημένου χρώματος; Συμβαίνει και στο δικό σας παιδί να έχει «κόλλημα» με ένα συγκεκριμένο χρώμα; Αν ναι, δείτε τι μπορεί να σημαίνει για την προσωπικότητά του η μεγάλη του χρωματική αγάπη.

Άσπρο

Οι άνθρωποι που προτιμούν το άσπρο λέγεται ότι είναι οργανωτικοί, λογικοί και μεθοδικοί. Σύμβολο της αγνότητας και της αθωότητας, το λευκό συνδέεται με την επιθυμία για απλότητα σε όλα τα επίπεδα.

Μαύρο

Αν το παιδί σας έχει εμμονή με το μαύρο (γεγονός σπάνιο στα μικρά παιδιά και εξαιρετικά κοινό στους εφήβους) τότε ίσως πρόκειται για καλλιτεχνική και ευαίσθητη φύση. Η προτίμηση στο μαύρο δείχνει σύμφωνα τους ψυχολόγους εσωστρέφεια αλλά και φαντασία.

Κόκκινο

Θα το έχετε ξανακούσει: το κόκκινο είναι το χρώμα του δυναμισμού, της υγείας της αγάπης για τη ζωή. Ταυτόχρονα όμως, η επιλογή του κόκκινου μπορεί να υποδηλώνει ιδιαίτερα έντονο ταπεραμέντο που, ενίοτε, καταλήγει σε επιθετικότητα. Το κόκκινο ταιριάζει σε μικρούς και μεγάλους με φιλοδοξίες, αισιοδοξία και επιμονή.

Μπλε

Τα παιδιά –αλλά και οι ενήλικες- που έχουν αδυναμία στο μπλε, αγαπούν την αρμονία. Είναι, ίσως, άνθρωποι με κοινωνική ευαισθησία, στοργικοί, με κατανόηση και υπομονή. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το μπλε είναι το χρώμα των ανθρώπων που αγαπούν την τάξη και την καθαριότητα –επομένως, αν το παιδί σας προτιμάει το μπλε, είστε ένας ευτυχής γονιός.

Πράσινο

Οι λάτρεις του πράσινου, θεωρείται ότι είναι πιστοί και ειλικρινείς άνθρωποι. Το πράσινο συμβολίζει την ελπίδα και την ειρήνη και συνήθως προτιμάται από ανθρώπους έντιμους και ευγενικούς, με υπομονή και (ίσως υπερβολικά) δοτικούς. Αν το παιδί σας έχει «κόλλημα» με το πράσινο, τότε ίσως πρόκειται για ένα παιδί πολιτισμένο και, σε γενικές γραμμές, «σωστό».

Κίτρινο

Το κίτρινο θεωρείται ότι συμβολίζει 3 πράγματα: την χαρά, τη σοφία και την φαντασία –κι αυτό εξηγεί γιατί εντυπωσιακά μεγάλος αριθμός παιδιών το προτιμούν. Το κίτρινο είναι επιλογή ενήλικων και παιδιών με φωτεινή προσωπικότητα, πολύ χιούμορ και περιπετειώδεις διαθέσεις, που αγαπούν να μοιράζονται και να σκέφτονται.

Ροζ

Το ροζ, ως απαλό κόκκινο, ταιριάζει σε πολλά μ’ αυτό, αφαιρώντας λίγο από το πάθος του. Τα κορίτσια και τα αγόρια που προτιμούν το ροζ είναι τρυφερά και στοργικά και ίσως εξελιχθούν σε ανθρώπους ιδιαίτερα προστατευτικούς με όσους αγαπούν. Οι οπαδοί του ροζ θεωρείται ότι είναι γοητευτικοί και ευγενείς.

Πορτοκαλί

Ξέρατε ότι το πορτοκαλί θεωρείται το χρώμα της πολυτέλειας; Επίσης (βγάλτε χαρτί και μολύβι) θεωρείται το χρώμα: της νεότητας, του δυναμισμού, της κοινωνικότητας, της περιέργειας και της αεικινησίας! Όσοι αγαπούν το πορτοκαλί τείνουν να γίνονται λίγο δραματικοί, αλλά είναι δημοφιλείς και αρεστοί στον περίγυρό τους.

Οι πληροφορίες προέρχονται από αποσπάσματα του βιβλίου «Η θεραπευτική δύναμη του χρώματος», της Betty Wood και από άρθρο του ψυχολόγου Bernardo Tirado, στο psychologytoday.com.

Πηγή: www.mama365.gr

Photo by Senjuti Kundu on Unsplash

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Read Next

20 Μαϊ 2022

Γεύσεις αυθεντικής ιταλικής κουζίνας στη Θεσσαλονίκη

Το "True Italian Taste" θα πραγματοποιηθεί στις 8 Ιουνίου, στην πόλη της Θεσσαλονίκης με την ιταλική κουζίνα να πρωταγωνιστεί.

20 Μαϊ 2022

Bright Habits: Καλύτερη διάθεση με την απόκτηση μίας και μόνο νέας συνήθειας

Πώς θα επαναφέρεις την καλή ψυχολογία και την ευεξία στη ζωή σου.

Περισσότερα από

Life

20 Μαϊ 2022

Το Ίδρυμα Nobel επιστρέφει δαχτυλίδι Μυκηναϊκών χρόνων στην Ελλάδα

Το δαχτυλίδι είχε κλαπεί κατά την περίοδο της Κατοχής και περιήλθε συν τω χρόνω στο Ίδρυμα Νόμπελ.

20 Μαϊ 2022

Το γνωρίζετε ότι πιθανότατα δεν πίνετε όσο νερό χρειάζεστε;

Το γνωρίζατε ότι η ηλικία, η φυσική μας δραστηριότητα και οι κλιματολογικές συνθήκες επηρεάζουν την ποσότητα του νερού που χρειαζόμαστε;

20 Μαϊ 2022

Οι καλύτερες τροφές για να μακρύνουν τα μαλλιά σου πιο γρήγορα

Η διατροφή είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες για την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών.

19 Μαϊ 2022

Γιατί είναι τόσο σημαντικό να έχουμε επάρκεια σιδήρου

Χωρίς επαρκή επίπεδα σιδήρου, το ανθρώπινο σώμα δεν μπορεί να λειτουργήσει κανονικά.

19 Μαϊ 2022

5 κανόνες διακόσμησης για να κάνεις το σπίτι σου πιο χαρούμενο και φωτεινό

Αυτές είναι οι βασικές συμβουλές διακόσμησης που θα κάνουν κάθε χώρο στο σπίτι πιο φιλικό και χαρούμενο

18 Μαϊ 2022

Διεθνής Ημέρα Μουσείων: Όλα όσα ετοίμασαν τα μουσεία της Αθήνας για τη μεγαλύτερη γιορτή της τέχνης

Ήρθε ξανά η ώρα να ξεχυθούμε στα γνωστότερα αθηναϊκά μουσεία, με αφορμή την σημερινή Διεθνή Ημέρα των Μουσείων

18 Μαϊ 2022

"Ελληνική Αγωγή": Ένα summer camp για όλες τις ηλικίες

Ενδιαφέρουσες δραστηριότητες για παιδιά και προετοιμασία για τις μεγαλύτερες τάξεις.

17 Μαϊ 2022

Σινεμά: Τι ήχο κάνει ένας γάμος όταν σπάει;

"Τα κορδόνια" του Ντανιέλε Λουκέτι αφηγούνται μια ιστορία αγάπης, υποσχέσεων και προδοσίας.

17 Μαϊ 2022

Η πουτίγκα του πλατινένιου ιωβηλαίου έχει γεύση λεμόνι

Και ναι έγινε διαγωνισμός και για την καλύτερη εορταστική πουτίγκα.