Το λονδρέζικο αρχιτεκτονικό γραφείο Baca Architects σχεδίασε ένα εντυπωσιακό παρατηρητήριο βυθού για το Underwater Discovery Centre της Αυστραλίας. Αυτό το παιχνιδιάρικο, περιπετειώδες κτίσμα στη θάλασσα της δυτικής Αυστραλίας είναι σε θέση να προσφέρει στους επισκέπτες μία μοναδική εμπειρία κάτω από νερό, δίνοντας τους απλόχερη πρόσβαση στον μαγικό κόσμο που υπάρχει και εξελίσσεται κάτω από την επιφάνεια του ωκεανού. Το υποβρύχιο παρατηρητήριο πρόκειται να αντικαταστήσει το ήδη υπάρχων στο ίδιο ακριβώς σημείο και θα είναι το μεγαλύτερο που υπάρχει μέχρι στιγμής στον κόσμο. Στόχος είναι να μπορεί να καλύψει τις αυξημένες τουριστικές ανάγκες ενός τέτοιου αξιοθέατου, αφού φαίνεται πως ολοένα και περισσότεροι επισκέπτες λαχταρούν για ένα ταξίδι στην καρδιά του βυθού.

Με όψη που παραπέμπει στη μορφή μίας φάλαινας το νέο παρατηρητήριο της Αυστραλίας ευελπιστεί να γίνει εμβληματικό σημείο αναφοράς ανάμεσα στα πιο γνωστά κτίρια της χώρας, εξού και η επιλογή ενός τόσο χαρακτηριστικού, θαλάσσιου θηλαστικού το οποίο ξεχωρίζει με το μέγεθος και την επιβλητικότητα του. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Όσο για το εσωτερικό του παρατηρητηρίου ο μινιμαλισμός πρόκειται να λέει την πρώτη και την τελευταία λέξη. Λιτές, λευκές, ήσυχες γραμμές, ελάχιστες εσωτερικές, διακοσμητικές λεπτομέρειες και δύο μεγάλα παράθυρα που κοιτάζουν στα μάτια ολόκληρο το ζωικό βασίλειο του βυθού όπως ακριβώς θα έκαναν τα τεράστια μάτια μίας φάλαινας. 

Βέβαια για να απολαύσει κανείς αυτή την ξεχωριστή εμπειρία θα πρέπει να κλείσει ειδική ξενάγηση, η οποία θα προσφέρει στους επισκέπτες ένα πλήρες τουρ στις πολλές αίθουσες του παρατηρητηρίου (ανάμεσα σε αυτές και γκαλερί τέχνης) και το οποίο θα καταλήγει στην κεντρική αίθουσα του παρατηρητηρίου εκεί όπου ο ωκεανός ανοίγεται έτοιμος να σου αποκαλύψει τα μυστικά του. 

Το έργο αναμένεται να παραδοθεί στο κοινό τον Δεκέμβριο του 2022.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram 

Kεντρική φωτογραφία:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

TAGS