Είναι οι Flaming Lips και λίγα συγκροτήματα στη σύγχρονη ροκ και ποπ μουσική σκηνή είναι σαν αυτούς. 

Ο απίθανος Γουέιν Κόιν και η παρέα του συνέλαβαν τον απόλυτο τρόπο για να συνεχίσουν να δίνουν κανονικά συναυλίες εν μέσω πανδημίας και, μάλιστα, παρακινούν και άλλους καλλιτέχνες να μπουν στο σουρεαλιστικό σύμπαν τους και τη λογική τους, κάνοντας το ίδιο.

Ποια είναι, λοιπόν, η λύση που έψαχναν εδώ και μήνες απογνωσμένες μπάντες και διοργανωτές συναυλιών; Oι φούσκες.

Και έτσι, οι Flaming Lips μόλις ξεκίνησαν μια σειρά από ζωντανές εμφανίσεις τους στις οποίες συγκρότημα και φαν βρίσκονται μέσα σε μια πλαστική φούσκα, πλήρως προστατευμένοι από τη διάδοση του κορωνοϊού.

Το πιο απίθανο είναι το γεγονός ότι το συγκεκριμένο τέχνασμα δεν είναι κάτι που εμπνεύστηκαν αποκλειστικά εξαιτίας της πανδημίας αφού οι γιγάντιες φούσκες αποτελoύν κομμάτι των εντυπωσιακών συναυλιών τους εδώ και περίπου 10 χρόνια. Πλέον το προσάρμοσαν στα νέα δεδομένα που προκάλεσε ο κορωνοϊός και σκέφτηκαν να πάρουν τις συγκεκριμένες φούσκες τόσο για τον εαυτό τους, όσο και για τον αριθμό των θεατών που επιτρεπόταν να έχουν στις συναυλίες τους.

Όπως διαβάζουμε στο CNN, η όλη ιδέα ξεκίνησε όταν ο Γουέιν Κόιν, τραγουδιστής και κιθαρίστας του συγκροτήματος σκίτσαρε τους Flaming Lips να παίζουν μέσα σε μια πελώρια φούσκα, τον περασμένο Μάρτιο. Η ιδέα γεννήθηκε στο χαρτί, ωστόσο, τα μέλη του συγκροτήματος συνειδητοποίησαν πολύ γρήγορα πως μπορεί να ήταν ο μόνος τρόπος να συνεχίσουν να παίζουν μουσική.

«Δεν νομίζω πως κανείς θα πίστευε στα μέσα Μαρτίου πως αυτό θα συνεχίσει 8 μήνες αργότερα. Νομίζω όλοι πιστεύαμε πως αυτή η κατάσταση (τα μέτρα για τον κορωνοϊό) θα είναι για έναν, το πολύ δύο μήνες» λέει ο Κόιν στο CNN.

Πρόσφατα οι Flaming Lips κυκλοφόρησαν και ένα βίντεο κλιπ στο οποίο παίζουν μουσική μέσα από μια τέτοια φούσκα. Έτσι, αποφάσισαν να παραγγείλουν 100 τέτοιες φούσκες από την Κίνα και να ετοιμάσουν αυτό το ξεχωριστό μουσικό σόου.

Δείτε την ανάρτηση του τραγουδιστή των Flaming Lips:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Πριν πολλά χρόνια ο frontman των Flaming Lips είχε εξηγήσει στους Νew York Times πώς ακριβώς λειτουργεί το περίφημο κόλπο του με τις φούσκες:

 

Ακολούθησε το WomanToc στο Instagram

TAGS